Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
74%

Az arany iránytű (2007)

The Golden Compass
Filmadatlap
 
30
Szereplők
10
Vélemények
64
Képek
2
Videók
Az arany iránytű
 
Róbert Gyenes   2020. 02. 13.

legújabb vélemény

Lyra és az ő világa nagyon érdekes a daimonokkal.. most készül belőle sorozat folytatásképp, ami szintén nagyon jó és több betekintést enged a “porba”.

 
hszpp   2017. 02. 02.

A kedvenc könyvemből készült film. Aki nem olvasta a könyvet,abszolút nem érti rendszerint miről is szól,noha egy kis tudással azért viszonylag hamar értelmezhetőek a történések... Hihetetlen fantázia,a lelkek kivetülése, egyszerűen fantasztikus tört... több»


 
Norbi   2018. 07. 27.

Egészen meglepett mennyire tudott szórakoztatni egy családi filmként bemutatott remekmű. Nagyon szépre sikerült a képi világa, és minden korosztály izgalmasnak tarthatja , így egy jó családi kikapcsolódásként több mint tökéletes.

 
Bazzzsi   2017. 11. 01.

A szereposztása elképesztően jó. A történet is végig izgalmas és a mese és a valóság határon húzódik. Látványos film, amit a felnőttek is élvezni fognak.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 23.

A könyveket imádtam, és a film sem volt másként. Nem is értem, hogy miért nem folytatták a filmesítésüket. Érdekes belegondolni, hogy az embereknek vajon milyen daimonjuk lenne. Érdekes, akciódús és érzelmes film. Sokszor újranéztem már az évek folyamán, és csak ajánlani tudom.

 
NRD   2018. 03. 30.

A történet érdekes és izgalmas. A szereplők jól vannak beválogatva, azonosultak a karaktereikkel. A vége számomra kicsit érthetetlen lett, de az egész film önmagában véve jó.

 
lengerildiko98   2018. 05. 27.

Tetszett. Aranyos kis mese.

A film összbevétele 346 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Chuck Norris nyílvánosan keresztény-ellenesnek titulálta a filmet.

(magyaristvan)
 

George R.R. Martin egyszer hivatkozott erre a filmre. Ez a film volt az oka, hogy a Trónok harcából ő televíziós sorozatot akar és nem mozifilmet.

(magyaristvan)
 

A Serafina Pekkala nevet az író, Philip Pullman a finn telefonkönyvből vette.

(SódóGA)
 

Az arany iránytű főszerepére 10 ezer 12 éves kislány közül választották ki Dakota Blue Richardsot. A film alapjául szolgáló regény írója, Philip Pullman is egyetértett a döntéssel.

(SódóGA)
 

A filmet 100 napig forgatták. Dakota Blue Richards kettő kivételével az összes jelenetben szerepel, ami azt jelentette, hogy a 100 napból 98-at végigforgatott.

(SódóGA)
 

A film egy részét Norvégiában forgatták, de a szereplők nélkül, mert egyetlen biztosítási cég sem akarta bevállalni a kockázatot a hideg miatt.

(SódóGA)
 

A bemutató után a rendező, Chris Weitz arról panaszkodott, hogy a stúdió, a New Line Cinema a filmet teljes egészében újravágta.

(SódóGA)
 

Az első olyan film, amely az Egyesült Államokban ötöd annyi pénzt hozott, mint a világ többi pontján.

(SódóGA)