Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
90

Harry Potter és a bölcsek köve

(Harry Potter and the Philosopher's Stone)
 
indingo  2017. 04. 12.

Helyesen indul a teljes HP sorozat. A története is izgalmas és aprólékosan kapunk képet a varázslók világába. Új szavakat, kifejezéseket tanulhat meg a néző.

 
dulkap  2017. 04. 25.

Korábban úgy csak fél szemmel néztem meg az első pár részt mert valahogy nem kötött le a téma. Gondoltam most végig darálom a Legendás állatok és… megtekintése előtt. Az értékelésem pozitív irányban változott, de nekem ez a rész még mindig egy gyenge közepes. Nekem túl hosszú és teljes mértékben hiányzik belőle az atmoszféra, ami magával ragadna.

 
Orosz István  2017. 07. 29.

Gyermekkorom nagy kedvence, és most is a legkalandosabb legizgalmasabb film amit valaha láttam. Mondjuk ezt nagy részben J.K Rowlingnak lehet köszönni aki lefektette a Harry Potter alapjait.

 
citizenfour99  2016. 03. 09.

Az összes Harry Potter filmnek varázslatos atmoszférája van. 2 évente ujrakell őket nézni, hogy gyerekek maradhassunk. Szeretem.

 
GedyPapa  2017. 03. 07.

Egy korszakalkotó sorozat első része, ami még gyerekcipőben járt és saját magát próbálta meghatározni. Ez néhány esetben rá is nyomta a bélyegét a filmre.
Viszont kezdésnek kiváló volt. Ez a kettősség okozta azt, hogy 4 csillagot adtam neki!

Daniel Radcliffe
Smoking Barrels: Harry Potter és a bölcsek köve
Útjára indult tehát a varázslat, amely kitartott még nagyon sokáig, de ez a gyermeki naivitás és az egyszerűségében érzelmes hangulat már soha nem tért vissza, de ezt akkor még nem tudtuk, és miután ezredjére is betegre izgultuk magunkat Harry-ék kalandjain, szinte észrevétlenül lettünk függők, mert kinek kell a hétköznapi szürkeség, amikor itt van nekünk az izgalmakkal és színekkel teli varázsvilág, ahol nagyon is jól érezzük magunkat, alig vártuk a folytatást. 9/10
 

J.K. Rowling-ot azzal vádolták, hogy története alapját Békés Pál - A kétbalkezes varázsló című könyve adta és ötleteit onnan lopta ki.

(mamiéstöti2)
 

Piton első kérdése, amit feltett harryihez sokkal többet jelent, mint amire gondoltuk. A kérdés: "Mit kapok, ha ürömteába őrölt aszfodéloszgyökeret keverek?" A második jelentés ennek a mondatnak az, hogy nagyon bánja Lily halálát és hiányzik neki. Ennek a magyarázata az, hogy az aszfodélosz egy liliomfajta, ami ugye utalás Lilyre ezenkívül a jelentése egy régi nyelv szerint az, hogy ”a sírig kísér a megbánás”. Az üröm pedig valaminek a hiányát és a mély bánatot jelenti.

(lolita13)
 

2001-ben a legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.