Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
81%

A herceg menyasszonya (1987)

The Princess Bride
Filmadatlap
 
26
Szereplők
14
Vélemények
30
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

legújabb vélemény

0

Látszik nagyon a filmen hogy a Disney eléggé a lejtő felé haladt ebben az időszakban. Nagyon gyenge ez a film és nem tudom eldönteni hogy direkt akarja magát a szakadékba taszítani vagy nem is tudnak róla hogy oda halad. A legbosszantó hogy paródiaké... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Sajnos már rögtön a bemutató nem fogott meg sem pedig a történet, viszont ismerős ajánlása miatt úgy döntöttem mégis belenézek. Ez azonban nem jött be és így alapból nem ütötte meg a jó szintet.


 
HercegPeter   2019. 02. 12.

0

Sok utalással találkoztam már, ami a filmmel volt kapcsolatos. Legtöbbször Inigo Montoya nevével és az ő híres mondatával: Helló! Inigo Montoya vagyok. Megölted az apámat. Készülj a halálra! Ennek ellenére egy kedves, gyermeteg történet, amit a tizen... több»

 
doroffee   2016. 02. 08.

0

Ez egy nagyon kedves, aranyos mese, amelyeknek szerintem az igazi kuriózumát a karakterek jelentik. Azon kívül egy édes kis történet rosszról és jóról - mint egy klasszikus, jó népmese.

 
NorbiP   2017. 03. 10.

0

Szerintem egy nagyon aranyos, szórakoztató, és vicces film. Már többször láttam, de szívesen megnézném többször, annyira jó. Bárkinek tudom ajánlani, aki ki akarja kapcsolni az agyát, és szórakozni kíván 2 órára.

 
Pirospingu   2016. 09. 06.

0

Megható történet, tényleg egy kiváló mesét mutat be a film. A humora nagyon hatásos, nagyokat tudtam kacagni rajta. Ez a film a Gyalog galopp és a Gyűrűk ura szerelemgyereke. 7/10

 
Laci000   2015. 06. 01.

0

Már nagyon régen láttam ezt a filmet, de egy nézhető, látványos kis film. Nagyon jó a filmzene, nagyon tetszett. A történet nem egy ütős, de egyszer-kétszer meg lehet nézni.

Galéria (30)

Videók (1)

A film összbevétele 30 877 156 dollár volt (imdb.com).

 

A videojáték neve, amellyel a kisfiú játszik a film elején, Hardball volt, amely a '80-as évek közepén egy igen elterjedt játéknak számított.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Van egy kisváros Szicíliában, amelynek Vizzini a neve, s a szellemi párbajos jelenetben Vizzini azt mondja Westleynek, hogy: "Sose kezdj ki egy szicíliaival, ha a halál a tét".

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt Willoughby Gray utolsó filmje. A színész 6 évvel a film bemutatója után, 1993-ban, 76 évesen halt meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Courtney Cox-ot, Meg Ryant és Uma Thurmant is meghallgatták Boglárka hercegnő szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az iokén por a valóságban nem létezik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Fezzik szerepét a legendás kosárlabdázónak, Kareem Abdul-Jabbarnak is felajánlották. A sportoló nagyon szeretett volna szerepelni a filmben, ám erre mégsem került sor, mert a forgatás ütközött volna az NBA menetrendjével.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film egy jelentős részét egy angol kastélyban vették fel, ahol a díszletek az eredeti berendezések jelentették.

(SódóGA)
 

Egy alkalommal a rendezőnek, Billy Crystalnak ki kellett mennie a forgatásról, mert annyira nevetett, hogy zavarta saját filmjének felvételét.

(SódóGA)
 

William Goldman már 1970-ben filmre akarta vinni történetét. Fezzik szerepére akkor a még teljesen ismeretlen Arnold Schwarzenegger volt a befutó.

(SódóGA)
 

Amikor André the Giant megkapta az újságíróktól a kérdést, hogy miért szeret filmezni, azt mondta: mert akkor senki nem őt nézi.

(SódóGA)
 
Kell egyfajta nyitottság ehhez a filmhez, mert eléggé egyedi humora van, de ha belerázódunk a hangulatába, jól lehet szórakozni rajta. Nem lép túl egy átlagos romkomon, de a könyvből sikerült átmenteni azt a vonását, hogy az író bátran felrúgta a sablonokat, így még ebben a leegyszerűsített formában is vicces tud maradni. Egyszeri megtekintésre mindenképpen alkalmas, de túl sokat ne várjunk tőle.

6/10 több»