Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
82
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
30
Képek
1
Videók
 
NGN   2020. 01. 07.

legújabb vélemény

Nagyon kellemes kis kalandfilm a Disney klasszikus korszakából, amikor még nem a profit hajtotta őket. Régi szép idők.

 
Deku   2017. 08. 30.

Sajnos már rögtön a bemutató nem fogott meg sem pedig a történet, viszont ismerős ajánlása miatt úgy döntöttem mégis belenézek. Ez azonban nem jött be és így alapból nem ütötte meg a jó szintet.


 
HercegPeter   2019. 02. 12.

Sok utalással találkoztam már, ami a filmmel volt kapcsolatos. Legtöbbször Inigo Montoya nevével és az ő híres mondatával: Helló! Inigo Montoya vagyok. Megölted az apámat. Készülj a halálra! Ennek ellenére egy kedves, gyermeteg történet, amit a tizenegynéhány évesek egy pohár kakaó szürcsölése mellett nézhetnek. De ha jobban belenézünk akkor láthatunk benne kevésbé gyerekbarát jeleneteket is például halál, vagy a főszereplő megkínzása. Arról szól, mint a legtöbb gyerekmese: szerelemről, barátságról, a jó és a rossz harcáról, illetve hogy a rosszakból is lehetnek jók. Robin Wright ezzel a filmmel futott be és a mai napig is olyan nagyszabású produkciókban bukkan fel, mint a Szárnyas fejvadász 2049 vagy a Wonder Woman. A páros másik tagjáról, Cary Elwes-ről ugyanez már nem mondható el. Ugyan a film utáni években még felbukkant néhány komolyabb alkotásban (Drakula, Twister, Hanta boy), de ezek óta nem volt kiugróan nagy szerepe (talán csak a Fűrészben).

 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

Látszik nagyon a filmen hogy a Disney eléggé a lejtő felé haladt ebben az időszakban. Nagyon gyenge ez a film és nem tudom eldönteni hogy direkt akarja magát a szakadékba taszítani vagy nem is tudnak róla hogy oda halad. A legbosszantó hogy paródiaként még helyt is állna a kategóriában de a szerelmes filmek között nagyon béna darab. Nem igazán létszik a szerelmeseken hogy valamilyen közük is van egymáshoz. Eleve a légből kapták ki a történetet. Nincs paradigmája amin haladna. Szóval elég gyenge lett de néha tud vicces lenne ezért tűrhető a film. De semmiképp nem látszik rajta hogy egy valamire való stúdió áll mögötte.

 
doroffee   2016. 02. 08.

Ez egy nagyon kedves, aranyos mese, amelyeknek szerintem az igazi kuriózumát a karakterek jelentik. Azon kívül egy édes kis történet rosszról és jóról - mint egy klasszikus, jó népmese.

 
Kell egyfajta nyitottság ehhez a filmhez, mert eléggé egyedi humora van, de ha belerázódunk a hangulatába, jól lehet szórakozni rajta. Nem lép túl egy átlagos romkomon, de a könyvből sikerült átmenteni azt a vonását, hogy az író bátran felrúgta a sablonokat, így még ebben a leegyszerűsített formában is vicces tud maradni. Egyszeri megtekintésre mindenképpen alkalmas, de túl sokat ne várjunk tőle.

6/10 több»

A film összbevétele 30 877 156 dollár volt (imdb.com).

 

A videojáték neve, amellyel a kisfiú játszik a film elején, Hardball volt, amely a '80-as évek közepén egy igen elterjedt játéknak számított.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Van egy kisváros Szicíliában, amelynek Vizzini a neve, s a szellemi párbajos jelenetben Vizzini azt mondja Westleynek, hogy: "Sose kezdj ki egy szicíliaival, ha a halál a tét".

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt Willoughby Gray utolsó filmje. A színész 6 évvel a film bemutatója után, 1993-ban, 76 évesen halt meg.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.