Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

A herceg menyasszonya (1987)

The Princess Bride
Filmadatlap
 
26
Szereplők
14
Vélemények
30
Képek
1
Videók

Galéria (30)

Videók (1)

 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

legújabb vélemény

0

Látszik nagyon a filmen hogy a Disney eléggé a lejtő felé haladt ebben az időszakban. Nagyon gyenge ez a film és nem tudom eldönteni hogy direkt akarja magát a szakadékba taszítani vagy nem is tudnak róla hogy oda halad. A legbosszantó hogy paródiaké... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Sajnos már rögtön a bemutató nem fogott meg sem pedig a történet, viszont ismerős ajánlása miatt úgy döntöttem mégis belenézek. Ez azonban nem jött be és így alapból nem ütötte meg a jó szintet.

 
HercegPeter   2019. 02. 12.

0

Sok utalással találkoztam már, ami a filmmel volt kapcsolatos. Legtöbbször Inigo Montoya nevével és az ő híres mondatával: Helló! Inigo Montoya vagyok. Megölted az apámat. Készülj a halálra! Ennek ellenére egy kedves, gyermeteg történet, amit a tizen... több»

 
doroffee   2016. 02. 08.

0

Ez egy nagyon kedves, aranyos mese, amelyeknek szerintem az igazi kuriózumát a karakterek jelentik. Azon kívül egy édes kis történet rosszról és jóról - mint egy klasszikus, jó népmese.

 
NorbiP   2017. 03. 10.

0

Szerintem egy nagyon aranyos, szórakoztató, és vicces film. Már többször láttam, de szívesen megnézném többször, annyira jó. Bárkinek tudom ajánlani, aki ki akarja kapcsolni az agyát, és szórakozni kíván 2 órára.

 
Pirospingu   2016. 09. 06.

0

Megható történet, tényleg egy kiváló mesét mutat be a film. A humora nagyon hatásos, nagyokat tudtam kacagni rajta. Ez a film a Gyalog galopp és a Gyűrűk ura szerelemgyereke. 7/10

 
Laci000   2015. 06. 01.

0

Már nagyon régen láttam ezt a filmet, de egy nézhető, látványos kis film. Nagyon jó a filmzene, nagyon tetszett. A történet nem egy ütős, de egyszer-kétszer meg lehet nézni.

A film összbevétele 30 877 156 dollár volt (imdb.com).

 

A videojáték neve, amellyel a kisfiú játszik a film elején, Hardball volt, amely a '80-as évek közepén egy igen elterjedt játéknak számított.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Van egy kisváros Szicíliában, amelynek Vizzini a neve, s a szellemi párbajos jelenetben Vizzini azt mondja Westleynek, hogy: "Sose kezdj ki egy szicíliaival, ha a halál a tét".

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt Willoughby Gray utolsó filmje. A színész 6 évvel a film bemutatója után, 1993-ban, 76 évesen halt meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Courtney Cox-ot, Meg Ryant és Uma Thurmant is meghallgatták Boglárka hercegnő szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az iokén por a valóságban nem létezik.

(ArpiHajdu és Réci)