Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
17
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 08. 30.

Sajnos már rögtön a bemutató nem fogott meg sem pedig a történet, viszont ismerős ajánlása miatt úgy döntöttem mégis belenézek. Ez azonban nem jött be és így alapból nem ütötte meg a jó szintet.

 
HercegPeter   2019. 02. 12.

Sok utalással találkoztam már, ami a filmmel volt kapcsolatos. Legtöbbször Inigo Montoya nevével és az ő híres mondatával: Helló! Inigo Montoya vagyok. Megölted az apámat. Készülj a halálra! Ennek ellenére egy kedves, gyermeteg történet, amit a tizenegynéhány évesek egy pohár kakaó szürcsölése mellett nézhetnek. De ha jobban belenézünk akkor láthatunk benne kevésbé gyerekbarát jeleneteket is például halál, vagy a főszereplő megkínzása. Arról szól, mint a legtöbb gyerekmese: szerelemről, barátságról, a jó és a rossz harcáról, illetve hogy a rosszakból is lehetnek jók. Robin Wright ezzel a filmmel futott be és a mai napig is olyan nagyszabású produkciókban bukkan fel, mint a Szárnyas fejvadász 2049 vagy a Wonder Woman. A páros másik tagjáról, Cary Elwes-ről ugyanez már nem mondható el. Ugyan a film utáni években még felbukkant néhány komolyabb alkotásban (Drakula, Twister, Hanta boy), de ezek óta nem volt kiugróan nagy szerepe (talán csak a Fűrészben).


 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

Látszik nagyon a filmen hogy a Disney eléggé a lejtő felé haladt ebben az időszakban. Nagyon gyenge ez a film és nem tudom eldönteni hogy direkt akarja magát a szakadékba taszítani vagy nem is tudnak róla hogy oda halad. A legbosszantó hogy paródiaként még helyt is állna a kategóriában de a szerelmes filmek között nagyon béna darab. Nem igazán létszik a szerelmeseken hogy valamilyen közük is van egymáshoz. Eleve a légből kapták ki a történetet. Nincs paradigmája amin haladna. Szóval elég gyenge lett de néha tud vicces lenne ezért tűrhető a film. De semmiképp nem látszik rajta hogy egy valamire való stúdió áll mögötte.

 
NorbiP   2017. 03. 10.

Szerintem egy nagyon aranyos, szórakoztató, és vicces film. Már többször láttam, de szívesen megnézném többször, annyira jó. Bárkinek tudom ajánlani, aki ki akarja kapcsolni az agyát, és szórakozni kíván 2 órára.

 
doroffee   2016. 02. 08.

Ez egy nagyon kedves, aranyos mese, amelyeknek szerintem az igazi kuriózumát a karakterek jelentik. Azon kívül egy édes kis történet rosszról és jóról - mint egy klasszikus, jó népmese.

 
Kell egyfajta nyitottság ehhez a filmhez, mert eléggé egyedi humora van, de ha belerázódunk a hangulatába, jól lehet szórakozni rajta. Nem lép túl egy átlagos romkomon, de a könyvből sikerült átmenteni azt a vonását, hogy az író bátran felrúgta a sablonokat, így még ebben a leegyszerűsített formában is vicces tud maradni. Egyszeri megtekintésre mindenképpen alkalmas, de túl sokat ne várjunk tőle.

6/10 több»

A film összbevétele 30 857 814 dollár volt (imdb.com).

 

A videojáték neve, amellyel a kisfiú játszik a film elején, Hardball volt, amely a '80-as évek közepén egy igen elterjedt játéknak számított.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Van egy kisváros Szicíliában, amelynek Vizzini a neve, s a szellemi párbajos jelenetben Vizzini azt mondja Westleynek, hogy: "Sose kezdj ki egy szicíliaival, ha a halál a tét".

(ArpiHajdu és Réci )
 

Ez volt Willoughby Gray utolsó filmje. A színész 6 évvel a film bemutatója után, 1993-ban, 76 évesen halt meg.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.