70% 85 szavazat
A sötét kristály

A sötét kristály

The Dark Crystal
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
29
Szereplők (29)
15
Képek (15)
3
Videók (3)
21
Érdekességek (21)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

A sötét kristály című fantasy története a féltünde Jen küzdelmeit szemlélteti. A fiatal lány az egyedüli lény a bolygón, aki képes egyesíteni az ezer évvel ezelőtt darabjaira hullott Fehér kristályt, hogy a sötétség uralma végre megszakadjon.

(erare)

Rendező: Jim Henson, Frank Oz
Forgatókönyvíró: David Odell, Jim Henson
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2020.07.20.
 
2018.10.17 BoBamburg

legújabb vélemény

Akárhányszor látom ezt a filmet, mindig megdöbbent, hogy mennyire zseniális. Történet ugyebár a jó öreg jó és rossz csatája a világban, de mindez olyan szemet gyönyörködtető módon tálalva, hogy simán a instant favorittá válik a film.

0
 
2016.01.28 kórica

A történet kicsit lightos, de annyi baj legyen, hiszen ott a szemkápráztató képi világ. Viszont ahogy halad a film, egyre jobban kirajzolódik az hogy a egyedi látványon kívül semmi szerethető nincs benne.

0

A film összbevétele 40 577 001 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A Jim Henson által alakított Aughrát eredetileg Habeetabatnak nevezték. Bár a színész és a forgatókönyvíró, David Odell szerette ezt a nevet, Brian Froud nem. Froud első koncepciós vázlata ogreszerűvé tette a karaktert, így egy darabig Ogrának nevezték, mielőtt végül Aughra lett.Szerző: Thibo84

#2
 

Oswald Morris operatőr visszavonulása előtti utolsó filmje.Szerző: Thibo84

#3
 

Aughrát a görög mitológiából származó Stygian boszorkányról mintázták.Szerző: Thibo84

#4
 

Tehetséges törpe színészek bújtak a karakterek bőrébe, amikor séta, tárgyak felvétele, mászás és futás közben láthatók.Szerző: Thibo84

#5