Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
81%

Végtelen történet (1984)

Die unendliche Geschichte
Filmadatlap
 
30
Szereplők
25
Vélemények
17
Képek
2
Videók
 
Blank   2021. 01. 06.

legújabb vélemény

0

Gyermekkorom óriási hatású kedvence. Imádom.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Elég rég volt már, hogy én ezt a filmet megnéztem, az rémlik, hogy tökre oda voltam érte. Simán elvarázsolt és látványilag sem volt probléma persze az akkori időkben még.


 
Norbi   2018. 07. 27.

0

Régebben láttam már, de arra visszatérők emlékezni, hogy nem voltam tőle elragadtatva. Egynek elment már akkor is, és most is hogy belenéztem így gondolom.

 
Norbert93   2019. 05. 05.

0

Nagyon régi fantasy, talán az első elfogadható fantasy-k egyike. Kalandos film, a kor technikájának megfelelő, de maga módján egyedi és mesés megoldásokkal és díszletekkel.

 
kevelin Nézhetetlen  2019. 06. 01.

0

Végtelen és unalmas. És végtelenül unalmas. Még kisebb koromban néztem meg, de a történetnek se füle, se farka. Csak annyit jegyeztem meg, hogy alig vártam, hogy ez a maratoni semmi véget érjen. Semmi nem is ragadt meg belőle, pedig a legtöbb filmre, amit nézek, emlékszem. Időpocsékolás abszolút.

 
Milanman   2015. 05. 04.

0

Gyermekkorom óriási hatású kedvence, az egyik leghangulatosabb mesefilm a 80-as évekből.

 
ZozArt89   2019. 07. 16.

0

Biztos az a baj, hogy mai szemmel néztem meg, de kezdtem félni, hogy sose lesz vége, ahogy a címe is mondja. Uncsi, és teljesen feleslegesnek éreztem. Kidobott idő volt.

Galéria (17)

Videók (2)

A film összbevétele 100 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film a regény feléig követi a cselekményt.

(ps)
 

Falkor megjelenítéséhez egy 13 méteres műanyag bábot építettek, amely mintegy hatezer elemből állt.

(ps)
 

Michael Ende nagyon elégedetlen volt a filmmel, nem is engedte, hogy a film elején látható stáblistán megjelenítsék a nevét.

(ps)
 

Tami Stronach a forgatás előtt vesztette el két első fogát. A filmesek műfogakat adtak neki, amivel meg kellett tanulnia selypítés nélkül beszélni.

(ps)
 

A legtöbb jelenetet Münchenben forgatták, de a valós világban játszódóakat Kanadában.

(ps)
 

A forgatás alatt Németországban akkora hőség volt, hogy nem tudták megfelelően használni a kék hátteret, ráadásul az egyik műnyag szobor is megolvadt.

(ps)
 

A film alapjául szolgáló regény írója, Michael Ende azt remélte, hogy a filmet Andrzej Wajda vagy Akira Kurosawa fogja rendezni.

(ps)
 

Tami Stronach mindössze 11 éves volt a forgatás kezdetekor.

(ps)
 
Ha egyszer lesz gyerekem, rongyosra fogom nézetni vele ezt az alkotást, addig a saját örömömre nézem újra és újra, mert Fantáziaországra nem lehet ráunni! több»