Csaknem 40 évet kellett várniuk a rajongóknak, hogy Jim Henson klasszikus fantasy filmje új életre keljen. A Netflix ugyanis rövidesen elhozza az a 1982-ben mozikba került A sötét kristály sorozatváltozatát.

Bár Henson alkotása annak idején korántsem örvendett túl nagy sikernek, a Netflix a közelmúltban lépett egy nagyot és elkészítette az új, elképesztően látványosan ígérkező szériát, amely Age of Resistance címmel kerül majd a képernyőkre. Bár a sorozat szinopszisáról egyelőre nem sokat lehet tudni, annyi bizonyos, hogy az eredeti filmváltozat cselekménye előtt játszódik majd a történet.

Az Age of Resistance egyik érdekessége, hogy alapjaiban szinte ugyanazzal a bábtechnikával készült, mint a 40 évvel ezelőtti filmváltozat. A karaktereknek többek között olyan sztárok kölcsönzik majd a hangjukat, mint Taron EgertonAnya Taylor-JoyNatalie DormerMark Hamill és Simon Pegg.

A sorozat várhatóan ez év augusztus 30-tól lesz látható a Netflixen. Kedvcsinálónak pedig addig is itt a sorozat első előzetese.