Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Harry Potter és a tűz serlege (2005)

Harry Potter and the Goblet of Fire
Filmadatlap
 
28
Szereplők
69
Vélemények
17
Képek
2
Videók
Harry Potter és a tűz serlege

Galéria (17)

Robert Pattinson
Brendan Gleeson
Michael Gambon
Daniel Radcliffe
Clémence Poésy
Robert Hardy
Michael Gambon
Tom Felton
Alan Rickman
Maggie Smith
Robert Pattinson
Predrag Bjelac
Stanislav Ianevski
Daniel Radcliffe
Emma Watson
Michael Gambon
Josh Herdman
Tom Felton
Jamie Waylett

Videók (2)

 
EP   2022. 12. 22.

legújabb vélemény

0

Nem tudom, ez az egyetlen Harry Potter rész, amit nagyon nem szeretek. Annyira vontatott, és nem is HP-s hangulata van sokszor. De a vége, az nagyon tetszett. Egy gyenge 6-ost adok 10-ből.

 
indingo   2017. 07. 02.

0

Remekül felépített film, akár az összes többi. Látványban és a filmben szereplő zenékben is egészen kimagasló. A HP filmek során végig marad a színvonal.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Az sem utolsó,hogy fantasztikusan eltalálták a színészek kiválasztásánál a karaktereket. A trimágus tusa a film legjobb része. Tartja a színvonalat.

 
Thibo84   2019. 06. 01.

0

Mozgalmas és látványos film. Jó lett, de még sem érzem, hogy sikerült volna az első két résznek a színvonalát visszahozni.

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

0

Az egyik kedvenc részem. A Trimágus tusa megvalósítása prezentálja azt, hogy hogyan is kell egy ekkora volumenű szériában igazán jól megvalósítani a központi szálakat. Izgalom, rejtély és misztikum különösen jól megkevert egyvelege ez a film!

 
MoviesChris   2022. 02. 15.

0
Vissza a mandragóragyökerekhez

A Tűz serlege kicsit mintha visszatérne az első két rész hagyományaihoz, vagyis, hogy egy kicsit meseszerű, egy kicsit hangulatában a gyerekekhez közelebb húzódó dolog akar lenni. Talán éppen az Azkabani fogoly visszhangja miatt, mert egy kicsit hirtelen váltott horrorisztikusba. Bár utólag én ennek örülök, viszont annak is, hogy a Tűz serlege megmutatta azt, hogy a Harry Potter amellett, hogy egyre grandiózusabb lesz a részek előrehaladtával, és egyre mélyebb, emellett azért megmarad egy gyönyörű varázsvilágnak is. Amit csillogó szemmel és nagyon nagy élvezettel lehet nézni minden korosztálynak. A Tűz serlege is fantasztikus, ahogy az összes többi rész is.

 
Szilonka   2016. 04. 14.

0

Elképesztő világot teremtett ez írónő és az is hihetetlen, hogy több könyvkiadó is visszautasította a sztorit. Az írónő és a gyerekeknek is komoly egzisztenicát teremtett. A filmek kiválóak lettek egytől egyik, a történetek hibátlanok és egyediek egy új világ születettek.

A film összbevétele 896 911 078 dollár volt (imdb.com).

 

Gary Gero állatszakértő vezetésével egy külön csoport napi 24 órán át foglalkozott a részekben láthatott állatokkal (kutyák, macskák, varjak, denevérek, baglyok, varangyok és kígyók).

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

Amikor Harry kezébe belecsíp a bagolyházban egy bagoly, csupán a 25. alakalommal sikerült felvenni és megtartani a jelenetet.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A film záró képkockáin a következő szöveg olvasható: „A forgatás során egyetlen sárkány sem sérült meg!”

(gyorfigyuri10)
 

Eredetileg két részesre tervezték ezt a részt.

(HE7EDIK)
 

A sírokon látható nevek a stáb tagjaié.

(HE7EDIK)