Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Harry Potter és a tűz serlege (2005)

Harry Potter and the Goblet of Fire
Filmadatlap
 
28
Szereplők
68
Vélemények
17
Képek
2
Videók

Vélemények: Harry Potter és a tűz serlege (2005)

 
Loretta   2022. 03. 02.

legújabb vélemény

1

A könyvekben ez a leglassabb rész, de itt nagyon jól eltalálták, látványos, érdekes, minden rendben van vele.

 
indingo   2017. 07. 02.

0

Remekül felépített film, akár az összes többi. Látványban és a filmben szereplő zenékben is egészen kimagasló. A HP filmek során végig marad a színvonal.


 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 21.

0

Az sem utolsó,hogy fantasztikusan eltalálták a színészek kiválasztásánál a karaktereket. A trimágus tusa a film legjobb része. Tartja a színvonalat.

 
Thibo84   2019. 06. 01.

0

Mozgalmas és látványos film. Jó lett, de még sem érzem, hogy sikerült volna az első két résznek a színvonalát visszahozni.

 
GedyPapa   2017. 03. 08.

0

Az egyik kedvenc részem. A Trimágus tusa megvalósítása prezentálja azt, hogy hogyan is kell egy ekkora volumenű szériában igazán jól megvalósítani a központi szálakat. Izgalom, rejtély és misztikum különösen jól megkevert egyvelege ez a film!

 
Szilonka   2016. 04. 14.

0

Elképesztő világot teremtett ez írónő és az is hihetetlen, hogy több könyvkiadó is visszautasította a sztorit. Az írónő és a gyerekeknek is komoly egzisztenicát teremtett. A filmek kiválóak lettek egytől egyik, a történetek hibátlanok és egyediek egy új világ születettek.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

0

Talán az eddigi legizgalmasabb Harry Potter film főleg a tusa a varázslók közötti verseny miatt. Harry is versenyzik mivel valaki bedobta a serlegbe a nevét mert meg akarja ölni. ebben a részben is szintén voldemort az aki ellen küzdenek kezd erőre k... több»

 
MoviesChris   2022. 02. 15.

0
Vissza a mandragóragyökerekhez

A Tűz serlege kicsit mintha visszatérne az első két rész hagyományaihoz, vagyis, hogy egy kicsit meseszerű, egy kicsit hangulatában a gyerekekhez közelebb húzódó dolog akar lenni. Talán éppen az Azkabani fogoly visszhangja miatt, mert egy kicsit hirtelen váltott horrorisztikusba. Bár utólag én ennek örülök, viszont annak is, hogy a Tűz serlege megmutatta azt, hogy a Harry Potter amellett, hogy egyre grandiózusabb lesz a részek előrehaladtával, és egyre mélyebb, emellett azért megmarad egy gyönyörű varázsvilágnak is. Amit csillogó szemmel és nagyon nagy élvezettel lehet nézni minden korosztálynak. A Tűz serlege is fantasztikus, ahogy az összes többi rész is.

 
Norbert93   2019. 04. 27.

0

Talán az egyik kedvencem, amely a fergetes Trimágus tusa mellett egy nagyobb és egy kisebb, de szintén ütős csavart tartott a végére. Az első perctől az utolsóig kiváló fantasy.

 
Képkockák   2021. 10. 11.

0

Az a Harry Potter film, amivel meggyőződ a mugli ismerőseid, hogy megnézzék, vagy akár el is olvassák a sorozat minden részét. Magasan a legjobb a sorozatból, Robert Pattinson sajnálatos módon nem ezzel a szerepével vált ismertté...

 
harnas1207   2019. 10. 23.

0

Vízválasztó a film, mert a sztori itt már sokkal fenőttesebb és komorabb. Látványban nincs hiány, de a színészek nagyon hiteltelenek. Felnőtt szemmel sokkal de sokkal élvezhetetlenebb.

 
Norbi   2018. 07. 26.

0

Ebben a részben is rengeteg váratlan fordulat, csavar részese lehettem, amit örömmel vettem tudomásul. Az effektek, a látványvilág és minden olyan precízen van kidolgozva, hogy öröm nézni.

 
Timcsi   2019. 03. 20.

0

Az egyik legjobb rész. Tartalmas és fordulatos történet.

 
felicity   2018. 07. 22.

0

Nekem ez a rész volt az egyik kedvencem.

 
kevelin   2018. 08. 23.

0

csak annyit sajnáltam ebből a filmből hogy a két és negyed óra alatt ami történt annak csak a fele volt lényeg amit pedig érdemes lett volna beletenni az kimaradt. a könyvek ettől a résztől kezdve sokkal többet ad és mutat mint afilm de ettől függetlenül imádom

 
bgnz367   2017. 04. 18.

0

Könyvben és itt is az egyik kedvenc részem. Nagyon imádom ugyan a quidditch-et de ez a tusa valami felemelő színt vitt a varázsvilág amúgy sem szokásos hétköznapjaiba. Frenetikus volt.

 
stewie_griffin_2005   2021. 12. 30.

0

Annyira nem tetszett, valahogy az én ízlésemnek érdektelen. Csak Voldemort megjelenése volt érdekes benne. Szerintem az első két film volt jó, mert abban még megvolt az a varázs és a hangulat. Sajnos a 3. résztől már komorabb lett, ami érthető is, de... több»

 
Csillagpor   2018. 10. 14.

0

Nagyon jó lett ez a rész is. Érdekes volt látni, hogy létezik a Hp univerzumban több varázslóiskola is és hogy mennyire is különböznek egymástól. Klasszikus hp film. Jól elszórakoztat egy tál popcornnal és egy nagy adag képzelőerővel együtt.

 
Zsceeeka   2017. 12. 31.

0

Könyvben ez volt a kedvencem és a filmbéli megvalósítás is jól sikerült. Izgalmas, fordulatos, a színészek még mindig jók, ez az egyik legjobb rész a filmek közül.

 
sammy88   2020. 08. 29.

2
Egyik legjobban várt

Új rész, újabb rendező, újabb elképzelések. Sokunk várta ezt a részt, hiszen a szemünk láttára jelenik meg teljes valójában Ő akit nem nevezünk nevén. Ebben a filmben is sok változtatás volt, mind a történetben, mind a látványvilágban, de valahogy itt nem éreztem akkora törést mint a 3. résznél és Yates ráérzett, hogy kell ezt a részt megalkotni. Miután túlléptem Mordon felcsatolható szemén - nem igaz másképp nem lehetett volna megalkotni - örültem, hogy jól sikerült hoznia a színésznek a Rémszem stílust. Nem tudom kinek nem kell megbocsájtanom, de sose fogom megtenni amiért Dumbledoreból idegbeteget faragtak és hajat tudnék tépni-nem a sajátomat hanem az ötletgazdáét - amikor Dumbledore rohan mint egy elmeháborodott és üvölt Harryvel, hogy ő dobta e bele a nevét a serlegbe. A könyv mint köztudott pont azt írja, hogy kérdezte Dumbledore NYUGODTAN. Akkor ezt az apróságot mi a ..... ért kellett megváltoztatni? Valaki mondjon már egy épkézláb érvet... és Rowling ezt miért engedte?Na mindegy. A CGI-ba szerintem sok időt és pénzt fektettek, a sárkáy hihetetlen valósághű és hát Voldemort átalakulás és jelenléte az mindent visz.

 
szabomarc   2019. 02. 16.

0

Régen ez volt a kedvencem a sorozatból, ma már inkább a harmadik részé ez a cím. Egyébként nagyon jó, tetszettek a próbák, Voldemort itt tér vissza, izgalmas ez a rész is, akár a többi.

 
doroffee   2016. 02. 09.

0

Ez volt az a film, ahol már éreztem azt, hogy kicsit elcsúsztak a dolgok a könyvhöz képest egy-két helyen, és sok olyan jelenet kimaradt sztem, ami ha nem is a történet folyása, hanem inkább a személyiségfejlődés miatt fontos lett volna.

 
hell.l   2016. 05. 06.

0

Fantasztikus film, jól visszaadta ez is a könyvet. Tetszettek benne a próbatételek. Különösen a Harry Potter vs. Magyar mennydörgő. Voldemort életre keltése is nagyon jól kitalált momentum volt, főleg ahogyan életre keltették.

 
NorbiP   2017. 03. 12.

0

Szerintem ez a franchise legfurcsább része, de ez nem feltétlen gond. Vannak benne jó pillanatok, amik emlékezezesek. A vége viszont vitathatatlanul ütősre sikeredett.

 
authorgirlll   2017. 12. 31.

0

Ez a rész nem nyerte el a tetszésemet és nem csak azért nem mert tulajdonképpen ugyan arról szól mint az elődei hanem a komorsága és a játékok veszélyessége sem nyert meg. A színészek kicsit dolgozhattak volna többet a mimikán.

 
ereln   2016. 04. 27.

0

Ez a rész remek könyvadaptáció lett, hihetetlen látni a mozivásznon a színészek pedig zseniálisak, nem kis meló lehetett kiválasztani őket, nagyon beváltak. Remélem egyszer csinálnak több HP filmet is ezekkel a színészekkel.

 
raczdavidzsolt   2016. 04. 22.

0

Fantasztikus és hatlamas siker alakítás! írtóra tetszik!

 
Mithrel   2018. 02. 04.

0

A Harry Potter és a Tűz Serlege film több helyen is eltér a könyvtől, mint reméltem: az egészből kihagyták Dobbyt! Eredetileg Dobby segíti Harry-t, mikor a feladatai lehetetlennek tűnnek. Ez egy eléggé hosszú része a sorozatnak, de cseppet sem unalma... több»

 
Zoer8993   2017. 05. 29.

0

Nekem nem csak filmben de a könyvekben is ez volt talán a kedvenc részem. Nagyszerűen ráfókuszáltak a főszálra ami ugyebár a Tusa megrendezése, kicsit módosítottak rajta de ez nem zavaró.

 
trixxy   2016. 12. 30.

0

Személy szerint a kedvenc részem. Kamaszodnak, kezdenek a párok kialakulni, de a verseny szenzációsra sikerült. A vendég versenyzők karakterei nagyon el lettek találva, a sárkányos küzdelem pedig nagyon izgalmas volt. A könyveket is olvastam, de itt pl a film jobban visszaadta az élményt, amit olvasáskor képzeltem a történethez.