Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
75%

Alice Csodaországban (2010)

Alice in Wonderland
Filmadatlap
 
28
Szereplők
42
Vélemények
199
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 15.

legújabb vélemény

0

Nagyon eredeti világot hoztak létre,őrületes,vad,bolondos,hihetetlen,és mégis zseniális.Depp fantasztikus,de mindenki a topon van a színészek közül.Szuper kis fantasy mese.Ja,és nem csak gyermekeknek.Tim Burton ismét letett valamit arra a bizonyos asztalra.

 
Shelby07   2018. 01. 29.

0

Wow, hát Johnny Depp megint csak hozta a formáját és a történetet nem lehetett elrontani szerintem, hisz ez egy sokunk által ismert igen régi mese. Tettek bele saját elgondolású eseményeket is, de az alap nem változott. Nekem nagyon tetszett, szerintem igazán jóra sikerült és látványvilága is magával ragadó.


 
indingo   2017. 07. 02.

0

Először kicsit szokatlannak találtam a filmet, hogy sok esemény kapcsán elrugaszkodott az eredeti történettél, de később érlelődött bennem a dolog és kifejezetten tetszik, hogy mertek változtatni.

 
Szilonka   2020. 02. 16.

0

Nagyon érdekes feldolgozás. Tényleg, mintha egy mesét néznénk, de mégis tettek sok újat is bele a készítők.

 
Fahéjgolyó   2016. 11. 21.

0

Nekem tetszett a történet megvalósítása, a színészek tökéletes választások voltak a szerepekre. Jól megalkották azt az őrült világot ami az eredeti mesét is jellemzi, de egy szinttel felnőttesebben.

 
Szivárvány1   2016. 11. 19.

0

Kedvenc mozi volt még annó. Tökéletes a film hangulata és zseniálisan feldolgozták a mese történéseit. Bár az Alice-al én mindig elfogault leszek kicsit, de ezt kicsit sem sajnálom. A látványvilága magával ragadó és a szereplők is nagyon odatették magukat ebben a monumentális filmben.

 
Bazzzsi   2017. 11. 01.

0

Hatalmas divat a mesefilmek leporolása. Johnny Depp úgy nézett ki, mint aki valamelyik elmegyógyintézetből menekült volna. A sárkányos dolog is kicsit erős volt már nekem.

Galéria (199)

Videók (1)

A film összbevétele 1 025 467 110 dollár volt (imdb.com).

 

2010-ben a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Helena Bonham Carter a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

Johnny Depp - Helena Bonham Carter 4. közös filmje.

(dulkap)
 

Cheshire Cat figurája valamennyi filmadaptációban más és más. Tim Burton filmjében máshogy néz ki, mint az 1951-es Alice Csodaországban, továbbá sokkal simulékonyabb. Képes eltűnni, majd ismét megjelenni.

(Bogi87)
 

Lewis Caroll rajongott a szójátékokért, ő alkotta meg többek között a Scrabble egy elsődleges változatát is.

(Bogi87)
 

Cheshire Cat alakját nem Lewis Caroll alkotta meg, hanem egy 18. századi szólásból származik, ami úgy szól, hogy ha valaki úgy vigyorok, mint a cheshire-i macska, annak az összes foga látszódik, magyarán teli szájjal nevet.

(Bogi87)
 

Johny Depp és Tim Burton 7. közös filmje.

(Bogi87)
 

A Fehér királynő karakterének megformálására Emmy Rossum színésznő is esélyes volt, azonban Tim Burton szerint ő túl fiatal volt, így mást kerestek helyette.

(Bogi87)
 

A film több mint 90%-át vették fel zöld háttér előtt.

(Bogi87)
 

A film látványa szinte kizárólag CGI eredménye.

(ocso)