Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75

Vadregény (2014)

Into the Woods
Filmadatlap
 
26
Szereplők
34
Vélemények
16
Képek
25
Videók
Vadregény
 
indingo   2018. 12. 31.

Nem nyerte el a tetszésemet. A sok dalolászás benne nagyon zavaró. A története sem túl különleges, az Egyszer volt sorozat mérföldekkel veri.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 18.

Ha van még rossz film, akkor ez az lett. Parodizálni akarja a meséket, amelyeken a gyerekek felnőttek, hála Andersennek, a Grimm testvéreknek és a Disney-nek, de mindennek van határa. Ez a film túltolta saját magát és ezt nem igazán tudtam bevenni. Pocsék, hiába van tele jobbnál jobb színészekkel, és túl színpadias még egy musicalhez képest is.


 
andor50   2016. 04. 19.

Legalább a dalok jók lennének, de még ez se mondható el erről a filmről. Erőltetetten össze lettek kutyulva a mesék, hogy valahogyan mindegyik összeérjen és a cselekményük találkozzon, de ez olyan bénán lett megoldva, hogy alig lehetett végignézni a filmet. Nem tettszett.

 
Szivárvány1   2016. 11. 19.

Nagyon érdekes volt, bár utána napokig csak dallamban tudtam gondolkodni ami eléggé vicces voltXD Úgy ültünk be rá találomra, és nem tudtuk , hogy musical. Hát érdekes két és fél óra volt. Néhol már kínunkban sírtunk a röhögéstől annyi baromság volt összemixelve a régi mesékből. Nézhető, de éppencsak.

 
TribeBubu   2016. 11. 06.

Mindig hangoztatom, hogy nem bírom túlzottan a Disney dolgait, de időnként képesek olyat alkotni, ami még nekem is bejön. A Vadregény is ilyen. Ami miatt nagyon tetszett, az az, hogy rengeteg dologban hajaznak gyerekkorom kedvenc élőszereplős félig-meddig musical fantasy filmjeire. Akkoriban nem nagyon tudták látványosan elkészíteni akkora büdzséből azokat a meséket, ezért kapott például pompás jelmezt Christopher Walken Csizmás Kandúr eljátszásához. A Vadregényben igyekeztek keveset dolgozni CGI-jal, így rajzolt farkas helyett Johnny Deppet öltöztették be olyan kosztümbe, ami azt sugallta, hogy ő egy állatot alakít, akárcsak Walken esetében. A színházat idéző előadás, a hangulat, a dalok, ezek is mind az említett mesefilmekre emlékeztettek engem. Az viszont gyenge pontja volt számomra a filmnek, hogy bár sok esetben kedvelem a musical műfajt, ez a kétórányi dalolászás szerintem egy kicsit sok volt. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a véleménnyel, de nekem 60-90 perc között kell, hogy legyen egy musical. Akkor bírom hosszabb ideig, ha a dalok fülbemászóak, a rendező, a színészek meg úgy az egész stáb remekel. Itt az előbbi hiányzott még nekem. Jók voltak a dalok, de nem olyan fogósak, mint mondjuk, a Sweeney Todd, az Ének az esőben vagy az Óz, a csodák csodája esetében. Mindent összevetve jó élmény volt a film. Aki a musicaleket és a fantasyket szereti, annak jó néznivaló :)

Meryl Streep
Meryl Streep
James Corden
Anna Kendrick
Chris Pine
Lucy Punch
Christine Baranski
Tammy Blanchard
Emily Blunt
James Corden
James Corden
Lilla Crawford
Billy Magnussen
Lilla Crawford
Tracey Ullman
Meryl Streep
James Corden
Emily Blunt
Meryl Streep
Meryl Streep
MacKenzie Mauzy
MacKenzie Mauzy
Meryl Streep
 
Több Tony-díj jelöléssel is büszkélkedő Rob Marshall keze alól, csak úgy törnek elő a jelöléseket díjra váltó színészek és színésznők, míg ő valahogy mindig csak a jelöléseknél marad. Vajon miért? több»
 

A filmben nyújtott alakításáért Meryl Streep 19. jelölését kapta, ezzel abszolút csúcstartó.

(Zsofi821)
 

A Disney több jelenetet is túl sötétnek talált, ezért azokat vagy kihagyták, vagy átírták a forgatókönyvet.

(ps)
 

A film forgatása 2013 szeptembere és decembere között zajlott.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.