Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80%

Alice Tükörországban (2016)

Alice Through the Looking Glass
Filmadatlap
 
28
Szereplők
43
Vélemények
23
Képek
15
Videók
Alice Tükörországban
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 20.

legújabb vélemény

A látványvilág nagyon szép,és Johnny Depp na meg Helena Bonham Carter játéka zseniális.Aranyos a történet,jól lett kivitelezve.Kiváló folytatása az első résznek,sőt szerintem kicsit erősebb is.

 
indingo   2018. 12. 27.

A látványa nagyon egyedi, megakad rajta az ember figyelme. A története közepes, de annyi minden nézni való van rajta, hogy ez feledteti is.


 
Bogi87   2016. 06. 01.

Az első félórában izgultam, mi kerekedik ki a végén ebből a katyvaszból... majd szépen lassan beindult a történet és egy igazán szórakoztató, jó kis filmnek lehettem nézője, ami bőven rendelkezik mondanivalóval és humorban sem szűkölködik. Külön kie... több»

 
Deku   2017. 07. 24.

Nekem tetszett az első rész is és nem vártam kevesebbet ettől sem. Ámbár az elején kissé lassan indult be de szerencsére tényleg kedvelhető lett akár csak elődje.

 
Mavil   2016. 06. 09.

Az Alice Tükörországban szerintem sokkal jobbra és élvezhetőbbre sikerült film, mint 2010-es elődje, az Alice Csodaországban. 3D-ben néztem, látványos volt.

 
hszpp   2017. 02. 02.

A szereplők mentették meg a történetet. mint tudjuk,az igazság az íróról,és Aliceról nem igazán kedves mese.... Pontosan ezért akárhányszor hallom,hogy gyerekeknek mesélik az Alice csodaországbant,kicsit összeszorul a gyomrom...Egy pedofil embert élj... több»

 
MP170506   2017. 05. 25.

Nekem jobban tetszett az első résznél. Látványos, izgalmas, vicces történet. Jó színészekkel fűszerezve.

Helena Bonham Carter
Helena Bonham Carter
Mia Wasikowska
Mia Wasikowska
Mia Wasikowska
Mia Wasikowska
Mia Wasikowska
Mia Wasikowska
Mia Wasikowska
Johnny Depp
Mia Wasikowska
Johnny Depp
Johnny Depp
Mia Wasikowska
Anne Hathaway
Johnny Depp
Helena Bonham Carter
Sacha Baron Cohen
Mia Wasikowska
Johnny Depp
Johnny Depp
Helena Bonham Carter
Mia Wasikowska
Johnny Depp
Johnny Depp
Mia Wasikowska

A film összbevétele 299 457 024 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 72 130 336 forintot termelt. A hazai mozik összesen 50 692 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Idő tarkója helyén is egy fogaskerék helyezkedik el, hogy még találóbb legyen a megformálása.

(mamiéstöti2)
 

Idő jobb kezét Wilkins-nek hívják a filmben.

(mamiéstöti2)
 

James Bobin, rendező történész végzettségű. Kalapos családjának városát, Wit's Endet Bobin Dubrovnikban és Cotswoldsben tett történelmi sétái ihlették.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Idő karakterét maga Caroll találta ki. Az már a film készítőjének ötlete volt, hogy ő legyen a rossz fiú a történetben. Az Idő egy magányos zsarnok a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A varázstükör Lewis Caroll művében is nagyon fontos szerepet kap, az időutazás azonban csupán mellékszál a történetben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A készítők sokáig nem hittek abban, hogy létrejön a folytatás, mivel nem nagyon tudtak mit kezdeni Lewis Caroll második könyvével. A könyv igen egyedi, a nyolc fejezete egy-egy sakkjátszma allegóriája.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Johnny Depp - Helena Bonham Carter 7. közös filmje.

(dulkap)
 

Alice és Kalapos kapcsolata Lewis Carroll és Alice Liddell kapcsolatának parafrázisa (barátságnál több, szerelemnél kevesebb).

(Bogi87)
 

Kalapos hangulatának változását szemszínének átalakulása jelzi, melyet színes kontaktlencsékkel oldottak meg az alkotók.

(Bogi87)
 

A Vörös Királynő testőreinek az alakját Archimboldo festményei ihlették meg.

(Bogi87)
 
Feszes adaptációra tehát ne számítson senki, mert csalódni fog. Ám el lehet merülni egy rendkívül megkapó és elgondolkodtató látványvilágban, az idő humorában, illetve a tényben, mennyire jól áll Helena Bonham Carternek a nagyfejű szívkirálynő szerepe. És el lehet szomorodni egy két már-már szappanoperákat idéző narratív megoldáson. 6/10 több»
 
Az Alice Tükörországban majd két órája az izgalmas felütés ellenére lassú folyamként hömpölyög el előttünk. Csúcspont nélküli, kevés feszültséggel és a túlságosan is kihangsúlyozott mondanivalón túl szinte semmilyen téttel nem bíró alkotás született. több»
 
Az egymilliárdos összbevétel tükrében (ha-ha) borítékolható volt a folytatás, szerencsére ehhez nem kellett mindenféle vadhajtásokat létrehozni, hiszen maga Lewis Carroll, Alice kitalálója gondoskodott az újabb történetről még 1871-ben. Tim Burton ezúttal producerként egyengeti Alice útját, aki Kalapos családjának megmentése érdekében kénytelen oda-vissza utazni az időben. több»