Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Alice Tükörországban (2016)

Alice Through the Looking Glass
Filmadatlap
 
28
Szereplők
44
Vélemények
23
Képek
15
Videók
Alice Tükörországban

Galéria (23)

Helena Bonham Carter
Helena Bonham Carter
Mia Wasikowska
Mia Wasikowska
Mia Wasikowska
Mia Wasikowska
Mia Wasikowska
Mia Wasikowska
Mia Wasikowska
Johnny Depp
Mia Wasikowska
Johnny Depp
Johnny Depp
Mia Wasikowska
Anne Hathaway
Johnny Depp
Helena Bonham Carter
Sacha Baron Cohen
Mia Wasikowska
Johnny Depp
Johnny Depp
Helena Bonham Carter
Mia Wasikowska
Johnny Depp
Johnny Depp
Mia Wasikowska

Videók (15)

 
Artemisia   2020. 12. 31.

legújabb vélemény a nap véleménye

7
Csodaország visszavár

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Tim Burton 2010-es Alice Csodaországban remake-jének előzmény-folytatása egyben a "sokat markol, keveset fog" iskolapéldája. Lewis Carroll azonos című regényére hivatkozva készült el, ám nyomokban sem tartalmaz semmit az eredeti műből, néhány apró u... teljes kritika»

 
Bogi87   2016. 06. 01.

1

Az első félórában izgultam, mi kerekedik ki a végén ebből a katyvaszból... majd szépen lassan beindult a történet és egy igazán szórakoztató, jó kis filmnek lehettem nézője, ami bőven rendelkezik mondanivalóval és humorban sem szűkölködik. Külön kie... több»

 
indingo   2018. 12. 27.

0

A látványa nagyon egyedi, megakad rajta az ember figyelme. A története közepes, de annyi minden nézni való van rajta, hogy ez feledteti is.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 20.

0

A látványvilág nagyon szép, és Johnny Depp, na meg Helena Bonham Carter játéka zseniális. Aranyos a történet, jól lett kivitelezve. Kiváló folytatása az első résznek, sőt szerintem kicsit erősebb is.

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Nekem tetszett az első rész is és nem vártam kevesebbet ettől sem. Ámbár az elején kissé lassan indult be de szerencsére tényleg kedvelhető lett akár csak elődje.

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

Az Alice Tükörországban szerintem sokkal jobbra és élvezhetőbbre sikerült film, mint 2010-es elődje, az Alice Csodaországban. 3D-ben néztem, látványos volt.

 
hszpp   2017. 02. 02.

0

A szereplők mentették meg a történetet. mint tudjuk,az igazság az íróról,és Aliceról nem igazán kedves mese.... Pontosan ezért akárhányszor hallom,hogy gyerekeknek mesélik az Alice csodaországbant,kicsit összeszorul a gyomrom...Egy pedofil embert élj... több»

A film összbevétele 299 457 024 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 72 130 336 forintot termelt. A hazai mozik összesen 50 692 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Helena Bonham Carter és Sacha Baron Cohen a 2012-es A nyomorultakban is egy párt alakítottak.

(Artemisia )
 

Idő tarkója helyén is egy fogaskerék helyezkedik el, hogy még találóbb legyen a megformálása.

(mamiéstöti2)
 

Idő jobbkezét Wilkinsnek hívják a filmben.

(mamiéstöti2)
 

James Bobin, a rendező történész végzettségű. Kalapos családjának városát, Wit's Endet Bobin Dubrovnikban és Cotswoldsben tett történelmi sétái ihlették.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az Idő karakterét maga Caroll találta ki. Az már a film készítőjének ötlete volt, hogy ő legyen a rossz fiú a történetben. Az Idő egy magányos zsarnok a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Az Alice Tükörországban majd két órája az izgalmas felütés ellenére lassú folyamként hömpölyög el előttünk. Csúcspont nélküli, kevés feszültséggel és a túlságosan is kihangsúlyozott mondanivalón túl szinte semmilyen téttel nem bíró alkotás született. több»
 
Feszes adaptációra tehát ne számítson senki, mert csalódni fog. Ám el lehet merülni egy rendkívül megkapó és elgondolkodtató látványvilágban, az idő humorában, illetve a tényben, mennyire jól áll Helena Bonham Carternek a nagyfejű szívkirálynő szerepe. És el lehet szomorodni egy két már-már szappanoperákat idéző narratív megoldáson. több»
 
Az egymilliárdos összbevétel tükrében (ha-ha) borítékolható volt a folytatás, szerencsére ehhez nem kellett mindenféle vadhajtásokat létrehozni, hiszen maga Lewis Carroll, Alice kitalálója gondoskodott az újabb történetről még 1871-ben. Tim Burton ezúttal producerként egyengeti Alice útját, aki Kalapos családjának megmentése érdekében kénytelen oda-vissza utazni az időben. több»