Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
67

Óz, a hatalmas (2013)

Oz: The Great and Powerful
Filmadatlap
 
29
Szereplők
25
Vélemények
26
Képek
1
Videók
 
Artemisia   2019. 12. 26.

legújabb vélemény

A régi és az új keveredése, avagy főhajtás az Óz, a csodák csodája előtt

A film mesterien lavíroz a nagy előd után elvárható művészi-drámai elemek és a mai produkciókra jellemző humorosabb, modernebb elemek között. Tetszett, ahogy a film eleji fekete-fehér betéttel, a régies képekkel mintegy főhajtásként visszautalt az Óz, a csodák csodájára, egyúttal megalapozta a film alaphangulatát, és némi komolyságot csempészett a mesés történetbe. Maga a cselekmény abszolút élvezhető, mindig történik valami, ami fenntartja az érdeklődésünket, Óz mindig valami kalamajkába keveredik, amiből – valódi varázserő híján – fogalmunk sincs, hogy hogyan fog kimászni. Ezekkel a folyamatos apró bonyodalmakkal biztosítják, hogy egyszer se unatkozzunk a film során. A színészek is fa... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 29.

Kiszolgálni az elvárásokat - Óz, a hatalmas

Az Óz, a csodák csodája filmtörténelmet írt. Minden értelemben klasszikus, akár ha a filmzenéjére, a szereplőgárdájára vagy éppen az adott kor technikai újdonságaira gondolunk, amelyeket először alkalmaztak széles vásznon. Na és a film története sem olyan, ami könnyen felejthető: Dorothy és a gonosz nyugati boszorkány harca a szárnyas majmokkal és a pöttömökkel, na meg a sárgaköves út és a rubinvörös cipellő. Nem csoda hát, hogy 2013-ban mindenki tűkön ülve várta, hogy egy új kalandban legyen részünk Smaragdvárossal és annak lakóival. Főleg, hogy elég hosszú ideig kellett várni a folytatásra (1985-ben ugyan készült egy film Visszatérés Óz birodalmába címmel, de ez eléggé felejthetőnek bizony... több»


 
mamiéstöti2   2017. 05. 07.

Aki szereti a látványos filmeket, annak mindenképp érdemes megnézni. A történetet már sokszor sikerült valósághűbben előadni, de unalmasnak semmiképp sem mondanám.

 
indingo   2016. 11. 18.

Nagyon a látványra ment el e a költségvetés, a sztori unalmas, egyszer persze érdemes megnézni.

 
Deku   2017. 12. 10.

Egyszer épp megtudtam nézni de azért bőven tele volt hibákkal karakter szinten. Annyira rossz nem volt a történet, de az, ahogy tálalták nem vette be a gyomrom.

A film összbevétele 493 311 825 dollár volt (imdb.com).

 

Robert Stromberg, a film látványtervezője olyan rajzfilmekből vett anyagot az Óz látványterveihez, mint a Bambi, Pinokkió, Hamupipőke, vagy a Hófehérke és a hét törpe. Elmondása szerint gyakran járt Disneylandben, ottani élményei ihlették Smaragdvárost.

(Artemisia )
 

Robert Stromberg, az Alice Csodaországban és az Avatar látványtervezője dolgozott a film látványvilágán.

(Artemisia )
 

A film nagy részét a michigani Motion Picture Studios termeiben vették fel zöld háttér előtt.

(Artemisia )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.