Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Óz, a hatalmas (2013)

Oz: The Great and Powerful
Filmadatlap
 
28
Szereplők
27
Vélemények
54
Képek
1
Videók

Galéria (54)

Videók (1)

 
diumiu   2021. 10. 12.

legújabb vélemény

0

Gyerekkorom meghatározó filmje/meséje volt az Óz, a nagy varázsló. A Judy című film megnézése után azt gondoltam, hogy megnézem az előzménytörténetet, hogy teljes legyen a kép. Hát ezt nem kellett volna.... Szerintem ez a film teljesen borzasztó, szá... több»

 
Artemisia   2019. 12. 26.

4
A régi és az új keveredése, avagy főhajtás az Óz, a csodák csodája előtt

A film mesterien lavíroz a nagy előd után elvárható művészi-drámai elemek és a mai produkciókra jellemző humorosabb, modernebb elemek között. Tetszett, ahogy a film eleji fekete-fehér betéttel, a régies képekkel mintegy főhajtásként visszautalt az Óz... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 07. 29.

1
Kiszolgálni az elvárásokat - Óz, a hatalmas

Az Óz, a csodák csodája filmtörténelmet írt. Minden értelemben klasszikus, akár ha a filmzenéjére, a szereplőgárdájára vagy éppen az adott kor technikai újdonságaira gondolunk, amelyeket először alkalmaztak széles vásznon. Na és a film története sem ... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2017. 05. 07.

0

Aki szereti a látványos filmeket, annak mindenképp érdemes megnézni. A történetet már sokszor sikerült valósághűbben előadni, de unalmasnak semmiképp sem mondanám.

 
indingo   2016. 11. 18.

0

Nagyon a látványra ment el e a költségvetés, a sztori unalmas, egyszer persze érdemes megnézni.

 
Deku   2017. 12. 10.

0

Egyszer épp megtudtam nézni de azért bőven tele volt hibákkal karakter szinten. Annyira rossz nem volt a történet, de az, ahogy tálalták nem vette be a gyomrom.

 
HE7EDIK   2018. 07. 18.

0

Sam Raimi a Pókember 3 után nem készíthetett több gigaprodukciót a Marvelnél, hát csinált egyet a Disney-nél, nem is rosszat. Bár egyedi eszköztárát itt nem vonultatja fel, van egy-két jelenet mikor az értőbbek tudják, ezt ő csinálta. James Franco ha... több»

A film összbevétele 493 311 825 dollár volt (imdb.com).

 

A film főcímdalát Mariah Carey énekli.

(diumiu)
 

Robert Stromberg, a film látványtervezője olyan rajzfilmekből vett anyagot az Óz látványterveihez, mint a Bambi, Pinokkió, Hamupipőke, vagy a Hófehérke és a hét törpe. Elmondása szerint gyakran járt Disneylandben, ottani élményei ihlették Smaragdvárost.

(Artemisia )
 

Robert Stromberg, az Alice Csodaországban és az Avatar látványtervezője dolgozott a film látványvilágán.

(Artemisia )
 

A film nagy részét a michigani Motion Picture Studios termeiben vették fel zöld háttér előtt.

(Artemisia )
 

A Disney konkrétan Robert Downey Jr.-nak szánta a főszerepet, ám amikor Sam Raimi felkereste őt, nem találta alkalmasnak Óz szerepére.

(Artemisia )