A sorozat a League of Legends univerzumában játszódik, és ismert karakterek történetét meséli el Piltoverből és Zaunból.
(Hupka Adrián)
Író: Mollie Bickley St. John, Ash Brannon
Sorozat áttekintés
Legjobbra értékelt epizódok
összes részKULCSSZAVAK

52 Arcane (2021)
Mindig nagyon rizikós egy játékadaptáció, egy játék történetét megformálni, átformálni TV-képernyőre, de a Riot előtt le a kalappal, hogy milyen zseniális világot, világképet alkottak. A karakterek kidolgozottságáról meg már ne is beszéljünk! Nagyon szeretem, ha egy sorozatban a háttérből a kevésbé ismert karakterekről is kapunk hátteret, történetet, mert ők is részei a történetnek, nem csak az 1-2 húzó főszereplő. A zenéket is imádtam. Pont passzolnak ehhez az érdekes, vibráló, színes, de mégis sötét és baljós világképhez. A szinkronhangok is zseniálisak voltak szerintem. Magyar szinkronnal érdemes szerintem nézni, mert az ad még egy kis pluszt a hangulatához. Érdekes végigkövetni a két testvér életútját. Mennyivel másként alakult volna, ha mindkét, vagy legalább az egyik szülőjük életben marad a felkelés után. De szerencséjük volt így is végül is, hogy legalább gyerekkorukban együtt nőhettek fel. Elég lehangoló világ, de éppen ezért szurkol az ember, még ha eleinte nem is akarja, a főszereplőknek a néző. És ami még zseniálisabb, hogy a második évad is hozta ezt a szintet. A lezárás nekem kicsit fura volt, de reménykedem, hogy valamilyen módon lesz még ehhez folytatás. Akár játék formájában... Mindenképpen kötelező darab szerintem ez a gyöngyszem.
Adva van egy játék, ami nem érdekel, illetve egy műfaj, amit nem szeretek. A sorozat ennek ellenére mégis lekötött és élvezhető volt! A látványvilág és a hang/zene brutálisan jó volt. A sztori is kellemes csalódás, mert messze túlszárnyalja az átlag ... Több
Jó élmény volt sok szempontból. A történetvezetés ütemes, érdekes, az animáció gyönyörű - a mozgás és a stílus is tetszett. A karakterek is felkeltették a figyelmemet, elég komplexek. A szinkron és a háttértörténet is részletes, gazdag. Nagyon ajánlom mindenkinek.
Az Arcane költségvetése 250 millió dollár volt 2 évadra. Bár magasnak hangzik, az ár nem is súrolja más nagyobb animációs filmek költségvetését. Egy animált percre vetítve, az Arcane 3-szor kevesebbe került, mint a Spider-Verse, és 4-szer kevesebbe, mint egy Pixar-film.