Johnny Depp meg volt róla győződve, hogy kirúgják a kultfilmjéből

Ed Wood, Az Álmosvölgy legendája, Charlie és a csokigyár, Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya, Alice Csodaországban. Mi a közös ezekben a filmekben? Az, hogy Johnny Depp volt a főszereplő, a rendezői széket pedig Tim Burton foglalta el. Párosukról elmondható, hogy egészen egyedi, máshoz alig hasonlítható filmeket képesek együtt készíteni. De van még egy közös filmjük, méghozzá a legelső: az Ollókezű Edward.

Johnny Depp mindig is híres volt pazar színészi képességeiről, amivel úgy képes megformálni, életre kelteni karaktereket, ahogy senki más. Éppen ezért sokszor kap szabad kezet az alakításaihoz. Ez manapság már megszokott dolog, ám karrierje elején még nem volt az.

Éppen ezért Johnny Depp is egy picit meglepődött, amikor Tim Burton szabad kezet adott neki Ollókezű Edward megformálásában. Erről egy interjúban mesélt évekkel ezelőtt. Elmondta, hogy meg volt róla győződve, hogy ki fogják rúgni a forgatásról. Tim Burton ugyanis minden más színésszel hosszú próbákat tartott, vele viszont nem. Lényegében úgy állhatott oda a kamera elé, hogy még a rendező sem tudta, mit fog majd tenni. És ő persze hozta a formáját, improvizált és úgy keltette életre karakterét, ahogy a legjobbnak tartotta.

Johnny Depp saját bevallása szerint nem hitte el, hogy a rendező nem fogja kirúgni, mert úgy érezte olykor talán túl messzire ment. Ezt az érzését erősítette az is, amikor a forgatás helyszínének közelében lévő üdülőben, ahol a szállásuk volt, két rajongó kopogtatott az ajtaján. Először azt hitte, hogy tőle akarnak autogramot kérni, ám a két lány valójában Tom Hankset kereste. Johnny Depp ekkor meg volt róla győződve, hogy ő lép majd a helyére.

De nem így lett, ugyanis Tim Burton imádta Johnny Depp alakítását. Érdekesség, hogy a színész az Ed Wood és Az Álmosvölgy legendája forgatásán is ugyanígy érzett, de ott is alaptalannak bizonyultak a félelmei.

dráma | fantasy | romantikus | szatíra

A különc feltaláló meg akarta alkotni magának a tökéletes teremtményt, ám mielőtt befejezhette volna, meghalt, és Edward hiába érez, gondolkodik, mégsem képes beilleszkedni a... több»