Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Az Álmosvölgy legendája (1999)

Sleepy Hollow
Filmadatlap
 
31
Szereplők
30
Vélemények
38
Képek
2
Videók
 
jakedave   2021. 03. 11.

legújabb vélemény

1
Oké!

A látványvilága tényleg elképesztő, a sztori is érdekes, a színészek is rendben vannak... röviden: teljesen korrekt film. Kvízkérdés lehet: melyik filmben szerepelt egyszerre Albus Dumbledore, Vernon Dursley, Rita Vitrol és Gellert Grindelwald?

 
Puncs   2019. 03. 09.

1

Egyszerre szórakoztató és félelmetes. Nem az a tipikus darabolós horror. Engem a képi világa fogott meg leginkább. Olyan sötét, rémisztő, misztikus és gótikus. Tipikus Tim Burton film. A forgatókönyv jól meg van írva. Ütős kísértet história, de siker... több»


 
Deku   2017. 07. 18.

0

Tim Burton és Johnny Depp, két olyan név mely együtt alkotja a tökéletes filmet. Sötétebb komor hangvételű a film ami nagyon jól ment Depp hiteles alakításához.

 
dailyfilmsan   2020. 05. 12.

0

A krimi világ történeteinek egyik szimbolikus és misztikus alkotása ez a film. A hangulata és a látványvilága egyedi. Ez teszi olyan megkapóvá és élvezetessé is.

 
Berto49   2017. 09. 04.

0

Én voltam a hibás! Már régen megfogadtam, hogy nálam nincs helye a képernyőn egy Tim Burton rendezte filmnek. Most mégis rászántam magam, de meg is bántam. A rendező kedvenc színésze, J. Depp lassan-lassan biodíszleté válik, egy furnérlemezből kifűré... több»

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

0

Egeszen egyedi latvanyvilagu es hangulatu film. Egyszerre szorakoztato es nyomaszto, otletes es gagyi, komor es komolytalan... J. Depp es T. Burton cooperacioja mindenkepp dicseretes, a film a maga koranak egyik meghatarozo alkotasa.

 
TomÁcs   2016. 05. 06.

0

Érdekes film, maga a története is tetszetős, de engem a hangulata és a képi világa ragadott magával. Gyönyörű.

Galéria (38)

Johnny Depp

Videók (2)

A film összbevétele 206 071 502 dollár volt (imdb.com).

 

Katrina Van Tassel szerepét felajánlották Winona Rydernek is, végül a színésznő nem fogadta el a felkérést.

(Márton)
 

Christopher Walkent a filmben nyújtott alakításáért jelölték az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film befejezését megelőző részben a ruha, melyet Katrina Anne Van Tassel hord, szinte pontosan ugyanúgy néz ki, mint Michael Keatoné a Beetle Juice (1988) c. filmben. Mindez talán nem is véletlen, hiszen azt a filmet is Tim Burton rendezte.

(Bogi87)
 

Érdekesség, hogy a fej nélküli lovast megformáló Christopher Walken egyik korábbi filmszerepében (A holtsáv), ahol a tanár karakterét formálta meg, a The Legend of Sleepy Hollow-ból tart felolvasást osztálya számára.

(Bogi87)
 

Marlon Brandot megkeresték, hogy vállalja el a hesseni fejnélküli lovas szerepét, de nemet mondott.

(Bogi87)
 

Katrina Van Tassel figuráját Winona Ryder is megkaphatta volna, ám ő nem vállalta el.

(Bogi87)
 

Liam Neeson, Brad Pitt és Daniel Day-Lewis is jelölt volt Ichabod Crane szerepére.

(Bogi87)
 

A film készítői és színészei úgy nyilatkoztak, hogy párhuzamot lehetne vonni Tim Burton feje és Sleepy Hollow városa között. Ha az utcákon sétáltak, mindig olyan érzés fogta el őket, mintha magának a rendezőnek a fejében gyalogolnának.

(Bogi87)
 

Ichabod Crane összesen hatszor ájul el.

(Bogi87)
 

A Christopher Walken által megformált karakter, Hessian Horseman csupán indulatszavakat mond a filmben a lovának.

(Bogi87)
 
Szívesen ajánlom annak, aki valamilyen okból kifolyólag még nem látta, viszont bizalmat fektetett Tim Burtonba, illetve annak is, aki felelevenítené a régi, kedves emlékeit róla: most is pont ugyanúgy fog tetszeni. több»