Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
28
Vélemények
39
Képek
2
Videók
 
dailyfilmsan   2020. 05. 12.

legújabb vélemény

A krimi világ történeteinek egyik szimbolikus és misztikus alkotása ez a film. A hangulata és a látványvilága egyedi. Ez teszi olyan megkapóvá és élvezetessé is.

 
Puncs   2019. 03. 09.

Egyszerre szórakoztató és félelmetes. Nem az a tipikus darabolós horror. Engem a képi világa fogott meg leginkább. Olyan sötét, rémisztő, misztikus és gótikus. Tipikus Tim Burton film. A forgatókönyv jól meg van írva. Ütős kísértet história, de siker... több»


 
Deku   2017. 07. 18.

Tim Burton és Johnny Depp, két olyan név mely együtt alkotja a tökéletes filmet. Sötétebb komor hangvételű a film ami nagyon jól ment Depp hiteles alakításához.

 
Berto49   2017. 09. 04.

Én voltam a hibás! Már régen megfogadtam, hogy nálam nincs helye a képernyőn egy Tim Burton rendezte filmnek. Most mégis rászántam magam, de meg is bántam. A rendező kedvenc színésze, J. Depp lassan-lassan biodíszleté válik, egy furnérlemezből kifűré... több»

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

Egeszen egyedi latvanyvilagu es hangulatu film. Egyszerre szorakoztato es nyomaszto, otletes es gagyi, komor es komolytalan... J. Depp es T. Burton cooperacioja mindenkepp dicseretes, a film a maga koranak egyik meghatarozo alkotasa.

 
TomÁcs   2016. 05. 06.

Érdekes film, maga a története is tetszetős, de engem a hangulata és a képi világa ragadott magával. Gyönyörű.

 
harnas1207   2018. 11. 28.

Gyerekként egy ijesztő horrorként éltem meg a filmet. Nagyon szerettem. Bár attól távol áll, mégis van egy misztikus hangulata. Olyan fantasy krimi. Nagyon jó film!

Johnny Depp

A film összbevétele 206 071 502 dollár volt (imdb.com).

 

Katrina Van Tassel szerepét felajánlották Winona Ryder-nek is, végül a színésznő nem fogadta el a felkérést!

(Márton)
 

Christopher Walken a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film befejezését megelőző részben a ruha, melyet Katrina Anne Van Tassel hord szinte pontosan ugyanúgy néz ki, mint Michael Keaton-é a Beetle Juice (1988) c. filmben. Talàn mindez nem is véletlen, hiszen azt a filmet is Tim Burton rendezte.

(Bogi87)
 

Érdekesség, hogy a fej nélküli lovast megformàló Christopher Walken egyik koràbbi filmszerepében (A holtsàv), ahol a tanàr karakterét formàlta meg, a The Legend of Sleepy Hollow-ból tart felolvasàst osztàlya szàmàra.

(Bogi87)
 

Marlon Brandot megkeresték, hogy vàllalja el a hesseni fejnélküli lovas megformàlàsàt, de nemet mondott.

(Bogi87)
 

Katrina Van Tassel figuràjàt Winona Ryder megkaphatta volna, àm ő nem vàllalta el.

(Bogi87)
 

Liam Neeson, Brad Pitt és Daniel Day-Lewis is jelölt volt Ichabod Crane megformàlàsàra.

(Bogi87)
 

A film készítői és színészei úgy nyilatkoztak, hogy pàrhuzamot lehetne vonni Tim Burton feje és Sleepy Hollow vàrosa között. Ha az utcàkon sétàltak mindig olyan érzés fogta el őket, mintha magànak a rendezőnek a fejében gyalogolnànak.

(Bogi87)
 

Ichabod Crane összesen 6x àjul el.

(Bogi87)
 

Tim Burton rendező munkàjàt a hàttérből Kevin Yagher segítette.

(Bogi87)
 
Szívesen ajánlom annak, aki valamilyen okból kifolyólag még nem látta, viszont bizalmat fektetett Tim Burton-be, illetve annak is, aki felelevenítené a régi, kedves emlékeit róla: most is pont ugyanúgy fog tetszeni! 8/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.