Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
84%

Az Álmosvölgy legendája (1999)

Sleepy Hollow
Filmadatlap
 
31
Szereplők
29
Vélemények
39
Képek
2
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 11. 03.

legújabb vélemény

0

Hangulatos, látványos film, sejtelmes tájak, Nina kislányos alakítása. Nagyon sokszor láttam még a DVD másolgatós korszakban, szinte gyerek fejjel, de azóta is többször újranéztem.

 
Puncs   2019. 03. 09.

1

Egyszerre szórakoztató és félelmetes. Nem az a tipikus darabolós horror. Engem a képi világa fogott meg leginkább. Olyan sötét, rémisztő, misztikus és gótikus. Tipikus Tim Burton film. A forgatókönyv jól meg van írva. Ütős kísértet história, de siker... több»


 
Deku   2017. 07. 18.

0

Tim Burton és Johnny Depp, két olyan név mely együtt alkotja a tökéletes filmet. Sötétebb komor hangvételű a film ami nagyon jól ment Depp hiteles alakításához.

 
dailyfilmsan   2020. 05. 12.

0

A krimi világ történeteinek egyik szimbolikus és misztikus alkotása ez a film. A hangulata és a látványvilága egyedi. Ez teszi olyan megkapóvá és élvezetessé is.

 
Berto49   2017. 09. 04.

0

Én voltam a hibás! Már régen megfogadtam, hogy nálam nincs helye a képernyőn egy Tim Burton rendezte filmnek. Most mégis rászántam magam, de meg is bántam. A rendező kedvenc színésze, J. Depp lassan-lassan biodíszleté válik, egy furnérlemezből kifűré... több»

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

0

Egeszen egyedi latvanyvilagu es hangulatu film. Egyszerre szorakoztato es nyomaszto, otletes es gagyi, komor es komolytalan... J. Depp es T. Burton cooperacioja mindenkepp dicseretes, a film a maga koranak egyik meghatarozo alkotasa.

 
TomÁcs   2016. 05. 06.

0

Érdekes film, maga a története is tetszetős, de engem a hangulata és a képi világa ragadott magával. Gyönyörű.

Galéria (39)

Johnny Depp

Videók (2)

A film összbevétele 206 071 502 dollár volt (imdb.com).

 

Katrina Van Tassel szerepét felajánlották Winona Ryder-nek is, végül a színésznő nem fogadta el a felkérést!

(Márton)
 

Christopher Walken a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára.

(mamiéstöti2)
 

A film befejezését megelőző részben a ruha, melyet Katrina Anne Van Tassel hord szinte pontosan ugyanúgy néz ki, mint Michael Keaton-é a Beetle Juice (1988) c. filmben. Talàn mindez nem is véletlen, hiszen azt a filmet is Tim Burton rendezte.

(Bogi87)
 

Érdekesség, hogy a fej nélküli lovast megformàló Christopher Walken egyik koràbbi filmszerepében (A holtsàv), ahol a tanàr karakterét formàlta meg, a The Legend of Sleepy Hollow-ból tart felolvasàst osztàlya szàmàra.

(Bogi87)
 

Marlon Brandot megkeresték, hogy vàllalja el a hesseni fejnélküli lovas megformàlàsàt, de nemet mondott.

(Bogi87)
 

Katrina Van Tassel figuràjàt Winona Ryder megkaphatta volna, àm ő nem vàllalta el.

(Bogi87)
 

Liam Neeson, Brad Pitt és Daniel Day-Lewis is jelölt volt Ichabod Crane megformàlàsàra.

(Bogi87)
 

A film készítői és színészei úgy nyilatkoztak, hogy pàrhuzamot lehetne vonni Tim Burton feje és Sleepy Hollow vàrosa között. Ha az utcàkon sétàltak mindig olyan érzés fogta el őket, mintha magànak a rendezőnek a fejében gyalogolnànak.

(Bogi87)
 

Ichabod Crane összesen 6x àjul el.

(Bogi87)
 

Tim Burton rendező munkàjàt a hàttérből segítette.

(Bogi87)
 
Szívesen ajánlom annak, aki valamilyen okból kifolyólag még nem látta, viszont bizalmat fektetett Tim Burton-be, illetve annak is, aki felelevenítené a régi, kedves emlékeit róla: most is pont ugyanúgy fog tetszeni! 8/10 több»