67% 51 szavazat
Cthulhu hívása

Cthulhu hívása

The Call of Cthulhu
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
29
Szereplők (29)
17
Képek (17)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
1
Filmkritika (1)
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Egy professzor unokaöccsére hagyja a Cthulhu szektára vonatkozó iratait. Az iratokat tanulmányozva a fiatalembernek szép lassan összeáll a kép, milyen félelmetes következményekkel jártak az öreg kutatásai, és a Cthulhu szekta utáni nyomozást hamarosan saját küldetésének kezdi tekinteni.

(dulkap)

Rendező: Andrew Leman
Forgatókönyvíró: H. P. Lovecraft, Sean Branney
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2006.04.03.
 
2019.12.02 BoBamburg

legújabb vélemény

Amit kilehet hozni független filmesként, háromnegyed órában, Lovecraft egyik legerősebb művéből, azt ki is hozták a készítők. A némafilmes hangulat remekül megidézi a regény hangulatát, amihez csak hozzátesz az, hogy a filmet átjárja, hogy nem a pénzért csinálták, hanem a mű iránti tiszteletből.

0
 
2015.08.21 Dracule

Annyira részlet gazdag az egész, hogy ajánlom többször is megnézni. Itt megtalálsz mindent, persze elsősorban akkor, ha a kategória kedvelője vagy. Zeneileg és színészileg is nagyon rendben van.

0
 
Értékelés: 7.5/10
(2016. 10. 10.)
Talán a készítők lelkesedésénék bája, talán az alapanyag iránti őszinte szeretetükkel átitatott képi világ, vagy talán csak magának a műnek a (lehetőségeikhez képest) kompromisszumokat nem ismerő megfilmesítése miatt, de nagyon könnyen belehabarodhat a néző ebbe a “mikro-büdzséjű” rajongói extázisba. 7,5/10 Több