Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Az átok (1999)

The Haunting
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Lili Taylor

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 02.

legújabb vélemény

0

Jan De Bont inkább operatőrként tevékenykedik,és ez nagyon meglátszik a filmen.Maga a film számomra elég nagy csalódás volt,mint történetben,mint kivitelezésben,egyedül a helyszín,és a jó fényképezés hozza két csillagra.Owen Wilson,és Catherine Zeta-Jones kimagaslóan rosszak voltak,és oda nem illőek.

 
Márton   2019. 01. 28.

a nap véleménye

0
A közepes mércéjével

Nagyon régen szerettem ezt a filmet, most hogy újranéztem azért voltak azért gondjaim vele! Az 1999-ben készített The Haunting, nálunk a "csodás" magyar fordítás alapján csupán Az átok címen bemutatott film, eredetileg egy feldolgozás, méghozzá az 19... teljes kritika»

 
indingo   2018. 08. 04.

0

A szereposztása izgalmasabb, mint maga a film. Maga a kastély, mint helyszín izgalmas, de a története kicsit gyermeteg volt és a karterek sem túl izgalmasak.

 
Caravaggio1978   2019. 10. 21.

0
kellemes esti talány

Nem egy igazi horrorfilm,de én a végére nem csalódtam a történetben.Izgalmas a történet,nemhiába ültem a képernyő elé,jól szórakoztam.

 
Timcsi   2019. 03. 27.

0

Annyira jónak ígérkezett a leírás alapján, de csalódnom kellett. Nagyon elnagyolt a története, nincs kidolgozva. Közepes.

 
zoleykrajcsi   2016. 10. 04.

0

Az átok című filmet sokan lehúzzák, ám én hibái ellenére is azt gondolom, hogy egy igen jó kis film, úgyhogy maximális 5 csilagot adok rá. Azon kevés film közé tartozik ugyanis, amit kétszer is szívesen megnéznék.

 
AESB   2015. 06. 16.

0

Egyszer meg lehet nézni. Azért horrornak nem mondanám, de vannak benne részek, amikor ijedezik az ember... A színészek kiválóak, a történet rendben van.

A film összbevétele 177 311 151 dollár volt (imdb.com).

 

A mellékszereplők között néhány ismertebb arc is feltűnik, így Elenór húgát Virginia Madsen, a gondnokot Bruce Dern, a férfi a televízióban M.C. Gainey jelenítette meg.

(Mavil)
 

A kandallónál a kéményzáró oroszlánfejeket számítógéppel rajzolták meg, a felvételek alkalmával egy nagy zöld labdát helyeztek oda.

(Mavil)
 

Bár a külső felvételek, és néhány szobabelső színhelye az Angliában lévő Harlaxton Manor volt, de a belső helyszínek jelentős részét egy nagy hangárban építették fel.

(Mavil)
 

A The Hauting (1999) az 1963-as film remake-je. Az eredeti film sikerén felbuzdulva Wes Craven már tervezte, hogy elkészíti a film remake-jét, de később kiszállt, és megcsinálta a Sikoly című filmet. Őt Steven Spielberg követte, akinek Stephen King írta volna meg a forgatókönyvet, de nem tudtak együtt dolgozni, így King kiszállt.

(Mavil)
 

A film 80 millió dollárból készült, és 177 milliót hozott a konyhára. A kritikusok negatív kritikákat írtak a filmről.

(Mavil)
 
Bár nem volt lehetőségem az eredeti változatot megtekinteni, de összességében Az átok egy egyszer nézhető, totál közepes alkotás. Az alapsztori és a helyszín rendben, a színészek se rosszak, ám minden más olyan semmilyen lett, amit az ember egy hét múlva már el is felejt. Sajnos a film készítői vagy nem tudtak, vagy nem akartak többet belevinni ebbe az egészbe. Kár érte…
Értékelés: 5/10 több»