A Netflix idén valami különlegessel készül a Halloweenre: a streaming-óriás egy teljes sorozattal örvendezteti meg a zsáner rajongóit, ami Shirley Jackson 1959-es, klasszikus horrorregényéből készült.

A A Hill-ház szelleme tulajdonképpen egy horrorba csomagolt családi dráma, amelyben egy csapat testvér gyerekként és felnőttként is megszenvedi, hogy egy átok sújtotta házban kell felnőniük anyjukkal. A gyermekkori traumákkal és kibeszéletlen titkokkal felnőttfejjel, egy tragédia árnyékában is alig tudnak szembenézni és megküzdeni.

Az anyát Carla Gugino alakítja, és a sorozatban olyan nevek tűnnek még fel, mint Timothy HuttonHenry ThomasElizabeth ReaserMckenna GraceMichiel Huisman és Oliver Jackson-Cohen, akik Mike Flanagan rendezésében hozzák majd ránk – és egymásra – a frászt.

A regényt egyébként már többször filmesítették meg: egyszer 1963-ban A ház hideg szíve címmel, amely filmből természetesen azóta horrorklasszikus vált, majd évtizedekkel később követte egy nem túl sikeres remake Az átok címmel. A sorozat teljesen máshova helyezi majd a hangsúlyt, illetve hagy elég időt annak, hogy a cselekmény különböző, rémisztő szálai és hangulatai kibontakozhassanak.

Ha ennyi még nem elég, akkor nézd meg az előzetest itt: