Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

A Hill-ház szelleme (2018)

The Haunting of Hill House
Filmadatlap
 
37
Szereplők
20
Vélemények
44
Képek
6
Videók

Galéria (44)

Lulu Wilson
Lulu Wilson
Lulu Wilson
Lulu Wilson
Lulu Wilson
Lulu Wilson
Lulu Wilson

Videók (6)

 
kabel   2023. 02. 05.

legújabb vélemény

1
Fantasztikus történet egy családi traumáról

Mike Flanagan ismét remekelt. Egy monológokkal és visszaemlékezésekkel teli misztikus sorozatot kapunk, tele megfejtendő horrorelemekkel és mély problémákkal, öröklődő traumával, titkokkal és érzelmes karakterpillanatokkal. A sorozat sokkal több, mint egy egyszerű ijesztgetős horror, és bár van mitől félni bőven, mégis furcsamód földhözragadt és emberközeli problémákat látunk megelevenedni. Látjuk, egy család tagja hogy próbálják kezelni a múltjukat: van, aki elrejti, valaki elrejtőzik, valaki feldarabolódik tőle. Mindezt kiváló vágással, kameramunkával és színészi játékkal kapjuk egy olyan sztoriban, ahol a legapróbb részlet is számít, és a konklúzió olyan erőset üt, mint nagyon kevés másik sorozat. Ez egy kihagyhatatlan élmény, melynek pontjaival bárki tud azonosulni, melynek karakterei valósak és üzenete szomorkás, mégis velős és magával ragadó. Talán egyetlen hibája, hogy a történetvezetés miatt az első egy-két epizód kicsit kaotikus és bizonytalan, azonban a cselekmény ezekre is visszaköszön később, és minden a helyre kerül.

 
JRD   2022. 03. 26.

2
Nem kezeltem horrorként...

... csak hagytam, hogy vigyen a sztori. Mivel nem fűztem hozzá nagy reményeket, így nem is csalódtam. Hasonlóan pofás sorozat, mint a Bly-udvarház. Nézd meg, és szórakozz jól! Szóval, filmre fel Mindenkinek!

 
dailyfilmsan   2019. 03. 22.

2

Tiszta hátborzongató a sorozat. Gyakran nézek hasonló filmeket, mert imádom a témát és ez kellőképpen eltalálta a szintet. Adott egy család különleges gyermekei és egy trauma, amit egy ház vált ki náluk, amiben nem mellesleg kísértetek hemzsegnek. Az... több»

 
Robinson76   2021. 07. 04.

1
Egy horrornak álcázott dráma

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az ötgyermekes család tagjai egy kúria felújítása közben döbbennek rá, hogy a helyet kísértetek lakják. Egyik éjjel aztán a családfő gyerekeivel együtt, feleségét hátrahagyva menekül el a kísértetházból. A közben felnőtté váló gyermekek életét pedig nem csak ez a trauma határozza meg, hanem hogy sosem tudták meg, hogy pontosan mi is történt azon az estén Az első öt rész bemutatja, hogy az egyes gyerekek hogyan próbálták meg feldolgozni a családi drámát. A sorozat legnagyobb húzása, hogy miután külön részt szentelt minden gyereknek és traumájuknak, végül a szülők szemszögéből látva a történetet, más megvilágításba helyezi a családi tragédiát. A sorozat talán túlzottan vontatott és kevésbé ijesztő, mint (el)várnánk, de így szélesebb rétegnek nyújt abszolút élvezhető kikapcsolódást. Vannak ugyan kisebb hibái, de még így is a jobb, horror(szerű) drámák közé sorolható.

 
jfruzsi97   2020. 09. 29.

3

Imádtam. Nagy horror rajongó vagyok és ez bőven megütötte az elvárásaimat.A hangulat a téma is "hátborzongató", ijesztő emberek jelennek meg egy-egy kis zugban a képernyőn. Van benne 1-2 jumpscare ami nagyot is üt. Na és a történet, a végén összeáll ... több»

 
BoBamburg   2021. 11. 03.

1

Meglepően jó sorozat, ami nem mellesleg ékes példája annak, hogy milyen az, amikor egy filmes feldolgozás jobb, mint maga a könyv, amiből készült. Legalábbis nekem sokkal jobban bejött, ami tényleg ritka.

 
indingo   2020. 08. 28.

0

Picit jobb vagy legalább is egyedibb történetre számítottam. A hangulata jó volt, a ház is izgalmas volt, de úgy éreztem, hogy sok benne a hosszúra nyúló, semmitmondó párbeszéd és a vége sem volt valami ütős.

 

A "Hajlított nyakú hölgy" című filmben a jelenetet, melyben Steven könyvet olvas, ugyanakkor forgatták, mint Shirley temetkezési házát. Steven ott áll, ahol Nell koporsója lenne. Amikor Nell feláll a könyvolvasásnál, később ugyanazon a helyen áll, mint a Bent-Neck Lady a temetkezési házban.

(jfruzsi97)
 

A Hill House egyik fő zenei témáját tulajdonképpen egy ebédszünetben állították össze a zongoránál.

(jfruzsi97)
 

Minden nap több, kísértetnek öltözött statiszta állt készenlétben, hogy bármelyik pillanatban bekerülhessenek a jelenetek hátterébe.

(jfruzsi97)
 

Steven Crain Steven Spielbergről kapta a nevét, akinek a produkciós cége részt vett a tévésorozat gyártásában.

(jfruzsi97)
 
Kinek ajánljuk: annak, akinek nem elég, ha pár percenként megugrik a fotelban a jól időzített jumpscare hatására, hanem hajlandó feláldozni egy kicsit az egyébként ép lelkivilágát és átélni valami sokkal mélyebbet. Nekik viszont nagyon ajánljuk. több»