Az első két évadot 2-2 nap alatt végignéztem, a harmadik évadnak a vége viszont elég lapos nekem, a 4. rendben, majd az ötödik évad, amit szerintem elhagyhattak volna, pontosabban 4 évadba kellett volna belesűríteni a lényeget. Azért az utolsó két ré... Több
Azonnal beugrott, hol láttam már én ezt a srácot. Freddie Highmore – a nevét persze nem tudtam – a Charlie és a csokoládégyár gyerek főszereplője volt. Azóta sem tűnt fel számomra, elkerültük egymást. Vagy olyan filmben játszott, ami engem nem érdeke... Teljes kritika
Remek hangulata van a sorozatnak, nekem nagyon tetszik. Érdekes a sztori, nem túl szirupos és érzelmes.
Fogalmam se volt róla, hogy ez egy előzmény sorozat a Psycho filmnek. Viszont enélkül is teljesen élvezhető és izgalmas darab. Feszültséggel teli és érdekfeszítőek a karakterek.
A Bates Motel három People Choice-díjat is elnyert kedvenc kábeltévés dráma, valamint kedvenc kábeltévés színésznő (Farmiga) és színész (Highmore) kategóriában.
A Psycho film valójában Robert Bloch 1957-es, Psycho című könyvén alapul. Bloch a könyv írása alatt Wisconsinban lakott; ez idő alatt tartóztatták le a hírhedt sorozatgyilkost és kannibált, Ed Geint Bloch lakóhelyének közvetlen közelében. Norman karakterét nem a sorozatgyilkosra alapozta, később mégis felfedezte, hogy a kettő közt meglehetősen sok hasonlóság van. Ed Geinnek majdnem azonos a családi története Norman Batesével. Például a gyanúsan elhunyt anyák közösek mindkettőben, és Gein is kórosan a nők megszállottja volt.
A sorozat az alapjául szolágló filmmel ellentétben (Fairvale) egy fiktív városban, Pine Bay-ben játszódik.
Az első évadot Vancouverben, Aldergrove városában forgatták.