Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

A Bly-udvarház szelleme (2020)

The Haunting of Bly Manor
Filmadatlap
 
43
Szereplők
20
Vélemények
72
Képek
3
Videók

Galéria (72)

Videók (3)

 
Török389133   2023. 02. 01.

legújabb vélemény

0

Borzasztó unalmas, és értelme sincs sok.

 
L.Regina   2020. 11. 16.

a nap véleménye

3
Manor and chill

Bár maga a történet nem tetszett annyira, mint a Hill House-szé, de ez így is megint egy nagyon erős horrorsorozat lett. Jó volt a helyszín és a korszak: az udvarház és környéke gyönyörű és hangulatos, tökéletes melegágy a szellemeknek. Apropó, szell... teljes kritika»

1
 
indingo   2020. 10. 29.

0

Tetszett, hogy különféle időszakokba kalauzolja el a nézőket a sorozat. Izgalmas és helyenként félelmetes, remek atmoszférájú történet. A csavar fordul egyet című történetet már ezerszer feldolgozták, de ez lett eddig a legjobb.

 
JRD   2022. 03. 26.

0
Érdemes a figyelemre...

Nem a legjobbak egyike, sőt sokban hasonlít a Hill-házra, de szórakoztató, kissé szövevényes és néha baromi "székbőlugrasztó". Ne kezeld horrorként. Jó választás, ha valami hosszabbat akarsz nézni! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
Bazzzsi   2020. 10. 23.

1

Nekem jobban tetszett, mint az első évad. Az ötlet jó, hogy több színész aki az első évadban szerepelt, a másodikban is játszik. A hangulata nagyon bejött.

 
Anti007   2020. 10. 16.

1
Egy hátborzongató love story

Ezt a sorozatot ha nem horrorként nézi bárki, akkor nem fog csalódni. Először nekem sem volt az igazi (főleg az első évad után), mert hasonlót vártam. Aztán szépen lassan kezdtem rájönni, itt most az érzelmek sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak, mint a r... teljes kritika»

 
Robinson76   2021. 07. 04.

0
Horror helyett romantikus melodrámát kaptam

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A pár évvel korábban, tragikus módon megárvult testvérpárhoz kerül felvételre egy fiatal és ambiciózus tanárnő, amolyan nevelőnőnek, hogy valami szép eredményt érjen el a kezdettől fogva különösen viselkedő gyerekeknél. Az új dajka már a megérkezésekor elkönyvelheti, hogy ebben a kúriában sem a gyerekekkel, sem a személyzet tagjaival nincs minden rendben. Sajnos a széria igen lassan építkezik, a cselekmény igazán csak az ötödik epizódban indul be, és inkább egy szerelmi történet kezd kibontakozni benne. Az sorozat a szerelemre, a szeretetre és az emlékekre helyezi a hangsúlyt és egy szép végkifejletbe fordul, amiért érdemes lehet kitartani.

 

2019. feburár 21-én jelentette be a Netflix, hogy új címmel, új történetekkel és karakterekkel készül A Hill-ház szelleme második évada.

(hp)
 

A Bly-udvarház szelleme a 2018-as antológia horrorsorozat, A Hill-ház szelleme 'szellemi folytatása'. A két széria kreatív stábját ugyanazok az alkotók erősítik, de a történetek nem kapcsolódnak egymáshoz.

(hp)
 

A sorozat alapjául a The Turning of the Screw című könyv szolgált.

(hp)
 
A Bly-udvarház szellemét kísértethorrorként árulja a Netflix, de valójában a kísérteteknél jóval földhözragadtabb, valóságosabb horrort parafrazál: a múlt érzelmi szellemeinek életünk végéig kísértő átkát. A Netflix sorozata nem félelmetes, inkább végtelenül szomorú és tragikus. több»
 
Érdemes időt adni neki, nem elkaszálni az első néhány epizód után, illetve túltenni magunkat rajta, hogy nem akarnak minden negyedórában halálra ijeszteni. Ha ezt megtesszük, egy igazán remek filmélménnyel gazdagodhatunk. több»