Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
45

Bye Bye Man - A rettegés neve

(The Bye Bye Man)
 
indingo  2017. 10. 04.

Olyan se füle se farka történet. Ki is ez a ByeBye man? Annyira nem derült ki, pedig talán pont ezzel lehetett volna feldobni a filmet. A történet semmi különös, eléggé kiszámítható.

 
moov18  2017. 06. 29.

Az év egyik legnagyobb csalódása volt ez számomra. Az előzetest látva úgy gondoltam ez akár még jól is elsülhet. Kár, hogy ilyen naivan ültem az alkotásnak. A néhány perces kis kedvcsinálóban ugyanis minden benne volt ami csak lehetett és ami valamit ért is. Feszültségnek, rémületnek, adrenalinnak a filmben konkrétan helye sincs. A koncepcióra se mondanám, hogy különleges vagy éppen egyedi lenne. Lényegében a központi motívum ismét egy városi legenda ami megelevenedik néhány fiatal suhanc rémálmában, tehát bátran kijelenthető, hogy egy agyoncsépelt valamiről beszélünk. Ha az ember előzetesen azt gondolná, hogy egy újabb tömegszeméttel és klónfilmmel lenne dolga a horror zsánerén belül, akkor egy percig sem áltatná magát az illető tévesen. Valóban nem tud többet nyújtani, akárcsak a klisékkel megtűzdelt rémfilmek többsége. Egy-két hirtelen hangeffekt, bevillanó képkocka, egy zsebkendőméretnyi forgatókönyv és készen áll a legújabb, összemixelt fércmunka. A Bye Bye Man tipikus példája annak, hogyan lehet a vártánál is rosszabbat kreálni apróból, és azt is tökéletesen tükrözi micsoda visszafordíthatatlan és fájó ötlethiányban szenved az álomgyár, mivel ebben egy percnyi egyediség sem volt kérem szépen. Fogj néhány tehetségtelen fiatalt, néhány hozzá nem értő filmest, nagyjából ez volna a modern horrorkészítés legújabb receptúrája. A színészek egytől egyig szörnyűek, hiteltelenek, idegesítőek bizonyos esetekben már a néző fohászkodik a karakter életének kioltásáért. Az alkotás fő gonosza, akit egy félresikerült Voldemortként is definiálhatnánk, semennyire sem félelmetes, nem hiszem, hogy a műfaj ikonikus alakjaként bárkiben is tovább élne. A forgatókönyv elkapkodott, kidolgozatlan, felszínes. A rendezés egyszerűen pocsék, képtelen szinten tartani a feszültséget és ezáltal a figyelmet, a rendező hozzá nem értése valami fenomenális. Azt gondolom jóval több vért is elbírt volna, például (spoiler következik) 2017-ben kinyírni valakit egy vonat általi elcsapással, több mint vérlázító. Látszik a fantázia, a kreativitás és az ötlet hiánya, de ez a rendező hibája, aki vessen is magára! Például akinek nem szép a hangja, az sem erőlteti az énekesi karriert, így a készítőknek sem biztos, hogy kellene a jövőbeni producerkedést. Teljesen nyilvánvaló, hogy ez rossz, akinek tetszik nem ítélem el, de tisztességes filmet akkor még bizonyosan nem látott. Kezdve az idétlen, sokszor logikátlan mondatoktól amiket a karakterek szájába adnak, egészen a vérciki kivitelig. Nincs üzenete, mondanivalója, teljesen öncélú és sablonos. Még jó, hogy nem moziban láttam...

 
T.Andras  2017. 04. 03.

Az ijesztgetős horror kedvelőinek lehet tetszeni fog a The Bye Bye Man, de engem nem nyűgözött le. Eléggé tömegfilm volt, nem volt benne semmi eredeti, amit ne láttam volna már ezerszer más filmekben. Jó lett volna egy kicsivel többet megtudni Bye Bye Man-ről is.

 
biter007  2017. 05. 04.

Tini ijesztgetős tucat film. Jó volt -jó volt, de semmi extra nem volt benne, semmi fordulat. Nem sokat hagy agyalni a film hogy mi miért történik, a 'főgonoszról semmi infót nem tudunk meg. Jobban is össze lehetett volna tenni. Egyszer azért nézhető volt. A szereplők jók voltak, és ami tetszett, hogy életszerűen a villanyért nyúlt amikor látott valamit a sötétben. A vége alapján jöhetne a 2.rész.. bár nem kéne.

 
spikeZ  2017. 01. 23.

vártam ezt a filmet, de nagy csalódás volt, fölösleges időpazarlás, nem találtam benne semmi eredetit

Douglas Smith
Jenna Kanell
Doug Jones
Douglas Smith
Douglas Smith
Douglas Smith
Lucien Laviscount
Cressida Bonas
Douglas Smith
Cressida Bonas
Cressida Bonas
Carrie-Anne Moss
Douglas Smith
Lucien Laviscount
Jenna Kanell
Cressida Bonas
Cressida Bonas
Carrie-Anne Moss
Douglas Smith
Movieaddicts: Bye Bye Man – A rettegés neve
Kivitelezését tekintve igazán nincs mit kiemelni, se negatív, se pozitív irányba: hozza azt, amit manapság el lehet várni egy hasonszőrű műtől. Ugyanakkor a már említett rém gyenge befejezéshez hozzájárul a totál oda nem illő aláfestő zene is, ami csodás hangulatgyilkosnak bizonyult.6,5/10
VOX.hu - Bye Bye Man - A rettegés neve
Azt említettem már, hogy röhejes a gonosz? De most komolyan, egy viseltes külsejű csuklyás fazon, oldalán egy baromi béna CGI-vérebbel… bye bye, félelem! 30/100
Hessteg: Bye Bye Man: A Rettegés Neve
A napokban moziba kerülő Bye Bye Man előzetesét megcsodálván úgy gondoltam, hogy ez a film lesz az, amire jó ideig félve fogok visszagondolni. Mekkorát tévedtem… pedig időnként rábukkanok egy olyan horrorra, melynek megtekintése után egészen sokáig nem kívánok újabb filmmel kísérletezni a műfajon belül, annyira betalál – persze a jó értelemben. (2/5)
 

A Bye Bye Man - A rettegés neve Cressida Bonas első nagyjátékfilmje. A színésznő korábban Harry herceg párja volt, és állítólag azért szakítottak, hogy Bonas folytatni tudja színészi pályafutását.

(hp)
 

Ez Carrie-Anne Moss és Douglas Smith második közös filmje. Az első a 2013-as The Boy Who Smells Like Fish volt.

(hp)
 

A Bye Bye Man - A rettegés nevének története Robert Damon Schneck "The President's Vampire" című könyvének egyik fejezetén ("The Bridge to Body Island") alapszik.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.