Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
85%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
12
Vélemények
23
Képek
1
Videók
Ed Wood
 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 22.

legújabb vélemény

1

Ed Wood a világ legrosszabb rendezője, akit most filmvászonra tettek, méghozzá korrekt módon. Tim Burton amúgy is a fura képek, sminkek és beállítások nagymestere, és ezt itt is megmutatja nekünk. Johnny Depp, Martin Landau és Bill Murray garancia a sikerre.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 29.

0

Nagyon tetszett a film, amikor Lugosi elküldi melegebb éghajlatra azt az alkalmazottat, aki szerint Boris Karloff jó színész, az zseniális, azóta is idézgetem a barátaim legnagyobb örömére. Két elfeledett legendáról egy szép megemlékezés


 
ANdraS   2015. 03. 14.

0

Nem rosz film, nem is annyira tipikus Burtonos, Depp nagyon jól jatszik, de az, ami a legérdekesebb az a maga Ed Wood élete amely hihetetlen és nagyon, de nagyon különös. Akkor találtam Woodra, amikor videóklippet akartam forgatni és kerestem valaki... több»

 
Megamovie   2016. 02. 23.

0

Edward D. Wood Jr. a világ legrosszabb rendezője,forgatókönyvírója ,producere és színészeként van számon tartva. A rendező élete által inspirált filmje bemutatja a rendező szabálytalan és élvhajhász létformáját,a többnyire B kategóriás filmeken való ... több»

 
mrfaktor   2016. 04. 30.

0

Zseniális film az egyik legrosszabb rendezőről. Tim Burton szórakoztatóan mutatja be, milyen elképesztő amatőr hibák fordultak elő filmjei forgatásán. Belógó kamerák, szétdőlő díszletek. A fekete fehérben bemutatott mozi pedig egy külön hangulatot ad, megidézi a negyvenes évek filmjeit.

 
Peeves112   2015. 08. 07.

0

Egyszer bőven nézhető film volt, színészek a helyükön voltak. Azonban nem lett nagy eresztés. Amolyan egyszer megnézed, de többször nem nagyon vágysz rá fajta. A látványvilágra sincs panasz csak maga a film összességében nem fogott úgy meg.

 
Agnes96   2015. 03. 01.

0

Először is mindenkinek ajánlom, hogy az Ed Wood után nézze meg a Szörny menyasszonyát! Sokkoló, hogy mennyire jól újra tudták forgatni Burtonék. Bizarr dolog úgy nézni egy filmet, hogy láttad az a filmet ami arról szól hogyan készítették az először e... több»

Galéria (23)

Johnny Depp
Johnny Depp

Videók (1)

A film összbevétele 5 887 457 dollár volt (imdb.com).

 

Vincent D'Onofrio 2005-ben elkészítette Five Minutes, Mr. Welles c. filmjét, melyben második alkalommal is eljàtszotta Welles alakját. A film mindössze 30 perces.

(Bogi87)
 

Maurice LeMarche, aki a filmben Vincent D'Onofrio szinkronhangját adja, korábban főként rajzfilmfiguráknak kölcsönözte a hangját.

(Bogi87)
 

Orson Welles karakterét Vincent D'Onofrio játszotta el a filmben, de a játékát újraszinkronizáltatták Maurice LeMarche-csal, mert Vincent nem hangzott elég Wellesien.

(Bogi87)
 

Martin Landau, aki Lugosi Bélát játszotta el a filmben, nagy rajongója volt a magyar színésznek.

(Bogi87)
 

Az Ed Wood 1995-ben egy Golden Globe-díjat nyert legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, továbbá jelölést kapott, mint legjobb férfi főszereplő és legjobb filmmusical vagy vígjáték.

(Bogi87)
 

Az Ed Wood két Oscart is bezsebelt 1995-ben (legjobb férfi mellékszereplő és legjobb smink).

(Bogi87)
 

Lugosi Bélát Martin Landau formálta meg a filmben, akinek a magyar hangját Kristóf Tibor kölcsönözte.

(Bogi87)
 

Az Edward Davis Wood Jr-t alakító Johnny Depp magyar hangja Zalán János.

(Bogi87)
 

Az Ed Wood 18 millió dollárból jött létre, bevétele azonban csupán 5 887 457 dollár volt.

(Bogi87)
 

A Tim Burton által rendezett film egy amerikai rendező, Edward Davis Wood Jr. életét tárja a néző elé.

(Bogi87)
 
Ed Wood neve úgy híresült el, mind szakmai, mind fogyasztói körökben, mint a világ legrosszabb rendezője. Ez annyiban igaz is, hogy rendezéseinek végeredményei sokkal inkább személyes performansz kísérletek (Annak ellenére, hogy ez a művészeti irányzat a hatvanas évek végén kezdett életre kelni), mint egybefüggő és élvezetes celluloid kalandok. Ez legyen a legnagyobb baj, nem igaz? több»
 
Ahogyan a biopic filmek egy jó részénél lenni szokott egy adott életszakaszra fókuszál a rendező, jelen esetben Ed Wood és Lugosi Béla különös keretrendszerben zajló emberi kapcsolatát, tulajdonképpeni barátságát helyezi a középpontba és a közösen forgatott filmek elkészültének többnyire szánalmasan vicces körülményeit. több»