Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
85%

Ed Wood (1994)

Ed Wood
Filmadatlap
 
30
Szereplők
13
Vélemények
23
Képek
1
Videók

Galéria (23)

Johnny Depp
Johnny Depp

Videók (1)

 
Kósa Bence   2021. 07. 13.

legújabb vélemény

0

Ed Wood egy rossz rendező volt, de ambiciózus is. Tisztelem, hogy volt egy álma. Viszont Ed Wood nélkül Tim Burton nem csinálhatott volna egy ilyen jó filmet. Johnny Depp pedig remek választás volt a főszerepre. Tökéletesen mutatta be Ed Wood (sajátos) személyiségét.

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 22.

1

Ed Wood a világ legrosszabb rendezője, akit most filmvászonra tettek, méghozzá korrekt módon. Tim Burton amúgy is a fura képek, sminkek és beállítások nagymestere, és ezt itt is megmutatja nekünk. Johnny Depp, Martin Landau és Bill Murray garancia a sikerre.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 29.

0

Nagyon tetszett a film, amikor Lugosi elküldi melegebb éghajlatra azt az alkalmazottat, aki szerint Boris Karloff jó színész, az zseniális, azóta is idézgetem a barátaim legnagyobb örömére. Két elfeledett legendáról egy szép megemlékezés

 
ANdraS   2015. 03. 14.

0

Nem rosz film, nem is annyira tipikus Burtonos, Depp nagyon jól jatszik, de az, ami a legérdekesebb az a maga Ed Wood élete amely hihetetlen és nagyon, de nagyon különös. Akkor találtam Woodra, amikor videóklippet akartam forgatni és kerestem valaki... több»

 
Megamovie   2016. 02. 23.

0

Edward D. Wood Jr. a világ legrosszabb rendezője,forgatókönyvírója ,producere és színészeként van számon tartva. A rendező élete által inspirált filmje bemutatja a rendező szabálytalan és élvhajhász létformáját,a többnyire B kategóriás filmeken való ... több»

 
mrfaktor   2016. 04. 30.

0

Zseniális film az egyik legrosszabb rendezőről. Tim Burton szórakoztatóan mutatja be, milyen elképesztő amatőr hibák fordultak elő filmjei forgatásán. Belógó kamerák, szétdőlő díszletek. A fekete fehérben bemutatott mozi pedig egy külön hangulatot ad, megidézi a negyvenes évek filmjeit.

 
Peeves112   2015. 08. 07.

0

Egyszer bőven nézhető film volt, színészek a helyükön voltak. Azonban nem lett nagy eresztés. Amolyan egyszer megnézed, de többször nem nagyon vágysz rá fajta. A látványvilágra sincs panasz csak maga a film összességében nem fogott úgy meg.

A film összbevétele 5 887 457 dollár volt (imdb.com).

 

Vincent D'Onofrio 2005-ben elkészítette Five Minutes, Mr. Welles c. filmjét, melyben második alkalommal is eljàtszotta Welles alakját. A film mindössze 30 perces.

(Bogi87)
 

Maurice LeMarche, aki a filmben Vincent D'Onofrio szinkronhangját adja, korábban főként rajzfilmfiguráknak kölcsönözte a hangját.

(Bogi87)
 

Orson Welles karakterét Vincent D'Onofrio játszotta el a filmben, de a játékát újraszinkronizáltatták Maurice LeMarche-csal, mert Vincent nem hangzott elég Wellesien.

(Bogi87)
 

Martin Landau, aki Lugosi Bélát játszotta el a filmben, nagy rajongója volt a magyar színésznek.

(Bogi87)
 

Az Ed Wood 1995-ben egy Golden Globe-díjat nyert legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, továbbá jelölést kapott, mint legjobb férfi főszereplő és legjobb filmmusical vagy vígjáték.

(Bogi87)