Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85
Filmadatlap
 
30
Szereplők
11
Vélemények
23
Képek
1
Videók
Ed Wood
 
grufa   2016. 06. 03.

legújabb vélemény

Nekem nagyon tetszett, nagyon aranyosak a szereplők, igaz, nyilván egyáltalán nem törekedtek a valósághűségre, mert Ed Woodot ilyen merengő romantikusként ábrázolni azért elég túlzást, közismert, hogy a Planet 9 után kvázi szoftpornót kezdett rendezni, ami nem épp a meg nem értett zsenik védjegye, de a film maga azért nagyon vicces és élvezetes.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 29.

Nagyon tetszett a film, amikor Lugosi elküldi melegebb éghajlatra azt az alkalmazottat, aki szerint Boris Karloff jó színész, az zseniális, azóta is idézgetem a barátaim legnagyobb örömére. Két elfeledett legendáról egy szép megemlékezés


 
ANdraS   2015. 03. 14.

Nem rosz film, nem is annyira tipikus Burtonos, Depp nagyon jól jatszik, de az, ami a legérdekesebb az a maga Ed Wood élete amely hihetetlen és nagyon, de nagyon különös. Akkor találtam Woodra, amikor videóklippet akartam forgatni és kerestem valaki olyat, akinek egyáltalán nem volt tehetsége hozzá, és mégis filmeket forgatot. Igen, ő az ilyenek királya, Ed Wood.

 
Megamovie   2016. 02. 23.

Edward D. Wood Jr. a világ legrosszabb rendezője,forgatókönyvírója ,producere és színészeként van számon tartva. A rendező élete által inspirált filmje bemutatja a rendező szabálytalan és élvhajhász létformáját,a többnyire B kategóriás filmeken való ötletelést és azok megvalósítását .Transzvesztita hajlamát való kiélését filmjeiben és jó barátságát a Drakula filmek morfium függő sztárjával Lugosi Bélával.Összességében akit érdekel a filmipar felépítése és működése annak mindenképpen érdemes megnéznie legalább egyszer ,nagyon megmosolyogtató helyenként ahogyan a lelkesedés és a hozzánemértéss milyen produkciót eredményeznek (aki Johnny Depp miatt kap frászt megnyugodhat mert ez egy elég testhez álló szerep neki amit elég jól játszik, karöltve a többi színészi alakítással).

 
mrfaktor   2016. 04. 30.

Zseniális film az egyik legrosszabb rendezőről. Tim Burton szórakoztatóan mutatja be, milyen elképesztő amatőr hibák fordultak elő filmjei forgatásán. Belógó kamerák, szétdőlő díszletek. A fekete fehérben bemutatott mozi pedig egy külön hangulatot ad, megidézi a negyvenes évek filmjeit.

 
Peeves112   2015. 08. 07.

Egyszer bőven nézhető film volt, színészek a helyükön voltak. Azonban nem lett nagy eresztés. Amolyan egyszer megnézed, de többször nem nagyon vágysz rá fajta. A látványvilágra sincs panasz csak maga a film összességében nem fogott úgy meg.

 
Agnes96   2015. 03. 01.

Először is mindenkinek ajánlom, hogy az Ed Wood után nézze meg a Szörny menyasszonyát! Sokkoló, hogy mennyire jól újra tudták forgatni Burtonék. Bizarr dolog úgy nézni egy filmet, hogy láttad az a filmet ami arról szól hogyan készítették az először említett filmet... Túlságosan alulértékelt film. Pedig nagyon jó. Fantasztikusan bemutatja a rendező életét, Depp csodás, és a Bélát alakító színész is külön aranyos. Innen tudtam meg, hogy miért tartják a vámpírok a köpenyüket az arcuk elé, vagy hogy hogyan végezte szegény Béla - még a betegágyán is gulyást kért. Megrendítő és egyben szomorú film.

Johnny Depp
Johnny Depp

A film összbevétele 5 887 457 dollár volt (imdb.com).

 

Vincent D'Onofrio 2005-ben elkészítette Five Minutes, Mr. Welles c. filmjét, melyben màsodik alkalommal is eljàtszotta Welles alakjàt. A film mindössze 30 perces.

(Bogi87)
 

Maurice LeMarche, aki a filmben Vincent D'Onofrio szinkronhangjàt adja, koràbban főként rajzfilmfiguràknak kölcsönözte hangjàt.

(Bogi87)
 

Orson Welles karakterét Vincent D'Onofrio jàtszotta el a filmben, de jàtékàt újraszinkronizàltattàk Maurice LeMarche-val, mert Vincent nem hangzott elég Welles-ien.

(Bogi87)
 

Martin Landau, aki Lugosi Bélàt jàtszotta el a filmben, nagy rajongója volt a magyar színésznek.

(Bogi87)
 

Az Ed Wood 1995-ben egy Golden Globe-díjat nyert legjobb férfi mellékszereplő kategóriàban, tovàbbà jelölve volt még, mint legjobb férfi főszereplő és legjobb filmmusical vagy vígjàték.

(Bogi87)
 

Az Ed Wood két Oscart is bezsebelt 1995-ben (legjobb férfi mellékszereplő és legjobb smink).

(Bogi87)
 

Lugosi Bélàt Martin Landau formàlta meg a filmben, akinek a magyar hangjàt Kristóf Tibor kölcsönözte.

(Bogi87)
 

Az Edward Davis Wood Jr-t alakító Johnny Depp magyar hangja Zalàn Jànos.

(Bogi87)
 

Az Ed Wood 18 millió dollàrból jött létre, bevétele azonban csupàn 5.887.457 dollàr volt.

(Bogi87)
 

A Tim Burton àltal rendezett film egy amerikai rendező, Edward Davis Wood Jr. életét tàrja a néző elé.

(Bogi87)
 
Ed Wood neve úgy híresült el, mind szakmai, mind fogyasztói körökben, mint a világ legrosszabb rendezője. Ez annyiban igaz is, hogy rendezéseinek végeredményei sokkal inkább személyes performansz kísérletek (Annak ellenére, hogy ez a művészeti irányzat a hatvanas évek végén kezdett életre kelni), mint egybefüggő és élvezetes celluloid kalandok. Ez legyen a legnagyobb baj, nem igaz? több»
 
Ahogyan a biopic filmek egy jó részénél lenni szokott egy adott életszakaszra fókuszál a rendező, jelen esetben Ed Wood és Lugosi Béla különös keretrendszerben zajló emberi kapcsolatát, tulajdonképpeni barátságát helyezi a középpontba és a közösen forgatott filmek elkészültének többnyire szánalmasan vicces körülményeit. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.