Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
68%

Narnia krónikái: A Hajnalvándor útja (2010)

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Filmadatlap
 
31
Szereplők
11
Vélemények
39
Képek
2
Videók
Narnia krónikái: A Hajnalvándor útja
 
Norbert93   2019. 05. 14.

legújabb vélemény

0
Fele csapat, fele élmény

A film visszakalauzol bennünket a varázslatos álomvilágba, de már közel sem kapunk annyi fantáziát, s ezt leszámítva is kicsit szegényesebb összképet tárnak elénk. Caspian nekem túl sablonos, amolyan jellegtelen, Edmund bár komplikáltabb karakter, de itt már ő sem volt az igazi. A legértékelhetőbb a gonosz unokatesó, Eustass (?) volt a maga elkényeztetett es undok stílusával, majd a bekövetkezett karakterfejlődésével. Alapjában véve érdemes lehet megnézni a filmet, mert még mindig szép, még mindig varázslatos és nem utolsósorban látványos, de ne várjunk katartikus élményt vagy történetet.

 
Fahéjgolyó   2016. 11. 21.

0

Ez már eléggé nyögvenyelősen megy, erőltetett lett. Sajnos nem minden könyvadaptáció sikerül jól. Ha teljesnek aakrjuk érezni a történetet, akkor érdemes megnézni, de semmit nem veszítünk ha kihagyjuk.


 
zsirafcica   2018. 12. 26.

0
Mert az élet örök, Narnia pedig csak ennek egy állomása

A Narnia krónikái az a trilógia, ami próbálja átsegíteni az embert élete egyik legnehezebb, és legtöbb buktatót rejtő korszakán. Ez az időszak, amikor mindannyian úgy gondoljuk, minden apró hiba, amit vétünk végzetesnek, kijavíthatatlannak bizonyul. ... teljes kritika»

 
Mate   2015. 05. 07.

0

Meglehetősen jól sikerült folytatás, az új szereplő belepasszol a világba, akármilyen furcsa a szemöldöke...

 
portal91   2016. 06. 26.

0

Ebből minden egyes rész egy kínszenvedés, persze minden ember más, nekem ilyen az ízlésem. Nagyon rossz a CGI és írtó unalmas, sajnos nem tetszett, de akinek igen az ézze nyugodtan.

 
Kirana80   2016. 06. 27.

0

A Narnia első két részéhez képest ez már kicsit erőltetett, habár képi világa még mindig zseniális. Néha úgy éreztem feleslegesen hoznak karaktereket, és nem annyira természetes a történet. Caspian nem volt olyan igazi király számomra. A folytatás a... több»

 
Fiatalság kirobbanó ereje   2016. 11. 17.

0

Nagyon jól sikerült, a színészek nagyszerűen teszik a dolgukat, a helyszínek/tájak valami elképesztő hangulatot kölcsönöznek a már így is nagyon szuper filmnek, egyszerűen nem tudom megunni.

Galéria (39)

Videók (2)

A film összbevétele 415 686 217 dollár volt (imdb.com).

 

A film bemutatójára 2010. november 30-án került sor Londonban, a Royal Film Performance nevű rendezvényen, a Leichester Square-ben. Az eseményen állítólag maga II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg is részt vett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet az ausztráliai Queenslandben, valamint a Warner Roadshow stúdióiban forgatták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Skandar Keynes a víz alatti jelenetek leforgatásához megszerezte a Búvároktatók Szakmai Egyesületének engedélyét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Miután a Narnia krónikái: Caspian herceg (2008) nem hozott túl sok pénzt, a Walt Disney Studios úgy döntött, hogy nem készít több folytatást.

(ps)
 

Aslan képe megjelenik a csillagokban.

(ps)
 

A film végén látható illusztrációk a könyv eredeti képei, amiket Pauline Baynes rajzolt.

(ps)
 

A filmből kihagytak egy szigetet, illetve egybeolvasztották, mert mindkettő a kapzsiság próbája lenne.

(ps)
 

Steven Knight és Richard LaGravenese mindketten készítettek vázlatokat a forgatókönyhöz, de a stáblistán a neveiket nem tüntették fel.

(ps)
 

Caspian király kabinjában az egyik festményen a Pevensie testvérek láthatók mint Narnia királya és királynője.

(ps)