A király beszéde rendezője ugrik neki a kultikus fantasynekA kép forrása: https://theplaylist.net/his-dark-materials-tom-hooper-20180309/

Ha egy történet nem működik egy bizonyos formában, akkor ki kell próbálni máshogy – legalábbis úgy tűnik, hogy Philip Pullman His Dark Materials fantasyjának ez lesz a sorsa, és egy több részes tévésorozat készül majd belőle. A tervezett stáblistát elnézve jó anyag jöhet össze.

Tom Hooper, akinek a nevét legtöbben az Oscar-díjas A király beszéde című film miatt ismerik, aláírta szerződését a BBC One-nal, és hamarosan nekiáll a 8 részes fantasy-sorozat elkészítésének. A projektben olyan nevek kaptak még helyet, mint a Logan - Farkas sztárja, Dafne Keen és Lin-Manuel Miranda, a Hamilton, One Shot to Broadway szereplője.

A történet egy kislány, Kyra kalandjairól szól, aki egy Will nevű gyerek társaságában utazgat párhuzamos univerzumokban, ahol mindenféle izgalmas kalandokba keverednek. A forgatókönyvet a Az igazi csoda írója, Jack Thorne jegyzi, a produceri teendőket pedig a Bad Wolf és a New Line Cinema vállalta magára.

A sorozatot a BBC One vetíti majd Nagy-Britanniában, ám globális terjesztési jogok még a levegőben lógnak – az biztos, hogy az Apple vagy a Netflix versenybe száll majd értük.

Pullman történetét először Az arany iránytű címmel filmesítették meg, amely dacára a híres alapanyagnak és a neves stábnak (Nicole KidmanEva GreenDaniel CraigIan McKellen,), csúnya bukás lett. Ám az nem kérdés, hogy a His Dark Materials jó anyag, és csak idő kérdése volt, amíg újból elő nem veszik.

A forgatás és a premier dátumát egyelőre nem tudni – lévén Hooper egy élőszereplős Macskák előadásra is leszerződött, így még egy darabig biztos, hogy várnunk kell.