Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
85

A király beszéde (2010)

The King's Speech
Filmadatlap
 
27
Szereplők
55
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Helena Bonham Carter
Colin Firth
Colin Firth
Colin Firth
Helena Bonham Carter
Timothy Spall
Colin Firth
 
kecso1975   2020. 05. 10.

legújabb vélemény

Nagyon komoly szinészi teljesitmenyeket láttam,aki ismeri a történelmet az értheti,átélheti,hogy micsoda jelentősége van egy királyi beszednek.

 
Attila G.   2019. 04. 08.

a nap véleménye

Hosszú és unalmas, avagy érthetetlen Oscar-özön

Ritkán szoktam moziban egy filmet nézve elaludni, bár akadt rá nagyon csekély számú példa. Nos, ezen a filmen sikeresen elaludtam. Szerintem ebből alapból következik, hogy 0 csillagot kellene rá adnom, hisz nálam megbukott. Viszont olykor előfordulhat olyan eset, hogy az elalvásból nem következik egyenesen az, hogy az illető egy nézhetetlen filmet lát. Ha például egy vakáció elején, egy hosszú és fárasztó utazás után alakul úgy, hogy egy másik városban az ember beül egy moziba. A Pixel 3D-s verziójával voltam így Sopronban. Kíváncsi voltam a filmre, szeretem ezt az üde műfajt. Csak adtak egy gigamega méretű, nehéz 3D-s szemüveget. Egyébként is kissé leragadt a szemem, bár igyekeztem koncentr... több»

3

 
Deku   2017. 07. 17.

Ettől a filmtől nem kell azt várni, hogy te lesz pörgéssel és akcióval. Ez tényleg egy szép lassan kibontakozó karakter film ami a királyt kíséri végig. Nagyon érdekes volt.

 
HercegPeter   2017. 06. 29.

Remek történelmi film. Bepillantást nyerhetünk egy olyan világba, ami számunkra elérhetetlen és láthatjuk, hogy azok az emberek a rangjukon keresztül rájuk nehezedő gondokon kívül ugyanolyan problémákkal is küzdenek, mint mi. Colin Firth sosem tartozott a kedvenc színészeim közé, de itt zseniális volt. De nem csak ő, hanem mindenki más is szenzációsat alakított. Külön kiemelném Geoffrey Rush-t, aki személyes kedvencem. Valamint a szinkronmunka is nagyszerű, különösen Csankó Zoltán részéről.

 
Leilani   2016. 07. 25.

Nagyon tetszett ez a fim. A királyi családod mélyebben bemutatja, megismerteti a király személyes történetét, fejlődését. Megmutatja, hogy királynak lenni nem egyszerű feladat, főleg, ha nem gyermekkorától készítik fel erre a feladatra. Mindenkinek ajánlom.

 
Hideg és meleg egyaránt érte természetesen, és azt sem jelenthetjük ki, hogy nincsenek hiányosságai, azonban egy olyan történetből alkottak maradandót, amit már ezerszer papírra vetettek, és ehhez azért tudni kell valamit. több»

A film összbevétele 373 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

Colin Firth annyira beleélte magát VI. György király szerepébe, hogy a dadogást sokszor a forgatások után sem tudta abbahagyni.

(Puncs)
 

Hatalmas kasszasiker volt a film, 414,2 millió dolláros összbevételt produkált.

(LionelMessi10)
 

A film mindössze 8 millió angol fontból készült.

(LionelMessi10)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.