Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
86%

A király beszéde (2010)

The King's Speech
Filmadatlap
 
27
Szereplők
56
Vélemények
16
Képek
1
Videók

Galéria (16)

Helena Bonham Carter
Colin Firth
Colin Firth
Colin Firth
Helena Bonham Carter
Timothy Spall
Colin Firth
Colin Firth
Geoffrey Rush

Videók (1)

 
Gyöngyi Mészáros   2021. 09. 04.

legújabb vélemény

0

Igen, láttam. Nagyon tetszett.

 
Attila G.   2019. 04. 08.

a nap véleménye

0
Hosszú és unalmas, avagy érthetetlen Oscar-özön

Ritkán szoktam moziban egy filmet nézve elaludni, bár akadt rá nagyon csekély számú példa. Nos, ezen a filmen sikeresen elaludtam. Szerintem ebből alapból következik, hogy 0 csillagot kellene rá adnom, hisz nálam megbukott. Viszont olykor előfordulha... teljes kritika»

3
 
Deku   2017. 07. 17.

2

Ettől a filmtől nem kell azt várni, hogy te lesz pörgéssel és akcióval. Ez tényleg egy szép lassan kibontakozó karakter film ami a királyt kíséri végig. Nagyon érdekes volt.

 
HercegPeter   2017. 06. 29.

2

Remek történelmi film. Bepillantást nyerhetünk egy olyan világba, ami számunkra elérhetetlen és láthatjuk, hogy azok az emberek a rangjukon keresztül rájuk nehezedő gondokon kívül ugyanolyan problémákkal is küzdenek, mint mi. Colin Firth sosem tartoz... több»

 
Berto49   2017. 08. 01.

1

Újra a gyűjteményem egyik darabját választottam, mert igazán nagyszerű filmre vágytam. Teljesült is az óhajom, mert ha csak Firth és Rush tökéletes színjátéka lenne a mozi értéke, akkor is pompás élmény, de jóval többről szól a történet. Nem túlzotta... több»

 
MKristijan   2016. 10. 27.

1

Első eredeti nyelves mozis élményem ehhez a filmhez tartozik. Teljes mértékben megéri először az eredetin megnézni. Persze a magyar szinkron is a helyén van. A film meg nem kérdés: KÖTELEZŐ! :)

 
Leilani   2016. 07. 25.

2

Nagyon tetszett ez a fim. A királyi családod mélyebben bemutatja, megismerteti a király személyes történetét, fejlődését. Megmutatja, hogy királynak lenni nem egyszerű feladat, főleg, ha nem gyermekkorától készítik fel erre a feladatra. Mindenkinek ajánlom.

A film összbevétele 373 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

Colin Firth annyira beleélte magát VI. György király szerepébe, hogy a dadogást sokszor a forgatások után sem tudta abbahagyni.

(Puncs)
 

Hatalmas kasszasiker volt a film, 414,2 millió dolláros összbevételt produkált.

(LionelMessi10)
 

A film mindössze 8 millió angol fontból készült.

(LionelMessi10)
 

Geoffrey Rush és Colin Firth 1998-ban a Szerelmes Shakespeare-ben is együtt játszottak.

(hp)
 

Lionel megtiltotta a királynak, hogy dohányozzon a beszéde alatt, mondván: a dohányzás meg fog ölni. Igaza lett, VI. György 1952. február 6-án, 56 évesen tüdőrákban vesztette életét.

(hp)
 
Hideg és meleg egyaránt érte természetesen, és azt sem jelenthetjük ki, hogy nincsenek hiányosságai, azonban egy olyan történetből alkottak maradandót, amit már ezerszer papírra vetettek, és ehhez azért tudni kell valamit. több»