Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86

A király beszéde (2010)

The King's Speech
Filmadatlap
 
27
Szereplők
51
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 07. 17.

Ettől a filmtől nem kell azt várni, hogy te lesz pörgéssel és akcióval. Ez tényleg egy szép lassan kibontakozó karakter film ami a királyt kíséri végig. Nagyon érdekes volt.

 
HercegPeter   2017. 06. 29.

Remek történelmi film. Bepillantást nyerhetünk egy olyan világba, ami számunkra elérhetetlen és láthatjuk, hogy azok az emberek a rangjukon keresztül rájuk nehezedő gondokon kívül ugyanolyan problémákkal is küzdenek, mint mi. Colin Firth sosem tartozott a kedvenc színészeim közé, de itt zseniális volt. De nem csak ő, hanem mindenki más is szenzációsat alakított. Külön kiemelném Geoffrey Rush-t, aki személyes kedvencem. Valamint a szinkronmunka is nagyszerű, különösen Csankó Zoltán részéről.


 
Leilani   2016. 07. 25.

Nagyon tetszett ez a fim. A királyi családod mélyebben bemutatja, megismerteti a király személyes történetét, fejlődését. Megmutatja, hogy királynak lenni nem egyszerű feladat, főleg, ha nem gyermekkorától készítik fel erre a feladatra. Mindenkinek ajánlom.

 
Berto49   2017. 08. 01.

Újra a gyűjteményem egyik darabját választottam, mert igazán nagyszerű filmre vágytam. Teljesült is az óhajom, mert ha csak Firth és Rush tökéletes színjátéka lenne a mozi értéke, akkor is pompás élmény, de jóval többről szól a történet. Nem túlzottan kedvelem a királyokat, főleg az olyanokat, akik a világ népessége 25(!) százalékának az uralkodója, igen ő volt V. György brit király. Mint a mesében, volt több királyfi is, az egyik közülük erősen dadogott, az ő küzdelméről és egy ausztrál – ma logopédusnak mondjuk – hebegés elleni harcáról szól a film. Mivel hősünk „csak” másodszülött királyfi volt, bátyja került a trónra, de a szerelem elvette az eszét és nem telt el egy év, lemondott a trónról. Az külön filmet és/vagy sorozatot érdemelne, hogy a Guy Pearce alakította David, vagy királyként VIII. Edward nácibarát volt-e, és valóban olyan nagy szerelem volt-e, ami a kétszeresen elvált Wallishoz kötötte. Azt is ki lehetne deríteni, hogy a nő valóban megfordult-e sok más férfi ágya után von Ribbentrop karjai között. Jelen film szempontjából azonban ezek mellékes körülmények, bár egy király családjában nem teljesen comme il faut ilyen kérdések felvetődése. A tárgyra térve: a maga nemében, életrajzi filmként hibátlan alkotásnak vélem, megérdemelten került a kedvenceim közé.

 
MKristijan   2016. 10. 27.

Első eredeti nyelves mozis élményem ehhez a filmhez tartozik. Teljes mértékben megéri először az eredetin megnézni. Persze a magyar szinkron is a helyén van. A film meg nem kérdés: KÖTELEZŐ! :)

Helena Bonham Carter
Colin Firth
Colin Firth
Colin Firth
Helena Bonham Carter
Timothy Spall
Colin Firth
 
Hideg és meleg egyaránt érte természetesen, és azt sem jelenthetjük ki, hogy nincsenek hiányosságai, azonban egy olyan történetből alkottak maradandót, amit már ezerszer papírra vetettek, és ehhez azért tudni kell valamit. több»

A film összbevétele 373 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

Colin Firth annyira beleélte magát VI. György király szerepébe, hogy a dadogást sokszor a forgatások után sem tudta abbahagyni.

(Puncs)
 

Hatalmas kasszasiker volt a film, 414,2 millió dolláros összbevételt produkált.

(LionelMessi10)
 

A film mindössze 8 millió angol fontból készült.

(LionelMessi10)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.