Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A király beszéde (2010)

The King's Speech
Filmadatlap
 
27
Szereplők
58
Vélemények
16
Képek
1
Videók

Galéria (16)

Helena Bonham Carter
Colin Firth
Colin Firth
Colin Firth
Helena Bonham Carter
Timothy Spall
Colin Firth
Colin Firth
Geoffrey Rush

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2022. 09. 06.

legújabb vélemény

2
Csendes szónok.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Colin Firth. Valahogy sohasem tudott a szívemhez nőni, és mégis! Rengeteg jobbnál jobb filmje van, nézzünk is egy párat közülük! Egy másik ország, Titkok kertje, Valmont, Hostages, Büszkeség és balítélet, Az angol beteg, Nostromo, Ezer hold, Szerelme... teljes kritika»

4
 
Attila G.   2019. 04. 08.

a nap véleménye

0
Hosszú és unalmas, avagy érthetetlen Oscar-özön

Ritkán szoktam moziban egy filmet nézve elaludni, bár akadt rá nagyon csekély számú példa. Nos, ezen a filmen sikeresen elaludtam. Szerintem ebből alapból következik, hogy 0 csillagot kellene rá adnom, hisz nálam megbukott. Viszont olykor előfordulha... teljes kritika»

3
 
Berto49   2017. 08. 01.

3

Újra a gyűjteményem egyik darabját választottam, mert igazán nagyszerű filmre vágytam. Teljesült is az óhajom, mert ha csak Firth és Rush tökéletes színjátéka lenne a mozi értéke, akkor is pompás élmény, de jóval többről szól a történet. Nem túlzotta... több»

 
Deku   2017. 07. 17.

2

Ettől a filmtől nem kell azt várni, hogy te lesz pörgéssel és akcióval. Ez tényleg egy szép lassan kibontakozó karakter film ami a királyt kíséri végig. Nagyon érdekes volt.

 
HercegPeter   2017. 06. 29.

2

Remek történelmi film. Bepillantást nyerhetünk egy olyan világba, ami számunkra elérhetetlen és láthatjuk, hogy azok az emberek a rangjukon keresztül rájuk nehezedő gondokon kívül ugyanolyan problémákkal is küzdenek, mint mi. Colin Firth sosem tartoz... több»

 
MKristijan   2016. 10. 27.

2

Első eredeti nyelves mozis élményem ehhez a filmhez tartozik. Teljes mértékben megéri először az eredetin megnézni. Persze a magyar szinkron is a helyén van. A film meg nem kérdés: KÖTELEZŐ! :)

 
Képkockák   2022. 02. 16.

1

Talán 2-3 éve volt először, hogy nekifogtam a filmnek, azonban az angol történelem, főleg ebben a korban, és a királyi család főleg az, ami teljesen hidegen hagyott engem. A Korona töretlen sikere miatt a sorozatot megnézve jöttem rá, hogy nem feltét... több»

A film összbevétele 373 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

Helena Bonham Carter a filmben Erzsébet királynét alakítja, majd a Korona sorozat 3-4. évadában Margit hercegnőt, Erzsébet királyné második lányát.

(Képkockák)
 

A felvételek menetrendjét Helena Bonham Carterhez kellett igazítani, mivel ebben az időben a Harry Potter két lezáró filmjét forgatták.

(Képkockák)
 

Bár Guy Pearce játssza az idősebb testvért, 7 évvel fiatalabb, mint Colin Firth.

(Képkockák)
 

VI. György király napi 20-25 szál cigarettát szívott el.

(Képkockák)
 

Colin Firth annyira beleélte magát VI. György király szerepébe, hogy a dadogást sokszor a forgatások után sem tudta abbahagyni.

(Puncs)
 
Hideg és meleg egyaránt érte természetesen, és azt sem jelenthetjük ki, hogy nincsenek hiányosságai, azonban egy olyan történetből alkottak maradandót, amit már ezerszer papírra vetettek, és ehhez azért tudni kell valamit. több»