Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A királynő (2006)

The Queen
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
24
Képek
2
Videók

Galéria (24)

Videók (2)

 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

0

azért sok helyen bele lehet kötni de az alakítás nagyon rendbe van

 
Zsceeeka   2016. 04. 16.

0

Nagyon tetszett a film , A király beszédének megnézése után egyszerűen adta magát , hogy ezt is megnézzük . Nagyon tetszett , Hellen Mirren alakítása csodás , akkor is jó film , ha azért nem minden úgy történt, ahogyan bemutatják.

 
Bimbi   2015. 10. 18.

0

tökéletesen hozza azt a hangulatot amit a témától elvártam. komoly, érdeklődést felkeltő dráma. a színészek alakítása profi meggyőző . Reális, magaval ragado történet .

 
strauboli   2015. 02. 17.

0

Helen Mirren talán a legnagyobb ma élő színésznő, aki rengeteg féle karaktert hitelesen tud és akar eljátszani. A hűvös Erzsébet is remekül áll neki. (Akárcsak a metrózás :) )

 
csenge   2015. 01. 10.

0

Nincs még egy film, amelyik ennél jobban, emberibben vagy szebben mutatná be a királyi udvart. Helen Mirren hibátlanul alakítja a királynőt, ami semmi esetre sem nevezhető egyszerű szerepnek. A történet attól lesz igazán érdekes, hogy a történelmet mutatja be. Stephen Frears remek munkát végzett.

 
DarkMoss   2016. 03. 28.

0

Remek film, amit Stephen Frears remek ötletei és Helen Mirren páratlan alakítása tesz igazán jóvá. A történet többé-kevésbé ismert, de sok érdekes részlet kerül nyilvánosságra ebben a történelmi ihletettségű drámában. A királyi család mindig érdeklődés tárgya volt, jó, hogy készült róla egy ilyen film.

A film összbevétele 123 384 128 dollár volt (imdb.com).

 

Blair mögött az irodájában látható elektromos gitár utal a zenészmúltjára, mikor joghallgatójaként az Ugly Rumours nevű bandában játszott.

(mrarizona)
 

A királyi rezidencián játszódó jeleneteket 35 mm-es, míg a többit 16 mm-es filmre vették. Az előbbiek sokkal mozisabbak, színesebbek és élesebbek, míg utóbbiak tompábbak, egyszerűbbek.

(ps)
 

A legdrágább jelenet a skót vidéket pásztázó totál volt, amit helikopterből forgattak.

(ps)
 

Helen Mirren csupán 11 évvel fiatalabb az anyját alakító Sylvia Symstől, és csak 12 évvel idősebb a fiát alakító Alex Jenningstől.

(ps)
 

A filmben látható öt corgi 2007-ben a Londoni Filmfesztiválon elsőként nyerte el a Fido díjat, a filmes kutyáknak járó díjat.

(ps)