Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
72

Jó estét, jó szerencsét! (2005)

Good Night, and Good Luck.
Filmadatlap
 
30
Szereplők
5
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2018. 11. 02.

legújabb vélemény

Átlagos oknyomozó riporterekről szóló film. Különlegessége a fekete-fehér felvételben és a hidegháborús sztoribann van. Sajnos nagyobb mondanivalója nincs csak vitatkoznak az emberi jogokról. Aki olvasott történelem könyvert az tudja hogy akkoriban aki egyszer megfogta egy olyan ember kezét akinek az anyja vagy az apja volt pártgyűlésen az már gyanúba keverhető volt. itt is ez a túlzó gyanúsítgatás kerül gorcső alá. Nem izgalmas.

 
Corazon.Donq   2015. 08. 16.

Nincs még egy ilyen film az biztos. A maga nemében kiváló alkotás. Elképesztő a látvány és úgy kompletten az egész csodálatos. Engem teljesen elbűvölt így nem is volt kérdéses, hogy jól szórakoztam.


 
Cicero96   2017. 11. 02.

Ez nem a mindenki filmje! Akit nem érdekel a média, politika, a híradás, a morális kérdések a szórakoztató iparban az ne nézze meg a filmet, mert ő nagyon unni fogja az egészet. Akit viszont ezek a témák foglalkoztatnak, azoknak kötelező darab! Mind a technika, a történet, az alakítások, a zene; minden zseniális. Ennél realisztikusabb egy játékfilm már nem is nagyon lehetne! Különösen kiemelném David Strathairn-t, aki mintha ugyanolyan valós lenne, mint az igazi Joseph McCarthy! Ez a film se tökéletes, vannak benne picit unalmas részek, meg pár felesleges mellékszál, de összességébe, ez egy remek film! 8/10

 
mártilány   2016. 06. 12.

Ez a film szerintem George Clooney legjobb alkotása. Általában nem annyira szeretem a filmjeit, mármint amiket ő rendez, például a Műkincsvadászok egyenesen kibírhatatlan volt. Ez viszont elsőrangú, nem csak kiválóan van megrendezve, nem csak nagyszerű a szereposztás, de ráadásul a hangulatot és a történelmi helyzetet is nagyon jól elkapja.

 
DarkMoss   2016. 03. 01.

Ez a film szerintem nagyon jól bemutatja, hogy hogyan is működik az újságírás és a média, és hogy néha hogy meg kell küzdeni az igazságért. Azért is jó ez a történet ennek bemutatására, mert megtörtént eseményeken alapul, egy történelemleckének sem utolsó. És akkor még nem is beszéltünk George Clooney, Robert Downey Junior, és Kate Moss játékáról, amik szintén lenyűgözőek.

 
De nem is annyira a konkrét szavak a lenyűgözők, hanem a mögülük kirajzolódó egyenesség és hitelesség, amelyek arról adnak tanúbizonyságot, hogy a tévézés hajnala még valóban egy aranykornak volt mondható a média szempontjából. A Jó estét, jó szerencsét! pedig lehet, hogy egy világos szerkezet és történet nélkül összehegesztett mozgókép, de a gondolatait tökéletesen viszi végig és koronázza meg végül főszereplője beszédével. És végül is egy filmben ez éppen olyan fontos, mint bármilyen technikai bravúr... 8/10 több»

A film összbevétele 31 501 218 dollár volt (imdb.com).

 

Ahelyett, hogy McCarthy szenátort egy színésszel játszatták volna el, a filmben eredeti felvételeket használnak.

(mrarizona)
 

Minden 23. percben felcsendül Dianne Reeves egyik jazz száma.

(kázsé)
 

A cím eredetileg Edward R. Murrow szavajárása volt, ami még a háború idejéből maradt meg, amikor brit rádiótudósító volt Londonban, ahol a bombázások közben rendszeresen így köszöntek el az emberek.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.