Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Frost/Nixon (2008)

Frost/Nixon
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
34
Képek
Videók

Galéria (34)

 
elekm90   2020. 12. 10.

legújabb vélemény

1

A két címszereplő kiváló alakítása és a Watergate-botrány téma ellenére nem mindig kötött le. Ami más filmekben sokszor működik, az ebben az esetben nem igazán: talán jobb lett volna "tágítani" a teret, és nem csak az interjúkra összpontosítani, mert így számomra csak egy közepesnél valamivel jobb film lett.

 
szucszoli   2019. 01. 26.

0

Nagyon gyenge film, és nem egyszerűen azért, mert a politika az ilyen száraz téma. Ha a 3 órás Anthony Hopkins alakította Nixont, végig tudtam nézni úgy, hogy nem unatkoztam rajta, akkor miért van az, hogy ebből a filmből 1 óra elteltével sem tudtam ... több»

 
Rikudou6   2015. 08. 12.

0

Hihetetlenül jó film. Szórakoztató és izgalmas. A szereplőgárda nagyszerű, kiváló színészekkel. A történet egyszerű, de leköti az embert. Aki még nem látta, annak csak ajánlani tudom, mindenképp meg kell néznie.

 
gihera81   2015. 11. 12.

0

Egyértelműen nem az tartozik itt a célközönségbe, akinek fogalma sincs, mi fán terem Nixon (nekik Oliver Stone Nixonja javallott inkább), de ha mondjuk úgy közepesen otthon vagyunk a témában, akkor már képesek vagyunk a helyén értékelni az alkotást. ... több»

 
csenge   2015. 04. 11.

0

Frank Langella ügyesen vite vászonra a botrányos Richard Nixon elnököt. Bár a történet elsőre unalmasnak hangozhat, valójában nagyon is érdekes. Ron Howard csak a legérdekesebb részleteket sűrítette bele az egyébként nem túl rövid filmjébe. Akit érdekel a huszadik század Amerikájának történelme, az mindenképp nézze meg!

 
UmpaLumpa   2015. 10. 09.

0

Igazán jó kis film, ami igyekszik tabuk nélkül és korhűen ábrázolni minden idők egyik egyik leghíresebb vitaműsorát. Felmerülhet a kérdés, hogy mennyivel tud többet adni a mozifilm az igazi vitaműsortól. Ez az alkotás jól pozicionálja a történetet, a... több»

A film összbevétele 18 593 156 dollár volt (imdb.com).

 

Frank Langella szeret kártyázni a forgatásokon a szabadidejében, de ezúttal lemondott a szenvedélyéről, hogy ne zökkenjen ki az elnöki szerepből.

(ps)
 

A forgatás közben a szünetekben a színészek a szerepükben maradtak, és egymást ugratták.

(ps)
 

A forgatás 38 napig tartott.

(ps)
 

Ron Howard, a rendező beismerte, hogy 1972-ben Richard Nixonra szavazott.

(ps)
 

Swifty Lazar vajójában hat évvel volt fiatalabb Richard Nixonnál, Toby Jones viszot huszonnyolc évvel fiatalabb, mint Frank Langella.

(ps)