Elhunyt az Oscar-díjas Mike Hill, aki 22 filmen dolgozott együtt Ron Howarddal

Mike Hill vágó, aki Dan Hanley-vel együtt 22 egymást követő Ron Howard-játékfilmet vágott az 1982-es Éjszakai szolgálattól kezdve a 2015-ös A tenger szívében című filmig, január 5-én halt meg a nebraskai Omahában lévő otthonában kriptogén szerveződő tüdőgyulladásban (COP). 73 éves volt. Halálát a család szóvivője jelentette be.

Az Apollo-13 (1996) Oscar-díjas és háromszoros jelölt (Egy csodálatos elme, 2002; A remény bajnoka, 2006 és  a Frost/Nixon, 2009, mind Hanley-vel) vágója "figyelemre méltó és elkötelezett munkatárs volt a 22 filmünkben, de még inkább értékes barát" - írta Howard a közleményben.

"Tehetséges és elismert vágó volt, de még büszkébb volt a családjára és az életre, amit együtt építettek fel Omahában" - folytatta Howard. "Mike rendkívül intelligens és kreatív ember volt, aki őszintén, becsületesen és nagyszerű iróniával és gonosz humorral élte az életét."

Az Omahában született Hill első munkáját egy helyi tévénél kapta mint segédszerkesztő, aki reklámokat vágott filmekbe. 

Az Oscar-jelöléseken kívül Hill három BAFTA-jelölést kapott, 2014-ben a Hajsza a győzelemért című filmmel el is nyerte a díjat.

A szakma és a rajongók mellett felesége, LeAnne, lánya, Jesica és veje, Brandon gyászolja.