Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
81%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
16
Vélemények
13
Képek
1
Videók
Apollo-13
 
Varga_Júlia   2020. 07. 29.

legújabb vélemény

0

Ha már űrös filmek, akkor ez egy alapdarab, hiszen törekszik a történelmi hűségre - és az Apollo 13 balul elsült küldetése egy olyan történet, amit érdemes ismerni és tudni. Ha a film legalább egy kicsit kedvet csinál ahhoz, hogy utánaolvassunk a NAS... több»

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Engem nem tudott meggyőzni egyik karakter sem arról, hogy ez a film érdemleges a figyelmemre. Rémes volt ahogy meg akarták fogni a karaktereket, szerintem már eleve itt hibádzott az egész és innentől kezdve nem is törekedett a jobbra sem.


 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 21.

0

Tom Hanks és Kevin Bacon azért itt is viszik a prímet... Nem ez a legjobban sikerült sci-fi akció,de azért érdemes volt megnézni...izgalmas,és szépen kivitelezett film,de semmi extra. Nézhető kategória...

 
rainman   2017. 09. 30.

0

Számomra ez a film egyszerűen tökéletes! Minden idők legjobb filmjei között tartom számon, az abszolút kedvenc kategóriában. Eszméletlenül szórakoztató, látványos, informatív és drámai film az Apollo programról, a hatvanas évek Amerikájáról, de legfő... több»

 
Curacao86   2015. 06. 20.

0

Érdekes, izgalmas és feszültséggel teli film, a maga módján ugyanakkor kicsit félelmetes is. Attól függetlenül, hogy a történetet ismerjük, hiszen valós események ihlették, szinte minden pillanatában úgy figyeltem a képernyőt, mint ha ott ültem volna az űrhajóban.

 
Olivér Rózsa   2017. 01. 22.

0

Nagyon szeretem az űrös filmeket és ez az egyik kedvencem. Izgalmas lehet izgulni a szereplőkért. Jó kivitelezés. Abszolult kultusz nálam. Max. pont nálam.

 
Bibabac   2017. 10. 03.

0

Szerintem egyáltalán nem emelkedik ki a többi film közül. Érdekes a történet, mégsem kötött le, sci-finek gyenge, kalandtörténetnek szintén. Nekem nem tudott semmi újat mutatni, unottan néztem végig.

Galéria (13)

Videók (1)

A film összbevétele 355 237 933 dollár volt (imdb.com).

 

Az elhíresült mondat, a "Houston van egy kis baj." a filmben is elhangzik.

(HETEDIK )
 

A film megtörtént eseményeken alapszik.

(HETEDIK )
 

A Rotten Tomatoes oldalán 95%-os értékelést kapott 85 kritika alapján.

(Bogi87)
 

1995-ben a 3. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Tom Hanks a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Az egyik jelenetben, amikor a Föld látható az űrhajóból, a rendező Jim Lovell és Bill Anders fényképét használta fel, amit az asztronauták az Apollo 8 program keretei között készítettek.

(hp )
 

Ez Ron Howard saját kedvenc filmje.

(hp )
 

A filmben nyújtott alakítása miatt Tom Hanksről 1996-ban elneveztek egy aszteroidát, amely a "12818 Tomhanks (1996 GU8)" néven ismert.

(hp )
 

Brad Pitt nem vállalt szerepet ebben a filmben, inkább a Hetedik (1995) című filmet választotta.

(hp )
 

A "Houston, van egy kis gond" (Houston, we have a problem) nevezetes sort az Amerikai Filmintézet minden idők 100 legemlékezetesebb idézete közé válogatta, méghozzá az ötvenedik helyre.

(hp )
 
Ezt a Murphy idézetet adtam a kritika címének, amit legtöbben már életünkben megtapasztaltunk. Igen ám, de az űrben egy kicsit mást jelent mindez. Az Apollo-13 űrhajósai tudnának erről mesélni, akik mindazt, amit ebben a filmben vászonra vittek, át is élték. A forgatókönyv egyik írója és maga a regény egyik írója (amiből a forgatókönyv készült), maga az egyik űrhajós, aki átélte: Jim Lovell. Aki még nem látta, mindenképp javaslom megtekintésre, mert utánozhatatlan mű a maga műfajában. több»