Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%

Hajsza a győzelemért (2013)

Rush
Filmadatlap
 
29
Szereplők
111
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
Róbert Molnár   2020. 12. 05.

legújabb vélemény

0

Úgy tűnik, mostanában sportfilmezős napok köszöntöttek rám, mivel Pelé és a foci világa után a száguldó cirkusz került terítékre a Hajsza a győzelemért című alkotás kapcsán. Rendkívül érdekes volt látni a '70-es évek, annak főként második felének F1-... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 12.

1
Niki Lauda nem adja fel

Sosem érdekelt különösebben a Forma-1 és ez a film megtekintése után sem változott. Ám a Hajsza a győzelemért első sorban nem is magáról a sportról szól (bár nyilván rengeteg dolgot megtudunk arról is), hanem sokkal inkább egy emberi drámáról. Niki L... teljes kritika»


 
Deku   2017. 07. 15.

0

Nagyszerű film lett, annak ellenére is, hogy maga a Forma 1 sosem érdekelt. Ez a film olyan köntösbe tudta öltöztetni ezt a témát, hogy bárkinek elnyerheti tetszését.

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

Nem rajongok a Forma-1-ért, egyáltalán nem köt le, sosem nézem éppen ezért, viszont ez a film egészen szenzációs. Témája miatt nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy hatással lesz rám.

 
7ETEDIK   2019. 01. 28.

0

Ron Howard-ért nem vagyok oda, de ezzel a filmmel beírta magát a film történelembe. Az egyik legjobb és leghatásosabb sport film, ami valaha készült, a két legendát pedig tű pontosan mutatja be olyan színészi munkával, mint ha tényleg a valódi hősöke... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

0

Mint Forma 1-es rajongó kicsit vonakodva kezdtem neki ennek a filmnek, mert azt gondoltam először, hogy ennek a Lauda - Hunt féle párharcnak a hetvenes évekbeli hangulatát nem igazán tudják majd jól visszaadni a filmkészítők, és a végén csak egy tets... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 29.

0

Ron Howard egyik legjobb filmje.Különösen a színészek közül szerintem Chris Hemsworth hozta zseniálisan a karaktert.Az F1 világa,hetvenes évek,és egy könnyed szórakoztató,de igaz történet. Ajánlott.

Galéria (14)

Videók (1)

A film összbevétele 90 247 624 dollár volt (imdb.com).

 

Az 5-ös rajtszámú Lotust láthattuk a Vasember 2-ben is a monacói Historic Grand Prixen.

(VFTS)
 

A Hajsza a győzelemért című film Ron Howard rendező és Peter Morgan forgatókönyvíró második közös munkája a Frost/Nixon után.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Daniel Brühl és Chris Hemsworth nem ülhettek egy a Forma-1 autó volánja mögé. "Csupán" egy átalakított Formula 3-as versenygépet vezethettek.

(hp)
 

A filmben is látható versenypályán, az eredeti Nordschleifén 1976-ban rendeztek utoljára Forma-1-es versenyt.

(hp)
 

Niki Lauda szerint a Hajsza a győzelemért rendkívül valósághűen mutatja be az ő és James Hunt rivalizálását.

(hp)
 

Chris Hemsworth a Bosszúállók (2012) forgatása alatt ment el a meghallgatásra, és annyira meggyőzte Ron Howardot, hogy azonnal megkapta a szerepet.

(hp)
 

Ron Howard a szerep kedvéért 14 kilót adott le, többnyire izomból.

(hp)
 

A filmet eredetileg Paul Greengrass rendezte volna, de a Phillips kapitány (2013) miatt nem tudta vállalni a forgatást. A rendezői széket így Ron Howard kapta meg.

(hp)
 

Az 1975-ös USA Grand Prix-t ábrázoló képsorok alatt Bernie Ecclestone-t is láthatjuk egy pillanatra.

(hp)
 
A film mind rendezésében, mind operatőri munkájában kiváló, a színészeken érződik, hogy teljesen a szereppel vannak, de mintha egy hajszállal jobb lenne a Daniel Brühle megformálta egérképű „kraut” (angol gúnynév a németekre-osztrákokra). A tempó végig feszes, és amikor a filmben elindítják a versenyautókat, szinte mi is az orrunkban érezzük a benzingőzt.
A film lejobb vágás-kategóriában BAFTA-díjat nyert, és a kritikusok mellett a közönség is nagyon jóra értékelte IMDB-n a maga 8.1-es pontszámával, amit kapott a film. több»