Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
30
Szereplők
109
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 12.

Sosem érdekelt különösebben a Forma-1 és ez a film megtekintése után sem változott. Ám a Hajsza a győzelemért első sorban nem is magáról a sportról szól (bár nyilván rengeteg dolgot megtudunk arról is), hanem sokkal inkább egy emberi drámáról. Niki Lauda, mint ahogy az összes Forma-1-es versenyző is tette és teszi mai napig is, az életét kockáztatta azért, amiért szenvedélyesen rajongott, nevezetesen a versenyzésért. Tudvalevő, hogy Lauda balesete előtt olyan szabályzatrendszer működött a sportban, amely egyáltalán nem biztosította a biztonságos feltételeket. Így sajnos ez az egyik legtöbb halálos kimenetelű balesetet elszenvedő sportág a világon. Továbbá itt ez a nem mindennapi "barátság" Lauda és Hunt között, ők nemcsak mint sportemberek, hanem mint magán emberek is versengtek egymással, ám e mellett mérhetetlenül tisztelték is egymást, s ezt a film is szépen kidomborítja (gondoljunk csak arra a jelenetre, amikor Hunt megver egy riportert azért, mert az becsmérelni merte Lauda-t). Daniel Brühl és Chris Hemsworth szerintem mindketten remek választásnak bizonyultak a két legenda szerepére, hiszen tökéletes ellenpárjai egymásnak. A Hajsza a győzelemért elérte azt, ami nem gondoltam volna, hogy bekövetkezhet, nevezetesen, hogy elkezdett érdekelni a Forma-1 története és utánanéztem ki is az a Niki Lauda és ki volt az a nagyszájú amerikai, James Hunt, aki életében csupán egyetlen egyszer diadalmaskodhatott ősi ellensége, Lauda felett, majd pályája csúcsán, világbajnokként vonult vissza.

 
Deku   2017. 07. 15.

Nagyszerű film lett, annak ellenére is, hogy maga a Forma 1 sosem érdekelt. Ez a film olyan köntösbe tudta öltöztetni ezt a témát, hogy bárkinek elnyerheti tetszését.


 
Mavil   2016. 06. 09.

Nem rajongok a Forma-1-ért, egyáltalán nem köt le, sosem nézem éppen ezért, viszont ez a film egészen szenzációs. Témája miatt nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy hatással lesz rám.

 
HETEDIK   2019. 01. 28.

Ron Howard-ért nem vagyok oda, de ezzel a filmmel beírta magát a film történelembe. Az egyik legjobb és leghatásosabb sport film, ami valaha készült, a két legendát pedig tű pontosan mutatja be olyan színészi munkával, mint ha tényleg a valódi hősöket látnánk. Niki Lauda nem tartozik a szerethető emberek közé, de amiből és ahogyan visszajött, az örökre beírta a sport történelembe, a filmben is ez a legdrámaibb rész. Valamint nagyon tetszett, ahogy a végső futam előtt fejet hajtanak egymásnak a kocsikból, a tiszteletadást ilyen jól nem sok film ábrázolta az egyszer biztos.

 
mdlg4th   2016. 02. 04.

Oltári film lett. Az én véleményem az hogy könnyen szerethető aranyos kis film lett ez remek történettel és vállalható számú apróbb hibákkal. Ha még nem nézted meg bátran vágj bele

 

Az 5-ös rajtszámú Lotust láthattuk a Vasember 2-ben is a monacói Historic Grand Prix-en.

(VFTS )
 

A Hajsza a győzelemért című film Ron Howard rendező és Peter Morgan forgatókönyvíró második közös munkája a Frost/Nixon után.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Daniel Brühl és Chris Hemsworth nem ülhettek egy a Forma-1 autó volánja mögé. "Csupán" egy átalakított Formula 3-as versenygépet vezethettek.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.