Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Hajsza a győzelemért (2013)

Rush
Filmadatlap
 
29
Szereplők
112
Vélemények
14
Képek
1
Videók

Galéria (14)

Videók (1)

 
Képkockák   2021. 10. 08.

legújabb vélemény

2
Lauda a zseni, Hunt az elszánt

„A bölcs ember sokat tanulhat az ellenségétől.” Niki Lauda és James Hunt alighanem úgy vonul be a történelemkönyvekbe, mint a Forma-1 legmeghatározóbb alakjai, nevüket még azok is ismerhetik, akik sosem láttak egyetlen versenyt sem, és olyan nevek me... teljes kritika»

 
Jumanji175   2021. 08. 20.

a nap véleménye

2
Lauda vs. Hunt

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Forma 1 szerelmesei nagyon örülhettek, mikor 2013-ban megjelent ez a film, mely a sportág történetének egyik legnagyobb csatájáról szól, Niki Lauda és James Hunt rivalizálásáról. Bevallom, én nem mentem moziba, hogy megnézzem, sőt csak kb. 2016–201... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 12.

1
Niki Lauda nem adja fel

Sosem érdekelt különösebben a Forma-1 és ez a film megtekintése után sem változott. Ám a Hajsza a győzelemért első sorban nem is magáról a sportról szól (bár nyilván rengeteg dolgot megtudunk arról is), hanem sokkal inkább egy emberi drámáról. Niki L... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 29.

0

Ron Howard egyik legjobb filmje.Különösen a színészek közül szerintem Chris Hemsworth hozta zseniálisan a karaktert.Az F1 világa,hetvenes évek,és egy könnyed szórakoztató,de igaz történet. Ajánlott.

 
Deku   2017. 07. 15.

0

Nagyszerű film lett, annak ellenére is, hogy maga a Forma 1 sosem érdekelt. Ez a film olyan köntösbe tudta öltöztetni ezt a témát, hogy bárkinek elnyerheti tetszését.

 
Mavil   2016. 06. 09.

0

Nem rajongok a Forma-1-ért, egyáltalán nem köt le, sosem nézem éppen ezért, viszont ez a film egészen szenzációs. Témája miatt nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy hatással lesz rám.

 
HE7EDIK   2019. 01. 28.

0

Ron Howard-ért nem vagyok oda, de ezzel a filmmel beírta magát a film történelembe. Az egyik legjobb és leghatásosabb sport film, ami valaha készült, a két legendát pedig tű pontosan mutatja be olyan színészi munkával, mint ha tényleg a valódi hősöke... több»

A film összbevétele 90 247 624 dollár volt (imdb.com).

 

Bernie Ecclestone cameózik az 1975-ös USA Grand Prix végén.

(Képkockák)
 

Russell Crowe esélyes volt Richard Burton szerepére.

(Képkockák)
 

Tizenöt különböző versenyt kreáltak újra a forgatások alatt.

(Képkockák)
 

A film zenéjét Hans Zimmer szerezte, címe "Lost But Won" (Vesztes, de nyert).

(Képkockák)
 

A német szinkronban Daniel Brühl és Alexandra Maria Lara saját magukat szinkronizálták.

(Képkockák)
 
A film mind rendezésében, mind operatőri munkájában kiváló, a színészeken érződik, hogy teljesen a szereppel vannak, de mintha egy hajszállal jobb lenne a Daniel Brühle megformálta egérképű „kraut” (angol gúnynév a németekre-osztrákokra). A tempó végig feszes, és amikor a filmben elindítják a versenyautókat, szinte mi is az orrunkban érezzük a benzingőzt.
A film lejobb vágás-kategóriában BAFTA-díjat nyert, és a kritikusok mellett a közönség is nagyon jóra értékelte IMDB-n a maga 8.1-es pontszámával, amit kapott a film. több»