Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
110
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
MP170506   2020. 02. 07.

legújabb vélemény

Nagyon tetszett a film. Jól építették fel. A színészek remekül hozták a karakterüket. Tanulságos történet két nagyszerű emberről, verseny szenvedélyről, győzni akarásról.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 12.

Niki Lauda nem adja fel

Sosem érdekelt különösebben a Forma-1 és ez a film megtekintése után sem változott. Ám a Hajsza a győzelemért első sorban nem is magáról a sportról szól (bár nyilván rengeteg dolgot megtudunk arról is), hanem sokkal inkább egy emberi drámáról. Niki Lauda, mint ahogy az összes Forma-1-es versenyző is tette és teszi mai napig is, az életét kockáztatta azért, amiért szenvedélyesen rajongott, nevezetesen a versenyzésért. Tudvalevő, hogy Lauda balesete előtt olyan szabályzatrendszer működött a sportban, amely egyáltalán nem biztosította a biztonságos feltételeket. Így sajnos ez az egyik legtöbb halálos kimenetelű balesetet elszenvedő sportág a világon. Továbbá itt ez a nem mindennapi "barátság" Lauda és Hunt között, ők nemcsak mint sportemberek, hanem mint magán emberek is versengtek egymással, ám e mellett mérhetetlenül tisztelték is egymást, s ezt a film is szépen kidomborítja (gondoljunk csak arra a jelenetre, amikor Hunt megver egy riportert azért, mert az becsmérelni merte Lauda-t). Daniel Brühl és Chris Hemsworth szerintem mindketten remek választásnak bizonyultak a két legenda szerepére, hiszen tökéletes ellenpárjai egymásnak. A Hajsza a győzelemért elérte azt, ami nem gondoltam volna, hogy bekövetkezhet, nevezetesen, hogy elkezdett érdekelni a Forma-1 története és utánanéztem ki is az a Niki Lauda és ki volt az a nagyszájú amerikai, James Hunt, aki életében csupán egyetlen e... több»


 
Deku   2017. 07. 15.

Nagyszerű film lett, annak ellenére is, hogy maga a Forma 1 sosem érdekelt. Ez a film olyan köntösbe tudta öltöztetni ezt a témát, hogy bárkinek elnyerheti tetszését.

 
Mavil   2016. 06. 09.

Nem rajongok a Forma-1-ért, egyáltalán nem köt le, sosem nézem éppen ezért, viszont ez a film egészen szenzációs. Témája miatt nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy hatással lesz rám.

 
HETEDIK   2019. 01. 28.

Ron Howard-ért nem vagyok oda, de ezzel a filmmel beírta magát a film történelembe. Az egyik legjobb és leghatásosabb sport film, ami valaha készült, a két legendát pedig tű pontosan mutatja be olyan színészi munkával, mint ha tényleg a valódi hősöket látnánk. Niki Lauda nem tartozik a szerethető emberek közé, de amiből és ahogyan visszajött, az örökre beírta a sport történelembe, a filmben is ez a legdrámaibb rész. Valamint nagyon tetszett, ahogy a végső futam előtt fejet hajtanak egymásnak a kocsikból, a tiszteletadást ilyen jól nem sok film ábrázolta az egyszer biztos.

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

Mint Forma 1-es rajongó kicsit vonakodva kezdtem neki ennek a filmnek, mert azt gondoltam először, hogy ennek a Lauda - Hunt féle párharcnak a hetvenes évekbeli hangulatát nem igazán tudják majd jól visszaadni a filmkészítők, és a végén csak egy tetszetős giccs lesz belőle. De szerencsére a film egész jó lett, sőt mondhatni egész kiválóra sikeredett! Látszik, hogy Ron Howard és Peter Morgan egész jól körüljárták a témát, és jól beleásták magukat a Forma 1 egykori világába. A díszletek korhűek voltak, az autók is faján néztek ki. Ami pedig a szereplőket illeti, nagyon meglepődtem azon, hogy a valódi Lauda-ra és Hunt-ra mennyire hasonlított a két főszereplő. A történet is penge volt. Sok volt például a rivalizáló szöveg, ami sok mosolyt csalt az ember arcára. Szóval összességében nekem egy szavam sincsen a "Rush"-ra, vagyis a "Hajsza a győzelemért" című filmre! Lauda-nak pedig egy nagy nagy RESPECT jár azért, amiért a balesetet követő hatodik hét után már újra rajthoz tudott állni. Ez nagyon nagy akaraterőre vall! 10/10

 
diumiu   2017. 12. 29.

Forma 1-et kb Michael Schumacher idejében követtem, de akkor még kicsi voltam, szóval annyira nem az én világom. Ebből kifolyólag nem tudtam mire számítsak majd a film kapcsán, de azt kell mondanom, hogy óriási pozitív csalódás ez a film nekem!!!!!!! A sztori, a kivitelezés, maga a film világa és persze a szereplők fantasztikusak!!! Nagyon tetszett, bármikor szívesen megnézem újra és újra!

A film összbevétele 90 247 624 dollár volt (imdb.com).

 

Az 5-ös rajtszámú Lotust láthattuk a Vasember 2-ben is a monacói Historic Grand Prix-en.

(VFTS)
 

A Hajsza a győzelemért című film Ron Howard rendező és Peter Morgan forgatókönyvíró második közös munkája a Frost/Nixon után.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Daniel Brühl és Chris Hemsworth nem ülhettek egy a Forma-1 autó volánja mögé. "Csupán" egy átalakított Formula 3-as versenygépet vezethettek.

(hp)
 

A filmben is látható versenypályán, az eredeti Nordschleifén 1976-ban rendeztek utoljára Forma-1-es versenyt.

(hp)
 

Niki Lauda szerint a Hajsza a győzelemért rendkívül valósághűen mutatja be az ő és James Hunt rivalizálását.

(hp)
 

Chris Hemsworth a Bosszúállók (2012) forgatása alatt ment el a meghallgatásra, és annyira meggyőzte Ron Howardot, hogy azonnal megkapta a szerepet.

(hp)
 

Ron Howard a szerep kedvéért 14 kilót adott le, többnyire izomból.

(hp)
 

A filmet eredetileg Paul Greengrass rendezte volna, de a Phillips kapitány (2013) miatt nem tudta vállalni a forgatást. A rendezői széket így Ron Howard kapta meg.

(hp)
 

Az 1975-ös USA Grand Prix-t ábrázoló képsorok alatt Bernie Ecclestone-t is láthatjuk egy pillanatra.

(hp)
 
A film mind rendezésében, mind operatőri munkájában kiváló, a színészeken érződik, hogy teljesen a szereppel vannak, de mintha egy hajszállal jobb lenne a Daniel Brühle megformálta egérképű „kraut” (angol gúnynév a németekre-osztrákokra). A tempó végig feszes, és amikor a filmben elindítják a versenyautókat, szinte mi is az orrunkban érezzük a benzingőzt.
A film lejobb vágás-kategóriában BAFTA-díjat nyert, és a kritikusok mellett a közönség is nagyon jóra értékelte IMDB-n a maga 8.1-es pontszámával, amit kapott a film. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.