Játssz egy Xiaomi Redmi Note 4-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
 
ArpiHajdu és Réci  2016. 11. 12.

Sosem érdekelt különösebben a Forma-1 és ez a film megtekintése után sem változott. Ám a Hajsza a győzelemért első sorban nem is magáról a sportról szól (bár nyilván rengeteg dolgot megtudunk arról is), hanem sokkal inkább egy emberi drámáról. Niki Lauda, mint ahogy az összes Forma-1-es versenyző is tette és teszi mai napig is, az életét kockáztatta azért, amiért szenvedélyesen rajongott, nevezetesen a versenyzésért. Tudvalevő, hogy Lauda balesete előtt olyan szabályzatrendszer működött a sportban, amely egyáltalán nem biztosította a biztonságos feltételeket. Így sajnos ez az egyik legtöbb halálos kimenetelű balesetet elszenvedő sportág a világon. Továbbá itt ez a nem mindennapi "barátság" Lauda és Hunt között, ők nemcsak mint sportemberek, hanem mint magán emberek is versengtek egymással, ám e mellett mérhetetlenül tisztelték is egymást, s ezt a film is szépen kidomborítja (gondoljunk csak arra a jelenetre, amikor Hunt megver egy riportert azért, mert az becsmérelni merte Lauda-t). Daniel Brühl és Chris Hemsworth szerintem mindketten remek választásnak bizonyultak a két legenda szerepére, hiszen tökéletes ellenpárjai egymásnak. A Hajsza a győzelemért elérte azt, ami nem gondoltam volna, hogy bekövetkezhet, nevezetesen, hogy elkezdett érdekelni a Forma-1 története és utánanéztem ki is az a Niki Lauda és ki volt az a nagyszájú amerikai, James Hunt, aki életében csupán egyetlen egyszer diadalmaskodhatott ősi ellensége, Lauda felett, majd pályája csúcsán, világbajnokként vonult vissza.

 
Mavil  2016. 06. 09.

Nem rajongok a Forma-1-ért, egyáltalán nem köt le, sosem nézem éppen ezért, viszont ez a film egészen szenzációs. Témája miatt nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy hatással lesz rám.

 
mdlg4th  2016. 02. 04.

Oltári film lett. Az én véleményem az hogy könnyen szerethető aranyos kis film lett ez remek történettel és vállalható számú apróbb hibákkal. Ha még nem nézted meg bátran vágj bele

 
Deku  2017. 07. 15.

Nagyszerű film lett, annak ellenére is, hogy maga a Forma 1 sosem érdekelt. Ez a film olyan köntösbe tudta öltöztetni ezt a témát, hogy bárkinek elnyerheti tetszését.

 
ZeroHero  2015. 05. 06.

Mint Forma 1-es rajongó kicsit vonakodva kezdtem neki ennek a filmnek, mert azt gondoltam először, hogy ennek a Lauda - Hunt féle párharcnak a hetvenes évekbeli hangulatát nem igazán tudják majd jól visszaadni a filmkészítők, és a végén csak egy tetszetős giccs lesz belőle.

De szerencsére a film egész jó lett, sőt mondhatni egész kiválóra sikeredett!
Látszik, hogy Ron Howard és Peter Morgan egész jól körüljárták a témát, és jól beleásták magukat a Forma 1 egykori világába.

A díszletek korhűek voltak, az autók is faján néztek ki.
Ami pedig a szereplőket illeti, nagyon meglepődtem azon, hogy a valódi Lauda-ra és Hunt-ra mennyire hasonlított a két főszereplő.

A történet is penge volt. Sok volt például a rivalizáló szöveg, ami sok mosolyt csalt az ember arcára.

Szóval összességében nekem egy szavam sincsen a "Rush"-ra, vagyis a "Hajsza a győzelemért" című filmre!

Lauda-nak pedig egy nagy nagy RESPECT jár azért, amiért a balesetet követő hatodik hét után már újra rajthoz tudott állni. Ez nagyon nagy akaraterőre vall!

10/10

 

Az 5-ös rajtszámú Lotust láthattuk a Vasember 2-ben is a monacói Historic Grand Prix-en.

(VFTS)
 

A Hajsza a győzelemért című film Ron Howard rendező és Peter Morgan forgatókönyvíró második közös munkája a Frost/Nixon után.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Daniel Brühl és Chris Hemsworth nem ülhettek egy a Forma-1 autó volánja mögé. "Csupán" egy átalakított Formula 3-as versenygépet vezethettek.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.