Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
110
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
Kanyi   2020. 11. 02.

legújabb vélemény

Ez a film nagyszerűen mutatja be a Niki Lauda és James Hunt közti rivalizálást, és hűen tükrözi, milyen veszélyes sport volt annak idején a Forma 1.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 12.

Niki Lauda nem adja fel

Sosem érdekelt különösebben a Forma-1 és ez a film megtekintése után sem változott. Ám a Hajsza a győzelemért első sorban nem is magáról a sportról szól (bár nyilván rengeteg dolgot megtudunk arról is), hanem sokkal inkább egy emberi drámáról. Niki L... teljes kritika»


 
Deku   2017. 07. 15.

Nagyszerű film lett, annak ellenére is, hogy maga a Forma 1 sosem érdekelt. Ez a film olyan köntösbe tudta öltöztetni ezt a témát, hogy bárkinek elnyerheti tetszését.

 
Mavil   2016. 06. 09.

Nem rajongok a Forma-1-ért, egyáltalán nem köt le, sosem nézem éppen ezért, viszont ez a film egészen szenzációs. Témája miatt nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy hatással lesz rám.

 
HETEDIK   2019. 01. 28.

Ron Howard-ért nem vagyok oda, de ezzel a filmmel beírta magát a film történelembe. Az egyik legjobb és leghatásosabb sport film, ami valaha készült, a két legendát pedig tű pontosan mutatja be olyan színészi munkával, mint ha tényleg a valódi hősöke... több»

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

Mint Forma 1-es rajongó kicsit vonakodva kezdtem neki ennek a filmnek, mert azt gondoltam először, hogy ennek a Lauda - Hunt féle párharcnak a hetvenes évekbeli hangulatát nem igazán tudják majd jól visszaadni a filmkészítők, és a végén csak egy tets... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 29.

Ron Howard egyik legjobb filmje.Különösen a színészek közül szerintem Chris Hemsworth hozta zseniálisan a karaktert.Az F1 világa,hetvenes évek,és egy könnyed szórakoztató,de igaz történet. Ajánlott.

Galéria (14)

Videók (1)

A film összbevétele 90 247 624 dollár volt (imdb.com).

 

Az 5-ös rajtszámú Lotust láthattuk a Vasember 2-ben is a monacói Historic Grand Prix-en.

(VFTS)
 

A Hajsza a győzelemért című film Ron Howard rendező és Peter Morgan forgatókönyvíró második közös munkája a Frost/Nixon után.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Daniel Brühl és Chris Hemsworth nem ülhettek egy a Forma-1 autó volánja mögé. "Csupán" egy átalakított Formula 3-as versenygépet vezethettek.

(hp )
 

A filmben is látható versenypályán, az eredeti Nordschleifén 1976-ban rendeztek utoljára Forma-1-es versenyt.

(hp )
 

Niki Lauda szerint a Hajsza a győzelemért rendkívül valósághűen mutatja be az ő és James Hunt rivalizálását.

(hp )
 

Chris Hemsworth a Bosszúállók (2012) forgatása alatt ment el a meghallgatásra, és annyira meggyőzte Ron Howardot, hogy azonnal megkapta a szerepet.

(hp )
 

Ron Howard a szerep kedvéért 14 kilót adott le, többnyire izomból.

(hp )
 

A filmet eredetileg Paul Greengrass rendezte volna, de a Phillips kapitány (2013) miatt nem tudta vállalni a forgatást. A rendezői széket így Ron Howard kapta meg.

(hp )
 

Az 1975-ös USA Grand Prix-t ábrázoló képsorok alatt Bernie Ecclestone-t is láthatjuk egy pillanatra.

(hp )
 
A film mind rendezésében, mind operatőri munkájában kiváló, a színészeken érződik, hogy teljesen a szereppel vannak, de mintha egy hajszállal jobb lenne a Daniel Brühle megformálta egérképű „kraut” (angol gúnynév a németekre-osztrákokra). A tempó végig feszes, és amikor a filmben elindítják a versenyautókat, szinte mi is az orrunkban érezzük a benzingőzt.
A film lejobb vágás-kategóriában BAFTA-díjat nyert, és a kritikusok mellett a közönség is nagyon jóra értékelte IMDB-n a maga 8.1-es pontszámával, amit kapott a film. több»