Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
78
Filmadatlap
 
16
Szereplők
6
Vélemények
10
Képek
2
Videók
Bronson
 
wickedgame   2019. 03. 23.

legújabb vélemény

Zseniális! Tom Hardy remek színész. Kicsit elvont, de hibátlan az alakítása. Többszörnézős számomra.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 08.

Igaz történeten alapuló játékfilm

Nicolas Winding Refntől korábban már láttam a Drive - Gázt! című filmet, amellyel nem igazán tudtam mit kezdeni. Ahhoz képest a Bronson egy nyers, egyszerűbb, fogyaszthatóbb, mégis azt gondolom, hogy sokkal jobb film lett (ez persze csak egy szubjektív vélemény). Aztán a Bronson után már azon kezdtem el gondolkodni, hogy én jártam el rosszul abból a szempontból, hogy előbb kellett volna ezt megnézni, s csak után a Drive-ot. Hiszen annyi hasonlóság van a kettő között: mindkettőben két nagyon erős karakter áll a középpontban (s két nagyszerű színész is alakítja őket), a nagyon hasonló képi világ, a zenehasználat (helyenként diszkózene, helyenként pedig operára emlékeztetnek), valamint lassítot... több»


 
Nathan03   2015. 05. 03.

Tom Hardy korunk egyik kiemelkedő filmcsillaga. A Charles Bronson életét, személyiségét megformáló film, Hardy zseniális alakítása nélkül kevés lenne. Kimerem jelenteni, hogy Hardy egyik legjobb alakítása. Nagyon jó.

 
Zsceeeka   2017. 12. 30.

Tom Hardy-t egyébként is nagyon bírom, de itt annyira jól eltalálták a színészválasztást, hogy nem is tudnám mással elképzelni. Szórakoztató a sztori (ami ugye igaz történet), de az ő előadásában extrán az.

 
szucszoli   2017. 02. 03.

Ez egy nagyszerű zsánerfilm, de igazából Tom Hardy az, aki miatt figyelemre méltó, mert ilyen szerepet nagyon kevesen mernének bevállalni, pláne ilyen elképesztő hitelességgel előadni azt, hogy egy fékezhetetlen vadállat, máskor egy alázatos és kifinomult előadó, megint máskor meg egy növény szintjére leszedált figura. Aki kedveli a művészi jellegű filmeket és/vagy színházi élményre vágyik, annak ez a film kihagyhatatlan! Különleges képi világú és hangulatú film, amit Tom Hardy a színészi teljesítményével emel olyan szintre, ami példátlan! Cseppet sem túlzok, ha azt mondanám, hogy 4-5 évente, ha egyszer látni ilyen erejű színészi alakítást! Végre egy film, ami mer kísérletezni, mer független és bevállalós megoldásokkal előrukkolni! A gyengébbek kedvéért (Nem akarok neveket mondani Nathan03) elmondható, hogy ennek a filmnek semmi köze Carles Bronson életéhez :) Ez a csávó Bronson nevét választotta amolyan művésznévnek (bunyósnévnek). De természetesen nem ettől kíváló ez a film, hanem attól, hogy végre valami újszerű, megfoghatatlan, VALÓDI élményt kap az ember. Nem pedig valami felhigított, fröccsöntött műanyag tömegfilmet, amit futószalagon, ömlesztve hánynak a multiplexekbe a koka-kóla mellé.

A film összbevétele 104 792 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Michael Peterson/Charles Bronson 1976-ban átkerült a Parkhursti börtönbe, összebarátkozott a hírhedt Kray-fivérekkel. Tom Hardy nemcsak Bronsont testesítette meg a filmvásznon, hanem Ronnie és Reggie Kray-t is a 2015-ös Legenda című filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

2014-ben Michael Peterson bejelentette, hogy nevet vált: Charles Bronson helyett a Charles Salvador nevet fogja viselni, tisztelegve a híres festő, Salvador Dali előtt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az igazi Michael Peterson 1952. december 6-án született Lutonban.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.