Tom Hardy vitathatatlanul az Egyesült Királyság egyik legnagyobb színésze, aki olyan filmekben tűnt fel, mint a Venom, A sötét lovag: Felemelkedés és a Mad Max: A harag útja.

Amit talán nem tudsz Hardyról, az az, hogy mekkora odaadással dolgozik, amikor egy szerepet kap, hogy a lehető leghitelesebben alakítsa az adott karaktert. A színész számos extrém testátalakításon ment keresztül, mióta 2001-ben A sólyom végveszélyben című filmmel debütált a filmvilágban.

Az egyik ilyen alkalom, amikor Hardy hatalmas átalakulást hajtott végre, a Bronson című filmben Charles Bronson szerepére való készülése volt. A 2008-as, igaz történeten alapuló film Michael Petersont, azaz Charles Bronsont követte, akit Nagy-Britannia legdurvább bűnözőjeként tartanak számon. A filmben Charles gyakran kerül magánzárkába, hogy ne tudjon kárt okozni a többi rabnak vagy az őröknek.

Hardy karakterének nem csak a filmben volt nehéz dolga, a színész hetente 3 kilót szedett fel a szerep kedvéért. A filmmel kapcsolatos egyik interjúban Hardy elárulta, hogyan csinálta: "Versenyfutás volt az idővel: Nem volt vesztegetni való időnk, úgyhogy elkezdtem enni, és a fenekem nagyon gyorsan nagyon meghízott.

"A Bronsonhoz hetente körülbelül 3 kilót szedtem fel - szteroidok nélkül. A végére körülbelül 15 kilót szedtem fel úgy, hogy csirkét és rizst ettem, ami az egész napos fő táplálékom volt. Aztán pizzát, Häagen-Dazs-t és Coca-Colát toltam rá... Szóval nem minőségi dolgokat, de muszáj volt híznom. Szükségem volt egy zsírrétegre a testemen, mert Bronson fiatalabb korában nagydarab fickó volt, egy verekedős típus. A diétám engedékeny volt, mivel nem a Bruce Lee kinézetre törekedtünk."

Az intenzív diéta mellett Hardy ugyanebben az interjúban elárulta, hogy bizonyos területeken sokat kellett híznia ahhoz, hogy úgy nézzen ki, mint Charles: "A megközelítésem az volt, hogy sok ismétlést végezzek, hogy üzeneteket küldjek az izmaimnak" - mondta - "Ez segít nekik abban, hogy olyan módon kezdjenek el növekedni, amit az edzőteremben nem lehet elérni. A sűrű izomzat eléréséhez speciális edzésre van szükség. Ahhoz, hogy Charlie Bronsonná váljak, gyorsan sok súlyt kellett az alkaromra, a mellkasomra és a nyakamra helyeznem. Mire végeztem, a lábaim úgy néztek ki, mint egy gólya lábai a testem felső feléhez képest."

74 Bronson  (2008)

akció | dráma | életrajzi | krimi

1974-ben a forrófejű, 19 éves Michael Peterson úgy döntött, hogy hírnevet szerezni magának, ezért házi fűrészelt puskával megpróbált kirabolni egy postahivatalt. Gyorsan... több»