2017.02.08 21:56 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Igaz történeten alapuló játékfilm

Nicolas Winding Refntől korábban már láttam a Drive - Gázt! című filmet, amellyel nem igazán tudtam mit kezdeni. Ahhoz képest a Bronson egy nyers, egyszerűbb, fogyaszthatóbb, mégis azt gondolom, hogy sokkal jobb film lett (ez persze csak egy szubjektív vélemény). Aztán a Bronson után már azon kezdtem el gondolkodni, hogy én jártam el rosszul abból a szempontból, hogy előbb kellett volna ezt megnézni, s csak után a Drive-ot. Hiszen annyi hasonlóság van a kettő között: mindkettőben két nagyon erős karakter áll a középpontban (s két nagyszerű színész is alakítja őket), a nagyon hasonló képi világ, a zenehasználat (helyenként diszkózene, helyenként pedig operára emlékeztetnek), valamint lassított felvételekben mutatott erőszakos jelenetek.

A filmről: én nagyon szeretem Tom Hardy játékát, főleg a Locke-ban tetszett nagyon, de A Visszatérőben is megmutatta, hogy ő már több mint ígéretes színész. A Bronson lehet, hogy nem a legismertebb filmje, de elképesztő, amit csinál a filmben. Az még hagyján, hogy egy ilyen személyiségzavaros figurát nagyon is hitelesen hoz, de még azt is el tudja érni, hogy a néző (ha csak kicsit is) de sajnálni tudja. Hiszen ő csak híres akart lenni, no de milyen áron!

Igaz történeten alapuló játékfilm

Az elején jót mosolyogtam azon, hogy kiírták: "Igaz történeten alapul". Tény, van alapja, utána is néztem Michael Peterson (Charles Bronson) életének, de mivel ez egy játékfilm, rengeteget árnyal a valóságon, persze a fogyaszthatóság végett (ami egyáltalán nem baj). A film feszített szerkesztésmódú, néha lassít, de sosem áll le, végig feszültség van, ha kell, akkor pedig egy éles vágással kelti fel a figyelmet. Bizonyos jelenetei pedig olykor már a burleszkbe hajlik, amilyen zene megy alatta.

Nem kell megijedni, a valódi Michael Petersonnak csak annyi köze van az igazi Charles Bronsonhoz, hogy tiszteletből elkezdte használni a nevét (azóta pedig már Charles Salvador néven fut).

Tom Hardy egészen kiváló játéka (illetve a nagyon vicces bajsza) miatt nagyon érdemes megnézni ezt a filmet. Bár talán nem annyira erőszakos, mint mondjuk az Oldboy vagy a Visszafordíthatatlan, de azért ütik egymást rendesen az emberek, emellett vannak egyéb zavarba ejtő jelenetei is, de ezekre is érdemes odafigyelni!

74 Bronson  (2008)

akció | dráma | életrajzi | krimi

1974-ben a forrófejű, 19 éves Michael Peterson úgy döntött, hogy hírnevet szerezni magának, ezért házi fűrészelt puskával megpróbált kirabolni egy postahivatalt. Gyorsan... több»

0