Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Az aszfalt királyai (2019)

Ford v Ferrari
Filmadatlap
 
32
Szereplők
25
Vélemények
23
Képek
10
Videók

Galéria (23)

Christian Bale
Matt Damon
Christian Bale
Christian Bale
Matt Damon
Tracy Letts
Noah Jupe
Josh Lucas
Tracy Letts
Christian Bale
Noah Jupe
Christian Bale
Caitriona Balfe
Jon Bernthal
Caitriona Balfe
Christian Bale
Noah Jupe

Videók (10)

 
drg0602   2021. 05. 08.

legújabb vélemény

0
Szuper alkotás

Szuper jó alkotás! Engem nagyon lefoglalt. Őrült tempó, jó verdák, nagyon nagy sebesség, 350 km/h és persze hétezres fordulatszámmal. Ez a Ford Gt. Elképesztő jó színészi alakítások. És egy kis dráma. Nálam ötcsillagos film. 10/10

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 12. 05.

a nap véleménye

2
Kis kuplung, nagy gáz, és irány a hétezres fordulatszám!

Az autóversenyzés szerelmesei megvetnek majd az összehasonlításért. Na de laikusok előnyben, nem tudok nem gondolni Az aszfalt királyai kapcsán Ron Howard 2013-as remekművére, a Hajsza a győzelemértre. Pedig, mondhatnák az okosok, ez nem Forma-1, ez ... teljes kritika»

 
indingo   2020. 08. 18.

0

Az autósport kedvelői számára kihagyhatatlan film, de még aki nincs is oda ezért a sportért, sem fog csalódni a filmben. Érdekes történet, remek színészekkel a középpontban.

 
MP170506   2020. 07. 19.

0

Nagyon jól összerakott film két remek versenyzőről és tervezőről. Remek a szereposztás is, nagyon jól hozták karakterüket a színészek. Izgalmas, feszültséggel teli film.

 
harnas1207   2021. 03. 24.

1

A film egyáltalán nem rossz, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden perce lekötött. Ez nem a színészek hibája, bár Matt Damon karaktere egyáltalán nem jött át. Christian Balel közösen viszont tökéletesen hozták a Dr. House-Wilson párost. A problém... több»

 
Lubi   2019. 11. 18.

a nap véleménye

2
Verseny a javából

Az autóversenyzős filmek sok ember számára nem a szórakozás legizgalmasabb módját kínálják. A sportfilmeknek komoly erőfeszítéseket kell tenniük, hogy bevonzzák a közönség azon részét is, akik nem egész nap a sportcsatornákon lógnak, vagy nem az adot... teljes kritika»

 
AngelCass   2020. 01. 16.

0
Oscar-díjas hajsza

A Hajsza a győzelemért már bebizonyította, hogy versenyautózásban avatatlan közönséggel is meg lehet szerettetni a műfajt, és a képernyő elé ültetni, csak be kell csalogatni a moziba nagy nevekkel; utána már magától megy az egész, mert egy végtelenül... teljes kritika»

A film összbevétele 143 303 779 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 316 729 295 forintot termelt. A hazai mozik összesen 19 097 800 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Olasz, illetve amerikai autógyárak állnak egymással szemben. Ironikus módon II Henry Ford 1965-ben egy olasz nőt vett feleségül.

(AngelCass)
 

Miután a Ford meglépte, az ikonikus Ford autók egyszerre lépik át a célt. A következő évben a Ferrari első 3 dobogós helyén Ferrari állt, így egyszerre lépték át a célmezőt. Ezután bevált szokássá vált, hogy a management arra utasította a pilótákat, hogy egyszerre lépjék át a célt.

(AngelCass)
 

Ford 1944 és 2006 között besegített az Aston Martini gyártásába, így közvetetten James Bond autójának a készítésébe.

(AngelCass)
 

Noah Jupe, aki Ken Miles (Christian Bale) fiát alakítja, 2017 ben a Suburbiconban Matt Damon karakterének a fiát játszotta.

(AngelCass)
 

Carroll Shelby Heuer Carrera Calibre 18 karórát visel. Jacl Heuer, a Heuer óramárka feje mindig is rajongott a motorsportokért. A Carrera órakollekciót az 1963-as Pan Amerikai verseny ihlette.

(AngelCass)
 
James Mangold mozija egy közepes futam, amely igaz, hogy a végén felpörög, de addig különösebb izgalmakat és drámát nem tartogat. több»
 
James Mangold tehát A nyughatatlan után ismét bizonyítja, hogy az életrajzi film műfaj nem kell, hogy a száraz leckefelmondással legyen egyenértékű, és valószínűleg Az aszfalt királyai lesz az a mozi idén, amelyet bátran lehet mindenkinek ajánlani kortól és nemtől függetlenül. több»
 
Szerencsére Howard jó ösvényre lépett, Mangold azonban lebőg: a Hajsza a győzelemért Lauda-Hunt mentalitáskülönbségekre épített haverdrámája mellett Az aszfalt királyai bátortalan, rutinbenzin hajtotta Le Mans-csotrogány. több»