Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
22
Vélemények
23
Képek
10
Videók
 
Félix   2020. 11. 22.

legújabb vélemény

Majdnem tökéletes

Műfajilag egy kicsit emlékeztetett a Herbie-re, de a két film nem nagyon kötődik egymáshoz. A poénokat elnézve, hát, azok is jókra sikeredtek. A két színészért is évek óta rajongok. A versenyzős filmek közül ez a film volt a legnagyobb durranás. Nem nagyon csalódtam ebben a filmben. Az előzetes alapján egy kicsit többre számítottam. Azért szerintem egyszer nyugodtan meg lehet nézni. Az autók is jól meg vannak csinálva, de hiányzott belőle a komikus párbeszéd. Annyira sok hibája nincsen a filmnek, hogy borzalmas legyen. Nem is unalmas film, egy kis könnyed hétvégi mozi az egyszerű lazuláshoz. Talán, ha egy picivel jobb lett volna , tökéletes lett volna.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 12. 05.

a nap véleménye

Kis kuplung, nagy gáz, és irány a hétezres fordulatszám!

Az autóversenyzés szerelmesei megvetnek majd az összehasonlításért. Na de laikusok előnyben, nem tudok nem gondolni Az aszfalt királyai kapcsán Ron Howard 2013-as remekművére, a Hajsza a győzelemértre. Pedig, mondhatnák az okosok, ez nem Forma-1, ez ... teljes kritika»


 
indingo   2020. 08. 18.

Az autósport kedvelői számára kihagyhatatlan film, de még aki nincs is oda ezért a sportért sem fog csalódni a filmben. Érdekes történet, remek színészekkel a középpontban.

 
MP170506   2020. 07. 19.

Nagyon jól összerakott film, két remek versenyzőről és tervezőről. Remek a szereposztás is, nagyon jól hozták karakterüket a színészek. Izgalmas, feszültséggel teli film.

 
AngelCass   2020. 01. 16.

Oscar-díjas hajsza

A Hajsza a győzelemért már bebizonyította, hogy versenyautózásban avatatlan közönséggel is meg lehet szerettetni a műfajt, és a képernyő elé ültetni, csak be kell csalogatni a moziba nagy nevekkel; utána már magától megy az egész, mert egy végtelenül... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 01.

Nagyon érdekes és izgalmas volt a film. Egy számomra ismeretlen világba rántott be a film és kifejezetten kellemes kikapcsolódás volt végignézni a Ford és a Ferrari harcát. Látványos káosz volt ahogy ilyen rövid idő alatt kifejlesztette azt a versenyautót amivel a Ferrarit térdrekényszerítette.

 
Hámori Balázs   2020. 09. 12.

Zseniális

Autó rajongóknak kötelező darab. Barátommal moziba néztük és minden forintját megérte. Christian Bale és Matt Damon fantasztikus (mint mindig) ahogy mindenki a filmben. A zene nagyszerű, ott pörgős ahol kell és ott lassú ahol kell. Az autók hangja is tökéletes. Ez egy hosszabb film (2.5 óra) de ez abszolút nem érződőtt rajta annyira beszippantja az embert. Engem egyébként teljesen hideg hagynak az autú versenyek de itt elérték azt hogy még én is izguljak közben hogy nem legyen baj és a végén nyerjenek. Annak is elnyeri a tetszését aki egyébként nem szokott ilyeneket nézni. (a film megnézése után valószínűleg fájni fog a fogad egy fordra hogy tövig nyomhasd a gázt :D). Ugyanúgy maradanó mint a Hajsza a győzelemért ami szintén zseniális. Aki látta tudja miről beszélek. Úgyhogy hajrá nézd meg mihamarabb.

Galéria (23)

Christian Bale
Matt Damon
Christian Bale
Christian Bale
Matt Damon
Tracy Letts
Noah Jupe
Josh Lucas
Tracy Letts
Christian Bale
Noah Jupe
Christian Bale
Caitriona Balfe
Jon Bernthal
Caitriona Balfe
Christian Bale
Noah Jupe

Videók (10)

A film összbevétele 143 303 779 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 316 729 295 forintot termelt. A hazai mozik összesen 19 097 800 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Olasz, illetve amerikai autógyárak állnak egymással szemben. Ironikus módon II Henry Ford 1965-ben egy olasz nőt vett feleségül.

(AngelCass)
 

Miután a Ford meglépte, az ikonikus Ford autók egyszerre lépik át a célt. A következő évben a Ferrari első 3 dobogós helyén Ferrari állt, így egyszerre lépték át a célmezőt. Ezután bevált szokássá vált, hogy a management arra utasította a pilótákat, hogy egyszerre lépjék át a célt.

(AngelCass)
 

Ford 1944 és 2006 között besegített az Aston Martini gyártásába, így közvetetten James Bond autójának a készítésébe.

(AngelCass)
 

Noah Jupe, aki Ken Miles (Christian Bale) fiát alakítja, 2017 ben a Suburbiconban Matt Damon karakterének a fiát játszotta.

(AngelCass)
 

Carroll Shelby Heuer Carrera Calibre 18 karórát visel. Jacl Heuer, a Heuer óramárka feje mindig is rajongott a motorsportokért. A Carrera órakollekciót az 1963-as Pan Amerikai verseny ihlette.

(AngelCass)
 

1963-ban, mikor ötletelnek, elhangzik, hogy James Bond nem vezetett Fordot. 1965-ben a Tűzgolyóban, majd 1971-ben a Gyémántok az örökkévalóságnak című filmben Mustangot vezet.

(AngelCass)
 

A 24 órás Daytona-i verseny jeleneteit Kaliforniában, az Autoclub Speedway-ben vették fel.

(AngelCass)
 

Ken Miles fia, Peter a milliárdos II. William E. Connor antik autógyűjteményének a kurátora lett. A gyűjteménynek részi voltak a Daytonai verseny sportautói is.

(AngelCass)
 

Peter Miles gyerekszobájában látható egy Eric Broadley által tervezett Lolla 70 versenyautó makett.

(AngelCass)
 

A jelenetben, melyben Shelby megmutatja, milyen kemény is az autóversenyzés, és II Henry Ford elsírja magát, majd azt mondja, bárcsak láthatta volna az apja is, mire képesek az autói, nem első Henry Fordra, hanem Edsel Fordra gondolt.

(AngelCass)
 
az év egyik legkellemesebb meglepetéséről van szó. Humoros, okos és amikor eljön az ideje, akkor eléggé látványos is. több»
 
Mangold pontosan tudta, hogy a két férfi a mindennapok szuperhősei, és kapcsolatuk a nézőnek legalább olyan izgalmas lesz, mint a dögös versenyautók dübörgése. több»
 
Lehet azon vitatkozni, hogy mennyire eredeti látásmóddal készült, vagy pontosan mit is akar bemutatni, mert amit vállal, azt jól, mi több, remekül, igényesen csinálja. Nézői - csakúgy, mint én - biztosan vigyorogva fogják végignézni. több»