Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
17
Vélemények
23
Képek
10
Videók
 
MP170506   2020. 07. 19.

legújabb vélemény

Nagyon jól összerakott film, két remek versenyzőről és tervezőről. Remek a szereposztás is, nagyon jól hozták karakterüket a színészek. Izgalmas, feszültséggel teli film.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 12. 05.

a nap véleménye

Kis kuplung, nagy gáz, és irány a hétezres fordulatszám!

Az autóversenyzés szerelmesei megvetnek majd az összehasonlításért. Na de laikusok előnyben, nem tudok nem gondolni Az aszfalt királyai kapcsán Ron Howard 2013-as remekművére, a Hajsza a győzelemértre. Pedig, mondhatnák az okosok, ez nem Forma-1, ez Nascar, meg 24 órás Le mans-i verseny, ami még távolról sem hasonlítható össze. S itt gyorsan le kell szögeznem valamit: engem – legyen az Nascar, legyen Forma-1 – az autóversenyzős sportok totálisan hidegen hagynak. Így magam is meglepődtem, mikor Niki Lauda és James Hunt bajtársi civakodásait filmvásznon látva leesett az állam. S ezzel oly keveset mondtam el az említett alkotás nagyszerűségéről. Félreértés ne essék: azóta sem néztem végig egyetlen Forma-1-es futamot sem, arra azonban rádöbbentett, micsoda erő, megszállottság és vakmerőség kell ahhoz, hogy valaki életét kockáztatva üljön be ezekbe a pokoli járművekbe. Aztán itt van Az aszfalt királyai. Ami semmivel sem árul el kevesebbet versenyszellemről, megszállottságról, emberi sorsokról, mint elődje. Sőt! Még rá is tesz egy lapáttal azzal, hogy megmutatja azokat a presztízskérdéseket, amelyek a háttérben zajlanak. Ki profitál abból, hogy egy versenyző diadalmaskodik egy futamon? Kié a dicsőség? S milyen áron képesek embereket felhasználni, ha a cég érdekei úgy kívánják? Tiéd a győzelem, aki az életed kockáztatod a pokoli versenypályákon? Azé, aki az autódat tervezte? Vagy a da... több»


 
AngelCass   2020. 01. 16.

Oscar-díjas hajsza

A Hajsza a győzelemért már bebizonyította, hogy versenyautózásban avatatlan közönséggel is meg lehet szerettetni a műfajt, és a képernyő elé ültetni, csak be kell csalogatni a moziba nagy nevekkel; utána már magától megy az egész, mert egy végtelenül izgalmas, érzelmekkel teli filmet kapunk. Az aszfalt királyai hozta a szintet, sőt meg is ugrotta, és még a szakbarbároknak is kedvezett, mivel itt valójában a kocsiépítéstől a hatásfok növelésen át a vezetéstechnikáig mindenről szó esik, és olyan gyönyörűen teszi ezt a film, hogy nem zavarja a kocsik világában kevésbé avatottakat, inkább kedvet kapnak ők is a szereléshez. Először is kitérnék a szereposztásra, mert valljuk be, a két húzónév sokat tett hozzá, hogy milliók látogassák meg a mozikat. Nem hiába, Matt Damon kitűnően alakítja a versenyből már kiszállt, profi autómotor gyáros üzletembert. És ott van Christian Bale aki a nagy átalakulásokról híres; e szerep kedvéért is komoly koplaláson esett át, hiszen legutóbbi filmjében a kissé elhízott Dick Cheney-t alakította, most meg a kissé különc, ereiben is benzincsorgó autóversenyzőt játszik, és lássuk be, nagyon jól állnak neki a különc, de zseni karakterek, mint a Nagy dobásbeli Michael Burry is. A mellékszereplőket is eltalálták. Aztán ott van a konfliktus, két nagy autógyártó háborút hirdet: az olasz, tradicionális, nyugodtabb, de annál több lóerővel rendelkező Ferrari, és... több»

 
Lubi   2019. 11. 18.

a nap véleménye

Verseny a javából

Az autóversenyzős filmek sok ember számára nem a szórakozás legizgalmasabb módját kínálják. A sportfilmeknek komoly erőfeszítéseket kell tenniük, hogy bevonzzák a közönség azon részét is, akik nem egész nap a sportcsatornákon lógnak, vagy nem az adott sportág kedvelői. A technikai sportokról filmet készíteni pedig különösen nagy kihívás. A laikusok számára izgalmassá tenni valamit, ami a hétköznapokban gyakran unalmasnak van bélyegezve, nem könnyű feladat. Az aszfalt királyai mégis sikeresen veszi az akadályokat, és többet nyújt, mint egy szimpla szerelmeslevél az autók és a versenyzés rajongóihoz, noha kétségkívül ezt a réteget még inkább kiszolgálja. James Mangold, A nyughatatlan és a Logan - Farkas rendezője biztos kézzel levezényelt alkotását Matt Damon és Christian Bale párosa teszi még izgalmasabbá. De kisebb szerepekben is ismerős arcokkal és remek alakításokkal találkozhatunk. Az igaz történet alapján készült film a hatvanas évek nagy autógyárainak rivalizálásába enged betekintést, ami a versenypályákon, konkrétabban a 24 órás Le Mans-on zajló futamok tétjeit helyezte magasabb szintre. Itt jön a képbe a főszereplőpáros. Damon megformálásában Carroll Shelby, volt autóversenyző és jelenlegi autótervező, valamint régi barátja, az őstehetség sofőr és remek szerelő, de nehéz, kezelhetetlen természettel bíró Ken Miles, akit a szerep kedvéért ismét nagy átalakuláson áteső Chri... több»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 01.

Nagyon érdekes és izgalmas volt a film. Egy számomra ismeretlen világba rántott be a film és kifejezetten kellemes kikapcsolódás volt végignézni a Ford és a Ferrari harcát. Látványos káosz volt ahogy ilyen rövid idő alatt kifejlesztette azt a versenyautót amivel a Ferrarit térdrekényszerítette.

 
BoBamburg   2020. 04. 23.

Kihozták a történetből a maximumot. Szereplők nagyon jól játszanak, szép és látványos történet, magyarán olyan, amilyennek egy jó kis életrajzi filmnek lennie kell.

 
Nagyonjóképű   2020. 02. 24.

2019 egyik legjobb filmje. Bale színészi játéka kíváló volt, mint ahogy a történet kivitelezése is.

Christian Bale
Matt Damon
Christian Bale
Christian Bale
Matt Damon
Tracy Letts
Noah Jupe
Josh Lucas
Tracy Letts
Christian Bale
Noah Jupe
Christian Bale
Caitriona Balfe
Jon Bernthal
Caitriona Balfe
Christian Bale
Noah Jupe

A film összbevétele 143 303 779 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 316 586 295 forintot termelt. A hazai mozik összesen 19 097 800 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Olasz, illetve amerikai autógyárak állnak egymással szemben. Ironikus módon II Henry Ford 1965-ben egy olasz nőt vett feleségül.

(AngelCass)
 

Miután a Ford meglépte, az ikonikus Ford autók egyszerre lépik át a célt. A következő évben a Ferrari első 3 dobogós helyén Ferrari állt, így egyszerre lépték át a célmezőt. Ezután bevált szokássá vált, hogy a management arra utasította a pilótákat, hogy egyszerre lépjék át a célt.

(AngelCass)
 

Ford 1944 és 2006 között besegített az Aston Martini gyártásába, így közvetetten James Bond autójának a készítésébe.

(AngelCass)
 

Noah Jupe, aki Ken Miles (Christian Bale) fiát alakítja, 2017 ben a Suburbiconban Matt Damon karakterének a fiát játszotta.

(AngelCass)
 

Carroll Shelby Heuer Carrera Calibre 18 karórát visel. Jacl Heuer, a Heuer óramárka feje mindig is rajongott a motorsportokért. A Carrera órakollekciót az 1963-as Pan Amerikai verseny ihlette.

(AngelCass)
 

1963-ban, mikor ötletelnek, elhangzik, hogy James Bond nem vezetett Fordot. 1965-ben a Tűzgolyóban, majd 1971-ben a Gyémántok az örökkévalóságnak című filmben Mustangot vezet.

(AngelCass)
 

A 24 órás Daytona-i verseny jeleneteit Kaliforniában, az Autoclub Speedway-ben vették fel.

(AngelCass)
 

Ken Miles fia, Peter a milliárdos II. William E. Connor antik autógyűjteményének a kurátora lett. A gyűjteménynek részi voltak a Daytonai verseny sportautói is.

(AngelCass)
 

Peter Miles gyerekszobájában látható egy Eric Broadley által tervezett Lolla 70 versenyautó makett.

(AngelCass)
 

A jelenetben, melyben Shelby megmutatja, milyen kemény is az autóversenyzés, és II Henry Ford elsírja magát, majd azt mondja, bárcsak láthatta volna az apja is, mire képesek az autói, nem első Henry Fordra, hanem Edsel Fordra gondolt.

(AngelCass)
 
az év egyik legkellemesebb meglepetéséről van szó. Humoros, okos és amikor eljön az ideje, akkor eléggé látványos is. több»
 
Mangold pontosan tudta, hogy a két férfi a mindennapok szuperhősei, és kapcsolatuk a nézőnek legalább olyan izgalmas lesz, mint a dögös versenyautók dübörgése. több»
 
Lehet azon vitatkozni, hogy mennyire eredeti látásmóddal készült, vagy pontosan mit is akar bemutatni, mert amit vállal, azt jól, mi több, remekül, igényesen csinálja. Nézői - csakúgy, mint én - biztosan vigyorogva fogják végignézni. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.