83% 267 szavazat
Carter edző

Carter edző

Coach Carter
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
28
Szereplők (28)
13
Képek (13)
1
Videók (1)
10
Érdekességek (10)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
Carter edző
Lejátszás

Hol nézheted

Rob Brown
Ashanti
Antwon Tanner
Samuel L. Jackson
Rob Brown
Rick Gonzalez
Rick Gonzalez
Channing Tatum
Rob Brown
Texas Battle
Antwon Tanner
Channing Tatum
Rob Brown
Antwon Tanner
Samuel L. Jackson
Rob Brown
Rob Brown
Rick Gonzalez
Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson
Ashanti

FILMINFÓ

Alaposan felkavarja a kedélyeket a Richmondi Középiskola új kosárlabda edzője, Ken Carter, aki hátrányos helyzetű, többnyire az utcán és nem a tanteremben lézengő diákjaitól megköveteli, hogy jó jegyeket szerezzenek, és igényesen öltözzenek fel a meccs előtt, különben nem játszhatnak. A szigorú… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország
Premier (HU): 2005.05.26. | Netflix (2023.11.01.)
 
2023.10.07 Roland Altner

legújabb vélemény

Sportfilmek között a legjobbak között említhető.

0
 
2023.06.11 Ahoj poplacsek

7/10

Ha nem Samuel L. Jackson lenne a főszereplő, akkor ez is csak egy lenne a szokásos „csürhe csapathoz kemény edző érkezik, aki felkavarja az állóvizet, eredményes lesz, és nem csak a csapatot rázza gatyába, de jobb világot teremt a helyi közösségben is” filmek közül. Vagy a „jön egy jó tanár és szárnyakat ad a diákjainak” filmek közül, ami ugyanaz. Igaz, így se rossz, de olyan nagyon jó se, hiszen kiszámítható, kliséktől se mentes történetet láthatunk. Ami mégis kiemeli az átlagból, az Samuel L. Jackson tehetsége. A játékidő lehetne egy fél órával rövidebb. Samu Jackson nyakkendői hihetetlenül szórakoztatóak, a forgatás évéhez képest hat-nyolc évvel korábbi divatot követnek, abból is a bénább irányzatokat (főleg a film első felében, a második felére valahogy javul az ízlése, de csak egy picit). Mivel életrajzi ihletésű a film, nem tudom, lehet, hogy az eredeti edző is a rettenetes nyakkendők szerelmese volt. A film elején feltűnt a Music Television logója, miszerint MTV (nem a királyi, hanem a zenei) produkciója. Nem tudom eldönteni, hogy csak ennek fényében éreztem-e csak úgy, hogy a szükségesnél több hangsúlyt kaptak a kortárs gettózenék, vagy tényleg így volt. Bárhogy is, összességében megnézésre ajánlható a produkció.

0
 
2017.03.06 GedyPapa

Tetszett! Pedig sablonos ezerszer is látott történetet láthattunk, de mégis Samuel L. Jackson be tudta vinni azt a pluszt, amitől emlékezetessé vált a film számomra. Akár azzal, hogy a különféle cseleket, kosárlabdás mozdulatokat egy nőhöz hasonlította, akár azzal, hogy tanulást mint motivációs eszközt használta fel.

0
 
2018.11.08 iq.csabi

Egy nagyon jó sportfilm, egy példa értékű edzőről. Egyszer nézős kategória, de számomra a legjobb sportfilmek között van számon tartva.

0
 
2016.04.25 gazsika1978

Samuel L. Jackson nagy kedvencem így egyértelmű volt, hogy megnézem a filmet. Nem csalódtam benne, tetszett bár semmi újat nem mutatott "a keménykezű edző ráncba szedi a rakoncátlan kölyköket és megmutatja nekik a helyes utat" . Egyszernézős kategória és ennyi.

0

A film összbevétele 76 669 806 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film összbevétele 76,7 millió dollár.Szerző: LionelMessi10

#2
 

30 millió dollárból készült a film.Szerző: LionelMessi10

#3
 

Ashanti a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.Szerző: mamiéstöti2

#4
 

Channing Tatum a forgatás előtt állítólag soha nem kosárlabdázott.Szerző: kázsé

#5