Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
86%

Harc a másodpercekért (1997)

Prefontaine
Filmadatlap
 
26
Szereplők
3
Vélemények
44
Képek
1
Videók
 
arctoslion   2020. 04. 16.

legújabb vélemény

0
Harc a másodpercekért

Steve Prefontaine 1951. 01. 25-én született, 1975. 05. 30-án halt meg autóbalesetben. Az amerikai hosszútávfutás talán legnagyobb alakja, sportembere. Érdekes módon a nem kevés egyetemi bajnoki csúcsa mellett a világversenyeken képtelen volt a győzelemre. 150 versenyen vett részt, ezekből mindössze harmincon nem tudott győztesként áthaladni a célvonalon. Első sportolóként futott olyan cipőben, amelyen a Nike logó szerepelt. Edzői nagyon nehezen jöttek ki vele. Önfejű, akaratos ember volt. Részt vett a müncheni olimpián is, ahol 5000 méteren meglepetésre nem szerzett érmet, csupán a negyedik helyen ért célba. Edzései nagyon keményen zajlottak. Rengeteget futott, iskolájában végzős diákként országos csúcsot ért el kétmérföldön. Ekkor figyelt fel rá későbbi edzője, Bill Bowermann, és a fent említett Nike cégnek a menedzsere. 24 évesen hét amerikai csúcsot mondhatott magáénak. 2000 és 10000 méter között nem talált legyőzőre. Hatalmas reménység volt, de sajnos tragikusan fiatalon hunyt el. 24 évet élt. A film: végig látható volt, hogy amilyen az életében igazán volt, úgy futott. Nem ismert sem Istent, sem embert. Egyszerűen csak futott, ameddig az ereje engedte. Ami leginkább mellette szólt, az az, hogy mindenbe belevágott, nem volt számára lehetetlen. Igazi sportember volt. Nagyon jó a színészi teljesítmény, nagyon jól van összerakva a film. Nekem kivételesen tetszett. Remek. 10/10

 
vejunkanew   2016. 02. 12.

0

Részletgazdag életrajzi film, azokat is lekötheti, akik nem rajonganak a sportokért. Óriási, amit ez az ember véghezvitt.


 
MiAzAki   2015. 10. 18.

0

Általában nehezemre esik ráhangolódni a kétezres évek előtti filmekre, de ez annyira magával ragadott, hogy szinte fel sem tűnt, hogy elég régi darabhoz van szerencsém. Nagyszerű az egész hangulata, kiválóan ötvöződnek benne a dokumentumfilm és az életrajzi film elemei.

Galéria (44)

Steve James

Videók (1)

A film összbevétele 532 190 dollár volt (imdb.com).

 

A film jelentős részét Washington államban vették fel, bár készült egy-két felvétel Oregon államban is, ahol Steve Prefontaine valójában felnőtt.

(rbernadett)
 

Eredetileg Prefontaine kipróbálta a focit és a kosárlabdát is, de egyik csapatba sem vették be a kis súlya miatt. Végül úgy döntött, kipróbálja a sífutást, amikor meglátta, hogy edzést tartanak a focipálya körül a futócsapat tagjai. Miután bekerült a csapatba, végérvényesen beleszeretett a futásba.

(rbernadett)
 

Jared Leto hónapokon keresztül együtt edzett több különböző futócsapattal (köztük az amerikai válogatottal is), hogy hitelessé tegye a filmbeli mozgását.

(ZeroHero)