Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Tűzszekerek (1981)

Chariots of Fire
Filmadatlap
 
15
Szereplők
4
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Tűzszekerek
 
Deku   2017. 11. 20.

Az ilyen filmet nem tudom szeretni mert kétségek között hagy és ennél nincs is rosszabb. Ennél a filmnél nagyon nagy bajban voltam, mert egyrészről tetszett a történet másrészt viszont több unalmas pillanat is feltűnt benne.

 
HercegPeter   2017. 10. 13.

Megmondom őszintén, én sokkal erősebb filmet vártam volna, főleg úgy, hogy egy ilyen ikonikus jelenettel kezdődik. Szeretem a sportról szóló filmeket, ezért néztem meg, de nem azt kaptam, amit vártam. Nincs benne dráma, nincs benne izgalom. Persze ebben az is szerepet játszik, hogy egy közel 40 éves filmről beszélünk és hogy minél valósághűbben akarták ábrázolni a történteket. Talán jobban tetszene nekem is ha lenne valami kötődésem hozzá, például ha magyarokról szólna. Sajnos nekem csalódás volt.


 
FarZoo   2015. 06. 24.

Egy igazi film a kitartásról, az érdekes emberi természetről és érzésekről, az ellentétek harcáról, amely harcban nincs jó és rossz , mindkét félnek az álláspontja más és mindkettő álláspont érthető, és amitől válik igazán magával ragadóvá a film. Érdekes történet, karakteres, jó szereplők.

 
fazsuzso   2015. 12. 25.

Erősen túlértékelt film. Gyenge, unalmas párbeszédekből áll és vontatott a történet. Van mondanivalója ugyan, de ezt izgalmasabban és érdekfeszítőbb módon is bemutathatná.

 
„Gyorsabban, magasabbra, erősebben!” Kezdetektől ez az olimpiai jelmondata, és ez hajtotta azt az egymással messze ellentétben álló két brit atlétát is, akik ugyanúgy a tökéletességet keresték önmagukban. A játékok kezdetének 120. és a film 35. évfordulója alkalmából néztünk rá, miben aktuális és miben más ma a világ, mint volt 1981-ben vagy 1924-ben. Tűzszekerek kritika. 9/10 több»

A film összbevétele 58 972 904 dollár volt (imdb.com).

 

Jóváhagyták Michael Lonsdale szereplését a filmben, de végül kivágták a jeleneteit.

(Thibo84)
 

Nigel Havers helyettesítette Patrick Ryecartot mint Lord Lindsay.

(Thibo84)
 

A valóságban Eric Liddell mutatta be Harold Abrahams-t Sam Mussabininek.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.