Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Apám nevében (1993)

In the Name of the Father
Filmadatlap
 
30
Szereplők
15
Vélemények
38
Képek
1
Videók

Galéria (38)

Videók (1)

 
elekm90   2021. 05. 20.

legújabb vélemény

0

Nagyon erős alkotás, bár az eleje nem kimondottan tetszett, kicsit megijedtem, hogy végig egy infantilis hülyegyerek lesz a főszereplő. Bár Gerry megmaradt főszereplőnek, az első tárgyalás után mind a karaktere, mind a cselekmény maga vett egy fordul... több»

 
ZeroHero   2019. 10. 02.

1

Megrazo jelenetekkel telezsufolt tokeletes film egy igazan kenyes temarol, fantasztikus szereplokkel. Pete Postlethwaite sajnos mar nincs kozottunk, Daniel Day-Lewis pedig epp felhagy a szineszettel, de ezt a remekmuvet orokre itthagytak nekunk. A fi... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 17.

0

Daniel Day -Lewis karakterszínész,és ezt ebben a drámában (is) zseniálisan kihasználja.Kemény,lélekromboló,és megrázó részek sokasága,az emberi lét keresése,itt minden megtalálható.Javaslom,mindenki nézze meg.

 
Deku   2017. 08. 17.

0

Ahogy bekapcsolódtam a filmbe szinte azon percen magával ragadt és lekötötte tökéletesen a figyelmemet. Nagyszerű élményt nyújtott és ezáltal lett ez többször nézős.

 
Adepto   2016. 02. 05.

0

Teljesen véletlenül futottam bele egy késő este és mivel épp akkor kezdődött megnéztem. Nem is tudnám összefoglalni, hogy mit is éreztem utána. Egész egyszerűen földbe döngölt. Láttam több olyan filmet, ami ilyen hatást váltott ki belőlem, de azoknál... több»

 
Laci000   2015. 06. 03.

0

Ennek a filmnek van hatása és végig leköti az embert. Érzékenyen érinti az igazságérzetet és a lelkivilágot. Emellett erősíti a bosszúvágyat magunkban, mert a végén már aprítanád az összes hitvány gazembert, akik addig a film folyamán aljas dolgokat ... több»

 
moony5972   2015. 07. 11.

0

Nincs még egy ilyen film az biztos. A maga nemében kiváló alkotás. Elképesztő a látvány és úgy kompletten az egész csodálatos. Engem teljesen elbűvölt így nem is volt kérdéses, hogy jól szórakoztam.

A film összbevétele 65 796 862 dollár volt (imdb.com).

 

Daniel Day-Lewis két napot és két éjszakát börtönben töltött, dörömböltek az ajtaján, hogy ne tudjon aludni és kilenc órán keresztül vallatták. Mindezt azért, hogy bele tudja élni magát abba, hogy miért vall be valaki egy olyan bűnt, amelyet nem követett el.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A valóságban Gerry és Giuseppe nem ugyanabban a cellában voltak.

(ps)
 

Daniel Day-Lewis a forgatások közötti szünetekben is ír akcentussal beszélt, mint a filmben.

(ps)
 

Pete Postlethwaite csak 11 évvel idősebb a fiát alakító Daniel Day-Lewistól.

(ps)
 

Dixon nyomozó karakterét több, az ügyben résztvevő nyomozóról mintázták.

(ps)