Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
90

Apám nevében (1993)

In the Name of the Father
Filmadatlap
 
30
Szereplők
14
Vélemények
38
Képek
1
Videók
 
sabnock666   2020. 03. 17.

legújabb vélemény

Daniel Day -Lewis karakterszínész,és ezt ebben a drámában (is) zseniálisan kihasználja.Kemény,lélekromboló,és megrázó részek sokasága,az emberi lét keresése,itt minden megtalálható.Javaslom,mindenki nézze meg.

 
Deku   2017. 08. 17.

Ahogy bekapcsolódtam a filmbe szinte azon percen magával ragadt és lekötötte tökéletesen a figyelmemet. Nagyszerű élményt nyújtott és ezáltal lett ez többször nézős.


 
ZeroHero   2019. 10. 02.

Megrazo jelenetekkel telezsufolt tokeletes film egy igazan kenyes temarol, fantasztikus szereplokkel. Pete Postlethwaite sajnos mar nincs kozottunk, Daniel Day-Lewis pedig epp felhagy a szineszettel, de ezt a remekmuvet orokre itthagytak nekunk. A filmtortenet egyik legkemenyebb jelenete, amikor elokerul a magnoszalag a cellaban... 10/10, csillagos 5os stb

 
Adepto   2016. 02. 05.

Teljesen véletlenül futottam bele egy késő este és mivel épp akkor kezdődött megnéztem. Nem is tudnám összefoglalni, hogy mit is éreztem utána. Egész egyszerűen földbe döngölt. Láttam több olyan filmet, ami ilyen hatást váltott ki belőlem, de azoknál lehetett arra számítani, itt viszont váratlanul ért. Az biztos hogy az ember lelkivilágát nagyon megtépázza, hiszen az ami a főszereplővel és a családjával történik egész egyszerűen az a kategória, amire azt mondanánk, hogy na ilyen biztos nem lehetséges. De mégis. Többször gyomorforgató és szívfacsaró! Aki azt hiszi, hogy nehéz az élete, nézze meg, talán átértékeli azt, amije van!

 
Laci000   2015. 06. 03.

Ennek a filmnek van hatása és végig leköti az embert. Érzékenyen érinti az igazságérzetet és a lelkivilágot. Emellett erősíti a bosszúvágyat magunkban, mert a végén már aprítanád az összes hitvány gazembert, akik addig a film folyamán aljas dolgokat vittek véghez. Sajnálja az ember a karaktereket és nem lehet felfogni, hogy miért lehet ilyet megtenni ebben a világban...

A film összbevétele 65 796 862 dollár volt (imdb.com).

 

Daniel Day-Lewis két napot és két éjszakát börtönben töltött, dörömböltek az ajtaján, hogy ne tudjon aludni és kilenc órán keresztül vallatták. Mindezt azért, hogy bele tudja élni magát abba, hogy miért vall be valaki egy olyan bűnt, amelyet nem követett el.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A valóságban Gerry és Giuseppe nem ugyanabban a cellában voltak.

(ps)
 

Daniel Day-Lewis a forgatások közötti szünetekben is ír akcentussal beszélt, mint a filmben.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.