Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
78%

Észvesztő (1999)

Girl, Interrupted
Filmadatlap
 
30
Szereplők
13
Vélemények
42
Képek
2
Videók
 
dailyfilmsan   2020. 11. 17.

legújabb vélemény

0

Elég kusza volt. Nem nagyon érintett meg, hiába volt benne Jolie és Ryder. Lehet, hogy pont miattuk kicsit többet vártam a filmtől, mint kellett volna.Számomra egy erős közepes csak.

 
Deku   2017. 10. 23.

0

Nálam sokszor apróságok miatt bukik el egy film, itt például nem mondhatnám, hogy a színészi csapat a megfelelő volt. A filmmel első ránézésre semmi bajom nem is lehetne, hisz adott volt egy egész pofás kis történet azonban szerintem túl lett pörgetve az egész és ez nem tett jót neki.


 
hsanya182   2017. 05. 27.

0

Engem nem hozott lázba, untam a csajok fecsegéseit. Nem hiszem, hogy erőt veszek magamon, hogy mégegyszer megnézzem.

 
Loborg   2016. 04. 22.

0

Egy filmes listán figyeltem fel rá, vagyis inkább arra, hogy milyen sok ilyen listában szerepel, és pozitív felhanggal. A színésznők valóban nagyon jól játszanak, mind Jolie, mind Ryder és Brittany Murphy is. Nagyon meggyőző erejű film, hatást gyakorol az emberre.

 
hejnekem   2016. 07. 12.

0

Izgalmas, érdekes film, nagyon jó színészi alakításokkal. A történet nagyon lebilincselő, izgalmas. Érdekes volt megtapasztalni, milyen egy ilyen intézmény működése belülről.

 
Galway   2016. 02. 09.

0

Brittany Murphy karaktere megrázott. A többi lány valahogy nem fogott meg. Angelina Jolie alakítása kiváló, nem is tudom hogy lehet valaki ennyire vad.

 
doffy_joka   2015. 08. 16.

0

Ez a film erősen alul értékelt alkotás. Hibája talán annyi volt, hogy néhány helyen laposabb volt. Ezen felül viszont egy jól kidolgozott, szép grafikájú és még vicces film is lett.

Galéria (42)

Angelina Jolie
Winona Ryder
Angelina Jolie
Winona Ryder
Winona Ryder

Videók (2)

A film összbevétele 48 350 205 dollár volt (imdb.com).

 

Az idézet, amelyet Dr. Sonia Wick használ Susanna Kaysennel folytatott első találkozásánál, Lucio Anneo Senecától, egy római sztoikus filozófustól származik.

(dailyfilmsan)
 

James Mangold rendező a DVD-kommentárban elmondja, hogy az eredeti verzió a végleges vágás előtt három óra hosszú volt.

(dailyfilmsan)
 

Winona Ryder választotta ki James Mangoldot, hogy rendezze ezt a filmet, miután megnézte az Életgyáva című filmjét (1995).

(dailyfilmsan)
 

Sok olyan szerep van, amiben Winona Ryder karaktere naplót ír, többek közt ez az egyik.

(phanzetomox)
 

A film Susanna Kaysen azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Angelina Jolie elmondása akkora a fejetlenség a házukban, hogy fogalma sincs arról, hol van az Oscar-díja, melyet a legjobb női mellékszereplő kategóriában kapott.

(hp )
 

Angelina Jolie a forgatás közben elkerült mindenfajta kommunikációt Winona Ryderrel, hogy kellő mértékben elhidegüljön tőle.

(kázsé)
 

A film nagy részét a 2005-ben bezárt Harrisburgi Állami Kórházban forgatták, ahol a forgatás közben is kezeltek még mentális betegeket.

(kázsé)
 

Angelina Jolie Dorothy Parker egyik versét mondja el a filmben.

(kázsé)
 

A film eredeti címe, "Girl interrupted" ("A félbeszakított lány"), Vermeer egyik festményéről származik, melynek címe "A félbeszakadt zenelecke".

(kázsé)
 
Winona Rider, Angelina Jolie és a masszív '90-es évek. 7,5/10 több»
 
Igényes, jól megkomponált, realisztikus, de mégis művészi módon bemutatott darab, műfajában kiemelkedő, így mindenképpen ajánlatos a megtekintése. több»