Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
32
Szereplők
17
Vélemények
23
Képek
10
Videók

Vélemények: Az aszfalt királyai (2019)

 
MP170506   2020. 07. 19.

legújabb vélemény

Nagyon jól összerakott film, két remek versenyzőről és tervezőről. Remek a szereposztás is, nagyon jól hozták karakterüket a színészek. Izgalmas, feszültséggel teli film.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 12. 05.

a nap véleménye

Kis kuplung, nagy gáz, és irány a hétezres fordulatszám!

Az autóversenyzés szerelmesei megvetnek majd az összehasonlításért. Na de laikusok előnyben, nem tudok nem gondolni Az aszfalt királyai kapcsán Ron Howard 2013-as remekművére, a Hajsza a győzelemértre. Pedig, mondhatnák az okosok, ez nem Forma-1, ez Nascar, meg 24 órás Le mans-i verseny, ami még távolról sem hasonlítható össze. S itt gyorsan le kell szögeznem valamit: engem – legyen az Nascar, legyen Forma-1 – az autóversenyzős sportok totálisan hidegen hagynak. Így magam is meglepődtem, mikor Niki Lauda és James Hunt bajtársi civakodásait filmvásznon látva leesett az állam. S ezzel oly keveset mondtam el az említett alkotás nagyszerűségéről. Félreértés ne essék: azóta sem néztem végig egyetlen Forma-1-es futamot sem, arra azonban rádöbbentett, micsoda erő, megszállottság és vakmerőség kell ahhoz, hogy valaki életét kockáztatva üljön be ezekbe a pokoli járművekbe. Aztán itt van Az aszfalt királyai. Ami semmivel sem árul el kevesebbet versenyszellemről, megszállottságról, emberi sorsokról, mint elődje. Sőt! Még rá is tesz egy lapáttal azzal, hogy megmutatja azokat a presztízskérdéseket, amelyek a háttérben zajlanak. Ki profitál abból, hogy egy versenyző diadalmaskodik egy futamon? Kié a dicsőség? S milyen áron képesek embereket felhasználni, ha a cég érdekei úgy kívánják? Tiéd a győzelem, aki az életed kockáztatod a pokoli versenypályákon? Azé, aki az autódat tervezte? Vagy a da... több»


 
AngelCass   2020. 01. 16.

Oscar-díjas hajsza

A Hajsza a győzelemért már bebizonyította, hogy versenyautózásban avatatlan közönséggel is meg lehet szerettetni a műfajt, és a képernyő elé ültetni, csak be kell csalogatni a moziba nagy nevekkel; utána már magától megy az egész, mert egy végtelenül izgalmas, érzelmekkel teli filmet kapunk. Az aszfalt királyai hozta a szintet, sőt meg is ugrotta, és még a szakbarbároknak is kedvezett, mivel itt valójában a kocsiépítéstől a hatásfok növelésen át a vezetéstechnikáig mindenről szó esik, és olyan gyönyörűen teszi ezt a film, hogy nem zavarja a kocsik világában kevésbé avatottakat, inkább kedvet kapnak ők is a szereléshez. Először is kitérnék a szereposztásra, mert valljuk be, a két húzónév sokat tett hozzá, hogy milliók látogassák meg a mozikat. Nem hiába, Matt Damon kitűnően alakítja a versenyből már kiszállt, profi autómotor gyáros üzletembert. És ott van Christian Bale aki a nagy átalakulásokról híres; e szerep kedvéért is komoly koplaláson esett át, hiszen legutóbbi filmjében a kissé elhízott Dick Cheney-t alakította, most meg a kissé különc, ereiben is benzincsorgó autóversenyzőt játszik, és lássuk be, nagyon jól állnak neki a különc, de zseni karakterek, mint a Nagy dobásbeli Michael Burry is. A mellékszereplőket is eltalálták. Aztán ott van a konfliktus, két nagy autógyártó háborút hirdet: az olasz, tradicionális, nyugodtabb, de annál több lóerővel rendelkező Ferrari, és... több»

 
Lubi   2019. 11. 18.

a nap véleménye

Verseny a javából

Az autóversenyzős filmek sok ember számára nem a szórakozás legizgalmasabb módját kínálják. A sportfilmeknek komoly erőfeszítéseket kell tenniük, hogy bevonzzák a közönség azon részét is, akik nem egész nap a sportcsatornákon lógnak, vagy nem az adott sportág kedvelői. A technikai sportokról filmet készíteni pedig különösen nagy kihívás. A laikusok számára izgalmassá tenni valamit, ami a hétköznapokban gyakran unalmasnak van bélyegezve, nem könnyű feladat. Az aszfalt királyai mégis sikeresen veszi az akadályokat, és többet nyújt, mint egy szimpla szerelmeslevél az autók és a versenyzés rajongóihoz, noha kétségkívül ezt a réteget még inkább kiszolgálja. James Mangold, A nyughatatlan és a Logan - Farkas rendezője biztos kézzel levezényelt alkotását Matt Damon és Christian Bale párosa teszi még izgalmasabbá. De kisebb szerepekben is ismerős arcokkal és remek alakításokkal találkozhatunk. Az igaz történet alapján készült film a hatvanas évek nagy autógyárainak rivalizálásába enged betekintést, ami a versenypályákon, konkrétabban a 24 órás Le Mans-on zajló futamok tétjeit helyezte magasabb szintre. Itt jön a képbe a főszereplőpáros. Damon megformálásában Carroll Shelby, volt autóversenyző és jelenlegi autótervező, valamint régi barátja, az őstehetség sofőr és remek szerelő, de nehéz, kezelhetetlen természettel bíró Ken Miles, akit a szerep kedvéért ismét nagy átalakuláson áteső Chri... több»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 01.

Nagyon érdekes és izgalmas volt a film. Egy számomra ismeretlen világba rántott be a film és kifejezetten kellemes kikapcsolódás volt végignézni a Ford és a Ferrari harcát. Látványos káosz volt ahogy ilyen rövid idő alatt kifejlesztette azt a versenyautót amivel a Ferrarit térdrekényszerítette.

 
BoBamburg   2020. 04. 23.

Kihozták a történetből a maximumot. Szereplők nagyon jól játszanak, szép és látványos történet, magyarán olyan, amilyennek egy jó kis életrajzi filmnek lennie kell.

 
Nagyonjóképű   2020. 02. 24.

2019 egyik legjobb filmje. Bale színészi játéka kíváló volt, mint ahogy a történet kivitelezése is.

 
Adepto   2020. 02. 07.

7000-es fordulatszám felett

A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZ! Azzal kezdeném, hogy Matt Damon és Christian Bale szerintem remek színészek, így a jelöléstől független is megnéztem volna a filmet. Kíváncsi voltam, hogy tudnak ők ketten együtt dolgozni, működik-e köztük a "kémia", és mit hoznak ki az általam csak felületesen ismert sztoriból. Azt kell, hogy mondjam, a végeredmény egy igazán remek élményt okozó alkotás lett. Mivel tudtam, hogy igaz történetet dolgoz fel, semmi egyébnek nem kerestem utána, és nem kell részleteznem annak, aki látta, hogy milyen jól tettem... Az ismert volt a számomra, hogy a Ford megveri a Ferrarit a 24 órás Le Mans-i versenyen, de az, hogy Ken Miles nem nyer és, hogy nem sokkal később egy sima tesztvezetés, tulajdonképpeni körözgetés során bennég a kocsiban, nem. Na ezért nem olvasok utána soha az igaz történeten alapuló filmeknek, mielőtt megnézem őket. Mert, mint oly sok esetben, ez elvenné tőlem annak az érzésnek az átélését, ami az első megtekintéskor ér (mint legutóbb a Kurszk esetében): szomorúság, düh, elkeseredettség, fájdalom, együttérzés, letargia, döbbenet és még lehetne sorolni az általában nem kellemes jelzőket. Ilyenkor elgondolkozom azon, hogy ez tényleg így történt? Mint most, hogy vajon a versenyen tényleg elcsalták tőle a győzelmet? Valóban a fia és a legjobb barátja szeme láttára halt meg fatális körülmények közt? Na, én ezek után szoktam utánaolv... több»

 
Zoe091   2020. 01. 11.

Ez a tipikus autóversenyzős, mindent a cél érdekében film. Aki szereti az autókat és a versenyeket biztosan élvezni fogja.

 
Spidey   2020. 02. 07.

Általában nem szoktak túlzottan tetszeni az autós filmek de ez főleg a színészek és a történetvezetés miatt is kifejezetten élvezetes volt. Izgalmas volt visszacsöppenni ebbe a világba amikor a Ford és a Ferrari ilyen kiélezett harcban volt. Látványos és remek zenékkel tűzdelt alkotás.

 
Szilárd Lakatos   2019. 11. 21.

2019 év filmje

Sziasztok igen láttam ,2 szer és a film cime FORD VS FERRARI sebaj.Kritika irásban nem vagyok, de tudom milyen egy jó film.Ez pedig nagyon jó.Aki egy pörgös filmet szeretne és sebaj ha nem szereted az autó versenyzést,ezt azért nem kikapcsolni.Mert két csapatról szól ford ,ferrari-ról.Mindenki ismeri ugye .Lehet hogy 1966 -ban játszódik .Kritika drámai részben lehetett volna kicsit javittani,de még is Életrajzi film-röl van szó .Bale ,Matt nagyon jó szinészek .Érdemes volt választani erre a szerepre.A film pedig nálam 9,9** nem10** csillag 2019 év film cimet érdemelne .Classikus lessz.És még

 
Delta1017   2019. 12. 22.

Jó versenyzős film mostanság?

Igen én se gondoltam azt, hogy lehet még jó autóversenyzős filmet csinálni. Történelmi úgy nagyjából hű tudott maradni vannak dolgok amik másak, de a vonalat meghagyták. Izgalmas és fordulatos cselekményekkel van teli. Amivel én nem voltam kibékülve a játékidővel kicsit sokkalom ezt a 152 percet úgy hiszem, hogy valamivel rövidebben is meglehetett volna csinálni.

 
Gergely Fábián   2020. 01. 27.

Ez egy nagyon jó film a váratlan csavar miatt a végén.

 
trinagl   2019. 11. 11.

Elképesztően jól fel van építve a sztori, az biztos, az alakítások pedig szuperek, bár Bale-től nem is igazán vártam mást. Érezhetően sok energiát fektettek az egészbe a készítők, és ez teljesen át is jön a film hangulatán keresztül. Az biztos, hogy még jó néhányszor meg fogom nézni.

 
sadis   2019. 11. 10.

Általában nem jönnek be az ilyen tematikájú filmek, de atyaég, milyen jól néz ki már ez a film. Minden ott van, ami kell egy ilyen műfajhoz, és onnantól kezdve tök mindegy, hogy mennyire is van valóságalapja.

 
Alphik   2019. 11. 09.

Ez a film egyértelműen az életrajzi filmek és a sportfilmek királya. Minden benne van, ami a versenysportok világát jellemzi. Kitartás, küzdelem, marketing, politika, család, egyszerű hétköznapok. Meglepődnék, ha nem kapna Oscart.

 
marklar   2019. 11. 08.

Végre egy normális film az autósportok kedvelőinek is! Dinamikus az egész, áthatja az adrenalin. Szinte úgy éreztem, hogy én ülök a kormány mögött.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.