2020.01.16 00:24 AngelCass Olvasottság: 131x
0

Oscar-díjas hajsza

A Hajsza a győzelemért már bebizonyította, hogy versenyautózásban avatatlan közönséggel is meg lehet szerettetni a műfajt, és a képernyő elé ültetni, csak be kell csalogatni a moziba nagy nevekkel; utána már magától megy az egész, mert egy végtelenül izgalmas, érzelmekkel teli filmet kapunk. Az aszfalt királyai hozta a szintet, sőt meg is ugrotta, és még a szakbarbároknak is kedvezett, mivel itt valójában a kocsiépítéstől a hatásfok növelésen át a vezetéstechnikáig mindenről szó esik, és olyan gyönyörűen teszi ezt a film, hogy nem zavarja a kocsik világában kevésbé avatottakat, inkább kedvet kapnak ők is a szereléshez.

Először is kitérnék a szereposztásra, mert valljuk be, a két húzónév sokat tett hozzá, hogy milliók látogassák meg a mozikat. Nem hiába, Matt Damon kitűnően alakítja a versenyből már kiszállt, profi autómotor gyáros üzletembert. És ott van Christian Bale aki a nagy átalakulásokról híres; e szerep kedvéért is komoly koplaláson esett át, hiszen legutóbbi filmjében a kissé elhízott Dick Cheney-t alakította, most meg a kissé különc, ereiben is benzincsorgó autóversenyzőt játszik, és lássuk be, nagyon jól állnak neki a különc, de zseni karakterek, mint a Nagy dobásbeli Michael Burry is. A mellékszereplőket is eltalálták.

Oscar-díjas hajsza

Aztán ott van a konfliktus, két nagy autógyártó háborút hirdet: az olasz, tradicionális, nyugodtabb, de annál több lóerővel rendelkező Ferrari, és a nagy gyárairól híres, rideg, üzleties, megörökölt Ford. Igen, ki lehet olvasni a szavaimból, hogy nem szimpatizálok a Ford üzleties stílusával, de ha meglátjuk, kik dolgoznak nekik, mégis nekik szurkolunk. Hiába a maratoni játékidő – ami, valljuk be, kevesebb, mint a Le mansi 24h futam :D –, meg se érezzük, mivel végig leköt, és egy emberként izgulunk, hogy ne szálljon el a fék, hogy ne az üzlet győzzön, és hagyják vezetni Ken Miles-t. Egyedül a moziba érkezők fogják megérezni hólyagjuk vészharangját, ha megisszák a 2 liter kólát a legelején.

Egy nagyszerű, izgalmas, szenvedéllyel teli filmet kapunk, amin még dob az "igaz történet alapján készült" faktor; itt főleg a befejezés szempontjából hoz el egy megdöbbentő, erőteljes érzést. Mindenképp kötelező darab .

akció | dráma | életrajzi | sportfilm

Caroll Shelby és Ken Miles, az autóversenyzés királyai együtt küzdenek meg egy vállalati beavatkozással, a fizika örök törvényeivel és saját belső démonjaikkal, hogy a... több»

0