Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Miért éppen Alaszka? (1990-1995)

Northern Exposure
Filmadatlap
 
116
Szereplők
7
Vélemények
5
Képek
Videók

Galéria (5)

 
Dorkateo   2022. 02. 24.

legújabb vélemény

2
Újranézős

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kedvenc sorozataim egyike, amit többször is visszanézek. Szeretem a kisvárosi filmeket, közel áll hozzám ez az életérzés. A humor a másik, ami vonzó, s a 'Miért éppen Alaszka' szarkasztikus, önmagát kifigurázó alakjai tökéletesen hozzák ezt számomra. Nem vagyok hahotázós típus, de a mai részen hangosan röhögtem: "- Miért jöttünk ide, Ed? - RuthAnne, vettem egy személyes ajándékot Önnek. - És mi lenne az, Ed? - Egy sírhely, kilátással a hegyekre és a tóra. - Egy sírhelyet vettél a 75. szülinapomra? - Igen, mert ez olyan ajándék, ami örökre megmarad. - Igazad van Ed. És tudod mit? Kedvem lett táncolni! Itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy táncoljak a saját síromon." Szinte az összes szereplő felidéz bennem valakit az életemből, annyira archetipikusak a figurák. Ha megnézek egy részt, utána jó kedvem lesz, elfogadóbb leszek önmagammal és másokkal is. A hibáimat már nem is látom annyira nagynak, s a furcsaságaim egészen normálisnak tűnnek. Mint Chris ötlete: tehén helyett lőjünk ki egy zongorát...

 
Gigi   2017. 01. 19.

2

Imádtam ezt a sorozatot, egy részt sem hagytam volna ki. Bár ma már újra visszanézve nem hozza ugyanazt az élményt, de ennek a sorozatnak volt köszönhető, hogy megszerettem az ilyen típusú filmeket. Kisváros, viszonylag zárt közösség mindennapjai. Az... több»

 
Bazzzsi   2020. 10. 11.

0

Klasszikus sorozat, szerintem nincs olyan aki ne emlékezne rá. Nagyon vicces sorozat volt, de amellett rengeteg érzelem is volt benne.

 
Timcsi   2020. 09. 09.

0

Gyerekkoromat juttatja eszembe ez a sorozat. Az egész család együtt nézte, egy részt se hagytunk ki. Humoros volt, de ugyanakkor érzelmes is.

 
Syracuse   2019. 08. 11.

0

Sokan istenítik a sorozatot, nyilván a '90-es évekbe visszarévedve sokaknak kedves, nosztalgikus élményt nyújt ma is. Nekem nem jött be igazán, egyszerűen nem az ízlésemnek való. Azért az operatőri munka gyönyörű, elképesztő az alaszkai táj.

 
pj19   2017. 12. 07.

0

Gyerekkorom egyik kedvenc sorozata volt a Columbo után. Egy kisváros, tele érdekes emberekkel, nagyszerű minden egyes része.Minden szereplője egy kiforrt személyiség,sajnos nincsenek mér szerintem ilyen kaliberű sorozatok manapság.

 
Péter Fazekas   2021. 11. 19.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Régen néztem.

 

A forgatási helyszínek megtekinthetők a Street View alkalmazáson keresztül Pennsylvania megye Roslyn városában. Pl.: a Brick Salon nevű kocsma, Chris stúdiója, a rendelő, amiből ajándékbolt lett, és a minden részben látható Roslyn-felirat.

(Dorkateo )
 

A Magyar Televízió a sorozatot csak 1994-ben mutatta be, és bár nagy népszerűségnek örvendett, csak az első három évadot vásárolták meg. 1998-ban a TV2-n volt végignézhető az első négy évad. A teljes sorozat csak 2008-ban került magyar képernyőre a Viasat műsorán.

(Dorkateo )
 

A főcím jelenetének leforgatása Roslyn város elkerített részén történt. Mortot, a jávorszarvast banánnal és fűzfalevelekkel csalogatták végig az utcán. Mort munkáját 5000 dollárral jutalmazták, mivel „ő az egyetlen filmforgatáson résztvett jávorszarvas”, ezek az állatok ugyanis nem a szelídségükről híresek.

(Dorkateo )
 

A főcímben látható jávorszarvast Mortnak hívják. Alaszkából érkezett árvaként, és cumisüvegből etették, majd egy washingtoni csordába került, onnan választották ki a filmszerepre.

(Dorkateo )
 

A sorozatról könyv is készült. A The Northern Exposure Book (magyarul: A Miért éppen Alaszka? könyv).

(Dorkateo )