Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

Isteni sugallat (2003)

Joan of Arcadia
Filmadatlap
 
63
Szereplők
9
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
indingo   2017. 05. 02.

Nagyon szerettem ezt sorozatot, bár arra már nem emlékszem, hogy le lett-e zárva. Nem érzetem annyira, hogy a vallás állna a középpontban annak ellenére, hogy mindig megjelent egy Istennek képzelt figura.

 
Deku   2017. 08. 23.

Ezt a sorozatot a tévében láttam először, megnéztem egy pár részt belőle de nem fogott meg. Kissé együgyű a sorozat történetvezetése, a karakterek meg nagyon unottak.


 
Ms. Akárki   2019. 07. 31.

Tanulságos és érzelmes film. Fantáziadús, ahogy az élet nagy kérdéseit fejtegeti egy-egy teljesen átlagos példán keresztül. Amber Tamblyn tökéletes választás volt a főszerepre.

 
Bazzzsi   2017. 11. 01.

Kedveltem ezt a sorozatot, mert sok minden történt benne. Maga a vallási téma sem túl zavaró. Eléggé érzelmes sorozat, nekem a tolokocsis srác szála volt a kedvencem.

 
Lonka   2017. 07. 27.

A család és a különféle kapcsolatok kerültek a sorozat középpontjába. A végére már nem emlékszem, de a tolókocsis testvér története tettszett a legjobban.

Amber Tamblyn
Christy Carlson Romano
Megan Follows
Amber Tamblyn
Mary Steenburgen
Amber Tamblyn
Amber Tamblyn
Mary Steenburgen
Amber Tamblyn
Amber Tamblyn
Christy Carlson Romano
Mary Steenburgen
Mary Steenburgen
 

Friedman keresztneve egyszer sem hangzik el.

(rbernadett)
 

Will Girardi folyamatosan olyan bögréből iszik, amin rajta van Joan, Luke vagy Kevin.

(rbernadett)
 

A sorozat kitalálója, Barbara Hall írt néhány irányelvet az íróknak, amit úgy hívott "Joan of Arcadia tízparancsolata." Ezek a parancsolatok a következőek: 1. Isten közvetlenül nem avatkozik be. 2. Isten és az ördög léteznek. 3. Isten sosem mondta egyik vallásra sem, hogy helyes. 4. Minden embernek az a feladata, hogy beteljesítse a saját természetét. 5. Mindenki nemet mondhat Istenre, még Joan is. 6. Isten nincs időhöz kötve, ez egy emberi fogalom. 7. Isten nem ember és nem rendelkezik emberi személyiséggel. 8. Isten folyamatosan beszél mindenkivel csak különböző módon. 9. Isten terve az, ami nekünk jó és nem az, ami neki. 10. Isten szándéka, hogy beszéljen Joanhoz és mindenkihez, és rávegye őt és minket arra, hogy rájöjjünk, minden mindennel kapcsolatban van. Pl.: azzal ha mást bántasz, magadat bántod; minden cselekedeted következményekkel jár; Isten a legkisebb történésekben is benne van; Isten elvárja tőlünk, hogy tanuljunk a saját hibáinkból, tapasztalatainkból. Azonban Isten természete rejtély és ezt a rejtélyt nem lehet megoldani.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.