87% 189 szavazat
Isteni sugallat

Isteni sugallat

Joan of Arcadia
Filmadatlap
10
Vélemények (10)
63
Szereplők (63)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
5
Díjak (5)
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás
Zitavon  

Sorozat áttekintés

1. évad (2003) - 23 epizód
2. évad (2004) - 22 epizód
Amber Tamblyn
Christy Carlson Romano
Megan Follows
Amber Tamblyn
Mary Steenburgen
Amber Tamblyn
Amber Tamblyn
Mary Steenburgen
Amber Tamblyn
Amber Tamblyn
Christy Carlson Romano
Mary Steenburgen
Mary Steenburgen

FILMINFÓ

Joan Girardi nem igazán boldog örökké elfoglalt rendőrfőnök apja, basáskodó anyja és két fiútestvére családi társaságában. Istennek tesz fel fura, ám számára fontos kérdéseket. Abban bízva, hogy a vele való beszélgetések révén ráébred a körülötte zajló dolgok értelmére.

(erare)

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2006.06.11.
 
2020.02.14 Zitavon

legújabb vélemény

Sokkal több, mint egy tipikus gimis sorozat

Az Isteni sugallat (eredeti címe: Joan of Arcadia) sorozatra a tévében édesanyámmal még 2003 környékén találtunk rá. Gyakran együtt néztünk, ezért is kedves számomra. Főszereplője, Joan Girardi egy átlagosnak látszó tinédzserlány, akinek isten különféle emberi testben jelenik meg, hogy első hallásra értelmetlen feladatokkal lássa el. De ahogy az életben is lenni szokott, idővel minden esemény a helyére kerül, és a megbízások értelmet kapnak. Azért is ajánlom ezt a filmet a nehezebb időkben, mert hétköznapi szituációk segítségével teszi emberközelivé az istenhitet és segít megérteni a részekből összeálló egészet. A sorozat, és annak mondanivalója sokkal több mint egy tipikus gimis sorozat! Sajnáltam, hogy nem lett több évad belőle.

2
 
2019.07.31 Ms. Akárki

Tanulságos és érzelmes film. Fantáziadús, ahogy az élet nagy kérdéseit fejtegeti egy-egy teljesen átlagos példán keresztül. Amber Tamblyn tökéletes választás volt a főszerepre.

2
 
2017.05.02 indingo

Nagyon szerettem ezt sorozatot, bár arra már nem emlékszem, hogy le lett-e zárva. Nem érzetem annyira, hogy a vallás állna a középpontban annak ellenére, hogy mindig megjelent egy Istennek képzelt figura.

0
 
2017.08.23 Deku

Ezt a sorozatot a tévében láttam először, megnéztem egy pár részt belőle de nem fogott meg. Kissé együgyű a sorozat történetvezetése, a karakterek meg nagyon unottak.

0
 
2017.11.01 Bazzzsi

Kedveltem ezt a sorozatot, mert sok minden történt benne. Maga a vallási téma sem túl zavaró. Eléggé érzelmes sorozat, nekem a tolokocsis srác szála volt a kedvencem.

0
 

Friedman keresztneve egyszer sem hangzik el. Szerző: rbernadett

#1
 

Will Girardi folyamatosan olyan bögréből iszik, amin rajta van Joan, Luke vagy Kevin.Szerző: rbernadett

#2
 

A sorozat kitalálója, Barbara Hall írt néhány irányelvet az íróknak, amit úgy hívott "Joan of Arcadia tízparancsolata." Ezek a parancsolatok a következőek: 1. Isten közvetlenül nem avatkozik be. 2. Isten és az ördög léteznek. 3. Isten sosem mondta egyik vallásra sem, hogy helyes. 4. Minden embernek az a feladata, hogy beteljesítse a saját természetét. 5. Mindenki nemet mondhat Istenre, még Joan is. 6. Isten nincs időhöz kötve, ez egy emberi fogalom. 7. Isten nem ember és nem rendelkezik emberi személyiséggel. 8. Isten folyamatosan beszél mindenkivel csak különböző módon. 9. Isten terve az, ami nekünk jó és nem az, ami neki. 10. Isten szándéka, hogy beszéljen Joanhoz és mindenkihez, és rávegye őt és minket arra, hogy rájöjjünk, minden mindennel kapcsolatban van. Pl.: azzal ha mást bántasz, magadat bántod; minden cselekedeted következményekkel jár; Isten a legkisebb történésekben is benne van; Isten elvárja tőlünk, hogy tanuljunk a saját hibáinkból, tapasztalatainkból. Azonban Isten természete rejtély és ezt a rejtélyt nem lehet megoldani. Szerző: rbernadett

#3