Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Haláli hullák (2003-2004)

Dead Like Me
Filmadatlap
 
63
Szereplők
4
Vélemények
55
Képek
1
Videók

Galéria (55)

Rebecca Gayheart
Jasmine Guy
Jasmine Guy
Jasmine Guy
Jasmine Guy
Jasmine Guy
Jasmine Guy
Will Ferrell

Videók (1)

 
msfini   2022. 02. 21.

legújabb vélemény

0
Fekete humor drámával, változó minőséggel

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A filmnek semmi köze a 2004-es Haláli hullák hajnala (Shaun of the Dead) filmhez, csak a magyar forgalmazó gondolta, hogy így könnyebben eladható. Sok vicces jelenet és fekete humor van a sorozatban, mégis inkább drámának gondolnám. Az első néhány részt még Bryan Fuller készítette, de aztán hamar kiszállt a sorozatból. Emiatt az eleje szerintem jobb, és később romlik a minőség, bár a későbbiekben is van pár jó epizód. Alapvetően epizodikus jellegű a sorozat, de azért van néhány fontos szál, ami legalább olyan fontos: a főszereplő (George) hogyan boldogul az új életével, és a családja hogyan dolgozza fel elvesztését. Azért érdekes, mert éppen egy felnőttlét küszöbén lévő lány a főszereplő, aki otthagyta az egyetemet, és nem tudja, mihez kezdjen magával. Hirtelen csak magára számíthat, munkát és szállást kell keresnie. Nekem az alapötlet nagyon bejött, de a 2. évad alatt nem sikerült kihozni belőle a maximumot. George anyja néha nagyon kínos volt, viszont a kishúgától a falra lehet mászni. A párbeszédek viszont nagyon jól működnek, és a dráma is kiváló sok epizódban (pl. meleg pár együtt hal meg, kislány halála). Egy esélyt azért érdemes neki adni. :)

 
doktorfaust   2016. 09. 29.

0

Legnagyobb előnye ennek a sorozatnak az eredetisége. Nem annyira vicces, de nem is próbál erőltetetten az lenni. Inkább olyan emberi. Vagy inkább haláli :P

 
duhaj   2015. 07. 29.

0

Kicsit elnyújtott történet egy halott lány életéről, ami főleg a szomorkásan vicces hangulatával fogott meg.

 
emiel   2018. 10. 30.

0

A főszereplő csaj nem nagyon jött be, de attól még egy jó sorozat. Kellemesen pihentető fekete humor :)

 

A főszereplő, George (Ellen Muth) halála után lelkeket gyűjt be a sorozatban, tehát a sorozatban az 1. epizódtól halott. A színésznő játszott a Hannibal c. sorozatban is, ahol egy olyan gyilkost alakított, aki mentális problémája miatt azt gondolja magáról, hogy már meghalt.

(msfini)
 

Habár a sorozat Seattle-ben játszódik, a filmet Vancouverben, Kanadában forgatták.

(rbernadett)
 

A pilotot egy hónap alatt forgatták le, míg az összes többi részt darabonként csak egy hétig.

(rbernadett)