Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
92

A kíméletlen (2017)

A Prayer Before Dawn
Filmadatlap
 
17
Szereplők
6
Vélemények
25
Képek
2
Videók
 
hsanya182   2018. 11. 10.

Kell hozzá egy hangulat hogy meg bírd nézni, elég erős kegyetlen börtöndráma, elég erős atmoszférával. Lelki szinten nyomasztó film, sokatmondó képkockákkal, sokkal több mint egy bunyós film, pszichológiai jelentéssel egyebekötve. Érdemes látni.

 
doktorfaust   2018. 08. 13.

Brutális börtöndráma, melynek ott a helye a hasonló filmek élmezőnyében. Nagyon precíz, érzékletes rendezés, elképesztő és IGAZ sztori, és betekintés egy olyan világba, melyről nehéz elhinni, hogy létezik, holott... Le a kalappal az alkotók előtt!


 
Keiichi Tsuchiya   2018. 08. 11.

Fú de súlyos egy film volt ez, de kimondottan jó érelemben. Sétálsz az utcán, bemész egy moziba, megtetszik egy plakát, jólvan, gondolod beülsz, aztán arcon csak a mozi. Na, ilyen élményben volt részem, és merem ajánlani másoknak is. Nagyon bejött, erre emlékezni fogok még egy jó darabig.

 
despy   2018. 08. 10.

Szerintem ez egy nagyon jól megírt sztori, bár nekem egy kissé kiszámítható volt, amolyan karakterdrámának is jól működik. Nagyon nagy hatással volt rám, és szerintem még néhányszor meg fogom nézni.

 
FunBoi   2018. 08. 09.

Ami azt illeti a cím elég sok mindent elmond a filmről. Tényleg kíméletlen és kegyetlen az egész. Mindezt szerencsére egy jól eltalált karakterrel aládúcolni. Én még mindig teljesen a film hatása alatt vagyok.

Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Joe Cole
Billy Moore
Joe Cole
 
A tavalyi cannes-i filmfesztivál egyik nagy meglepetése volt, hogy beválogatták a hivatalos programba a belga Jean-Stéphane Sauvaire thai bokszos börtön-akcióját, mert első pillantásra igazi B-kategóriás alapanyagnak ígérkezett. Aztán alig győztünk kapkodni a fejünket, hogy a mozgókép-iparban legtöbbször elsütött kliséhalmaz helyett valami igen egyedi és bitangerős alkotást tolnak a képünkbe. több»
 
Az alkotók nem fél az erőszakolási és egyéb tabunak számító jelenetek megmutatásától, de ezen képsorok sosem lesznek céltalanok, és ami a számomra legfontosabb volt, hogy a film egyetlen esetben sem volt hatásvadász elemekkel telepakolva, annak ellenére, hogy lett volna rá predecens, nem is egy esetben. több»
 

A filmben thai börtönbajnokságok győztesei is megjelennek, az edző szerepében pedig az 1996-os atlantai olimpiai bajnos ökölvívó, Szmorak Khamszing látható.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A forgatás Nakhon Pathomban, egy kiürített fegyházban zajlott.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Jean-Stéphane Sauvaire filmjének világpremierje a 2017-es Cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt. A kíméletlen a Billy Moore élettörténetéből íródott nemzetközi bestseller alapján készült. A főszerepet Joe Cole, a Birmingham bandája és a Green Room színésze, valamint Vithaya Pansringarm (Csak Isten bocsáthat meg) játsszák. Cole a szerep kedvéért hónapokat töltött bokszedzésekkel, valamint rengeteg időt töltött az igazi Billy Moore-ral és családjával Liverpoolban. (Vertigo Media)

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.