2016.11.12 14:30 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: 118x
2

Niki Lauda nem adja fel

Sosem érdekelt különösebben a Forma-1 és ez a film megtekintése után sem változott. Ám a Hajsza a győzelemért első sorban nem is magáról a sportról szól (bár nyilván rengeteg dolgot megtudunk arról is), hanem sokkal inkább egy emberi drámáról. Niki Lauda, mint ahogy az összes Forma-1-es versenyző is tette és teszi mai napig is, az életét kockáztatta azért, amiért szenvedélyesen rajongott, nevezetesen a versenyzésért. Tudvalevő, hogy Lauda balesete előtt olyan szabályzatrendszer működött a sportban, amely egyáltalán nem biztosította a biztonságos feltételeket.

Így sajnos ez az egyik legtöbb halálos kimenetelű balesetet elszenvedő sportág a világon. Továbbá itt ez a nem mindennapi "barátság" Lauda és Hunt között, ők nemcsak mint sportemberek, hanem mint magán emberek is versengtek egymással, ám e mellett mérhetetlenül tisztelték is egymást, s ezt a film is szépen kidomborítja (gondoljunk csak arra a jelenetre, amikor Hunt megver egy riportert azért, mert az becsmérelni merte Lauda-t). Daniel Brühl és Chris Hemsworth szerintem mindketten remek választásnak bizonyultak a két legenda szerepére, hiszen tökéletes ellenpárjai egymásnak. A Hajsza a győzelemért elérte azt, ami nem gondoltam volna, hogy bekövetkezhet, nevezetesen, hogy elkezdett érdekelni a Forma-1 története és utánanéztem ki is az a Niki Lauda és ki volt az a nagyszájú amerikai, James Hunt, aki életében csupán egyetlen egyszer diadalmaskodhatott ősi ellensége, Lauda felett, majd pályája csúcsán, világbajnokként vonult vissza.

Niki Lauda nem adja fel

akció | dráma | életrajzi | sportfilm

1976-ban a száguldó cirkusz rajongói legendás párharcnak lehettek szemtanúi a vagány brit versenyző James Hunt, és a fegyelmezett, zseniális pilóta, 1975 világbajnoka, Nikia... több»

2