Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
11
Vélemények
29
Képek
13
Videók
Dumbó
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 04.
Ha meglátod az übercuki repülő kiselefántot, mindent megbocsájtasz Tim Burtonnek

A Disney egyik legaranyosabb karaktere és Tim Burton szürreális világa, ha egyszer egy filmben egyesül… Azt csak várni lehet! Dumbó továbbra is tündéri, ebben nem csalódtunk, maga a film azonban kissé felemás érzéseket ébresztett. Tim Burton is azok közé a rendezők közé tartozik, akinek a filmjeit egyedi stílusjegyei miatt rögtön meg lehet ismerni száz közül is. Minden korábbi munkájában (ha összességében a végeredmény pozitív, ha nem) olyan egyedi látványvilágot teremtett meg, amivel kapcsolatban egy rossz szavunk nem lehet. Ha csak a történetre (és a főszereplőre) koncentrálunk, egyértelmű, hogy a repülő kiselefánt sztorija abszolút olyan alapanyag, ami Tim Burtonnek való. Már önmagában sz... több»

 
HETEDIK   2019. 03. 30.
Higgy benne

Tim Burton hosszú idő után visszatért ahhoz, amihez a legjobban ért, nevezetesen az emberi gyarlóság bemutatásához. Mindehhez pedig feltámasztott egy régi klasszikust, a lepedőfülű kiselefántot. Bevallom, nem szívesen nézek ilyen filmeket, ugyanis nagy állatbarát vagyok, így hát sokszor meg is könnyeztem, főleg a végét. A szereplőket nagyon jól válogatták össze, főleg Danny DeVitot volt jó látni újra, egyenesen lubickolt szerepében. A CGI is nagyon jól sikerült, talán jobb lett volna egy vidámabb filmet látni, hisz elsősorban mégiscsak gyerekmese és ők a célközönség, dehát ismerjük Burtont. Ő nem a vidám filmjeiről híres, annak ellenére, hogy a film vége erősen idealizál és persze happy end. De rengeteg szívbemarkoló jelenet is van benne, főleg, mikor Dumbó és anyja ormányai összeérnek... nem váltja meg a világot, de nagyon is hat az ember lelkére.


 
Thibo84   2019. 03. 31.

A történettel nem volt semmi gond, csak úgy éreztem, hogy Tim Burton visszafogja magát. Különösen tetszett benne, hogy nem egy az egyben másolták le az eredeti, 1941-es klasszikust, de mégis több elemet átemeltek belőle, ami nosztalgikus hangulatot ad a filmnek. Bár azt sajnáltam, hogy a varjakat teljesen kihagyták belőle. A filmben viszont sok az érzelgősség, és kevés a humor, de talán meg is lehet érteni a történet mondandója szempontjából. Ugyanakkor szerepet kap benne az emberi kapzsiság, de azt is megmutatja, hogy aki sokat akar markolni, az keveset fog. És akkor ott vannak a színészek. Burton jól bevásárolt belőlük. Ott van Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito vagy Alan Arkin. Jó kis csapat. Egytől-egyig nagyszerű színészeknek tartom és a gyerek szereplők is megállják a helyüket a felnőttek mellett. A látvány szuper volt, Burton nem aprózta el a dolgot, és a CGI-vel sem volt probléma.

 
Csillagpor   2019. 03. 30.
Egy régi élmény szertefoszlik

Hát sajnos mostmár végleges, hogy a Disney nem erőlteti meg magát túlzottan. Szerintem az igazi Disney hangulat, atmoszféra, mondhatni csoda, ami régen a Disney meséket, filmeket jellemezte, nem volt meg, nem jött át. Elég közepes, csak a bevételekre és célcsoportokra fókuszáló film lett ez. A szereposztás jó volt, az átültő hatás hiányzott, pedig egy ilyen ismert meséhez több dukált volna. Egyszernézős csak, sajnos.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Nagyon kezd már a Disney kifogyni az eredeti ötletekből. Mindenről ezer bőrt lehúzni... Ettől függetlenül a Dumbó egész jól sikerült, bár a mese azért mérföldekkel jobb. A zene és a látvány nagyon szép, de az animált elefántborjú számomra néha szinte ijesztően nézett ki. Gyermeki szemmel nem tudom, aranyosnak látták-e a kisebbek.

Eva Green
Danny DeVito
Eva Green
Eva Green
Colin Farrell
Tim Burton
Michael Keaton
Tim Burton
 
Akik imádják a Disney egészestés filmjeit, azok a Dumbó-ban sem fognak csalódni. Aranyos kis filmet készített Burton és abszolút javuló tendenciát mutat az elmúlt években bemutatott mozijaihoz képest, mégis a Dumbó nem tud több lenni, az eredetinél, sőt sajnos annak szintjét sem képes elérni. Mindenesetre érdemes vetni rá egy pillantást, beülni a családdal, gyerekekkel és jókat mosolyogni ezen a kicsi, de óriási fülekkel megáldott repülő elefánton. több»
 
Kivitelezése ugyan pazar és látványos, a zenét talán egy Burton-film esetében el se kell mondanom, hogy ki szerezte, a színészek pedig hozzák a kötelezőt, még ha Danny DeVito porondmesterén kívül mindenki más egydimenziós sablonfigura. Mégis, pont azok a dolgok hiányoznak belőle, amelyek a mesét mesévé teszik. A Dumbónak van ugyan szíve, csak az sebzett, fájdalommal teli, amire nem biztos, hogy a kisebb gyerekek fel vannak rá készülve. Ugyanakkor 14 év felett miért is érdekelne bárkit is egy repülő elefánt? Ez a film tényleg elképesztően sötét, nyoma sincs a Disney-könnyedségének, még akkor sem, ha a befejezésnél kimaxolták a happy end fogalmát. Azt viszont elismerem, hogy a rendező remek fricskát mutatott munkaadójának a rideg, megalomán „Álomország” bemutatásával, melyre tekintve nem lehet egyszerűen nem a Disney Worldre asszociálni több»
 
Bár a legendás Disney-kiselefánt CGI-változatban is bűbájos, Tim Burtont sajnos nem érdekelte annyira, hogy a kötelezőn túlra reptesse a vitorlafülűt. több»
 

A világítás beállításhoz két életnagyságú elefántmodellt használtak. Amikor pedig a színészek is jelen voltak, interaktív referenciapontokat használtak, azért, hogy úgy tűnjön mintha egy elefánt is lenne a jelenetben.

(Puncs)
 

A legtöbb hátteret megfestették vagy felépítették, nem CGI-t használtak.

(Puncs)
 

Az összes jelenetet stúdióban vették fel, külső helyszínen egyáltalán nem forgattak.

(Puncs)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.