Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
11
Vélemények
29
Képek
13
Videók
Dumbó
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 04.
Ha meglátod az übercuki repülő kiselefántot, mindent megbocsájtasz Tim Burtonnek

A Disney egyik legaranyosabb karaktere és Tim Burton szürreális világa, ha egyszer egy filmben egyesül… Azt csak várni lehet! Dumbó továbbra is tündéri, ebben nem csalódtunk, maga a film azonban kissé felemás érzéseket ébresztett. Tim Burton is azok közé a rendezők közé tartozik, akinek a filmjeit egyedi stílusjegyei miatt rögtön meg lehet ismerni száz közül is. Minden korábbi munkájában (ha összességében a végeredmény pozitív, ha nem) olyan egyedi látványvilágot teremtett meg, amivel kapcsolatban egy rossz szavunk nem lehet. Ha csak a történetre (és a főszereplőre) koncentrálunk, egyértelmű, hogy a repülő kiselefánt sztorija abszolút olyan alapanyag, ami Tim Burtonnek való. Már önmagában sz... több»

 
HETEDIK   2019. 03. 30.
Higgy benne

Tim Burton hosszú idő után visszatért ahhoz, amihez a legjobban ért, nevezetesen az emberi gyarlóság bemutatásához. Mindehhez pedig feltámasztott egy régi klasszikust, a lepedőfülű kiselefántot. Bevallom, nem szívesen nézek ilyen filmeket, ugyanis nagy állatbarát vagyok, így hát sokszor meg is könnyeztem, főleg a végét. A szereplőket nagyon jól válogatták össze, főleg Danny DeVitot volt jó látni újra, egyenesen lubickolt szerepében. A CGI is nagyon jól sikerült, talán jobb lett volna egy vidámabb filmet látni, hisz elsősorban mégiscsak gyerekmese és ők a célközönség, dehát ismerjük Burtont. Ő nem a vidám filmjeiről híres, annak ellenére, hogy a film vége erősen idealizál és persze happy end. De rengeteg szívbemarkoló jelenet is van benne, főleg, mikor Dumbó és anyja ormányai összeérnek... nem váltja meg a világot, de nagyon is hat az ember lelkére.


 
Thibo84   2019. 03. 31.

A történettel nem volt semmi gond, csak úgy éreztem, hogy Tim Burton visszafogja magát. Különösen tetszett benne, hogy nem egy az egyben másolták le az eredeti, 1941-es klasszikust, de mégis több elemet átemeltek belőle, ami nosztalgikus hangulatot ad a filmnek. Bár azt sajnáltam, hogy a varjakat teljesen kihagyták belőle. A filmben viszont sok az érzelgősség, és kevés a humor, de talán meg is lehet érteni a történet mondandója szempontjából. Ugyanakkor szerepet kap benne az emberi kapzsiság, de azt is megmutatja, hogy aki sokat akar markolni, az keveset fog. És akkor ott vannak a színészek. Burton jól bevásárolt belőlük. Ott van Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito vagy Alan Arkin. Jó kis csapat. Egytől-egyig nagyszerű színészeknek tartom és a gyerek szereplők is megállják a helyüket a felnőttek mellett. A látvány szuper volt, Burton nem aprózta el a dolgot, és a CGI-vel sem volt probléma.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Nagyon kezd már a Disney kifogyni az eredeti ötletekből. Mindenről ezer bőrt lehúzni... Ettől függetlenül a Dumbó egész jól sikerült, bár a mese azért mérföldekkel jobb. A zene és a látvány nagyon szép, de az animált elefántborjú számomra néha szinte ijesztően nézett ki. Gyermeki szemmel nem tudom, aranyosnak látták-e a kisebbek.

 
Csillagpor   2019. 03. 30.
Egy régi élmény szertefoszlik

Hát sajnos mostmár végleges, hogy a Disney nem erőlteti meg magát túlzottan. Szerintem az igazi Disney hangulat, atmoszféra, mondhatni csoda, ami régen a Disney meséket, filmeket jellemezte, nem volt meg, nem jött át. Elég közepes, csak a bevételekre és célcsoportokra fókuszáló film lett ez. A szereposztás jó volt, az átültő hatás hiányzott, pedig egy ilyen ismert meséhez több dukált volna. Egyszernézős csak, sajnos.

Eva Green
Danny DeVito
Eva Green
Eva Green
Colin Farrell
Tim Burton
Michael Keaton
Tim Burton
 
Akik imádják a Disney egészestés filmjeit, azok a Dumbó-ban sem fognak csalódni. Aranyos kis filmet készített Burton és abszolút javuló tendenciát mutat az elmúlt években bemutatott mozijaihoz képest, mégis a Dumbó nem tud több lenni, az eredetinél, sőt sajnos annak szintjét sem képes elérni. Mindenesetre érdemes vetni rá egy pillantást, beülni a családdal, gyerekekkel és jókat mosolyogni ezen a kicsi, de óriási fülekkel megáldott repülő elefánton. több»
 
Kivitelezése ugyan pazar és látványos, a zenét talán egy Burton-film esetében el se kell mondanom, hogy ki szerezte, a színészek pedig hozzák a kötelezőt, még ha Danny DeVito porondmesterén kívül mindenki más egydimenziós sablonfigura. Mégis, pont azok a dolgok hiányoznak belőle, amelyek a mesét mesévé teszik. A Dumbónak van ugyan szíve, csak az sebzett, fájdalommal teli, amire nem biztos, hogy a kisebb gyerekek fel vannak rá készülve. Ugyanakkor 14 év felett miért is érdekelne bárkit is egy repülő elefánt? Ez a film tényleg elképesztően sötét, nyoma sincs a Disney-könnyedségének, még akkor sem, ha a befejezésnél kimaxolták a happy end fogalmát. Azt viszont elismerem, hogy a rendező remek fricskát mutatott munkaadójának a rideg, megalomán „Álomország” bemutatásával, melyre tekintve nem lehet egyszerűen nem a Disney Worldre asszociálni több»
 
Bár a legendás Disney-kiselefánt CGI-változatban is bűbájos, Tim Burtont sajnos nem érdekelte annyira, hogy a kötelezőn túlra reptesse a vitorlafülűt. több»
 

A világítás beállításhoz két életnagyságú elefántmodellt használtak. Amikor pedig a színészek is jelen voltak, interaktív referenciapontokat használtak, azért, hogy úgy tűnjön mintha egy elefánt is lenne a jelenetben.

(Puncs)
 

A legtöbb hátteret megfestették vagy felépítették, nem CGI-t használtak.

(Puncs)
 

Az összes jelenetet stúdióban vették fel, külső helyszínen egyáltalán nem forgattak.

(Puncs)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.