Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Dumbó (2019)

Dumbo
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
29
Képek
14
Videók
Dumbó

Galéria (29)

Eva Green
Danny DeVito
Eva Green
Eva Green
Colin Farrell
Tim Burton
Michael Keaton
Tim Burton

Videók (14)

 
HannaK   2021. 10. 24.

legújabb vélemény

2

Sokkal rosszabbra számítottam. A hangulata, látványa meglepően erős. A szereposztása jó, és az üresjáratok ellenére egy kedvelhető film.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 04.

a nap véleménye

1
Ha meglátod az übercuki repülő kiselefántot, mindent megbocsájtasz Tim Burtonnek

A Disney egyik legaranyosabb karaktere és Tim Burton szürreális világa, ha egyszer egy filmben egyesül… Azt csak várni lehet! Dumbó továbbra is tündéri, ebben nem csalódtunk, maga a film azonban kissé felemás érzéseket ébresztett. Tim Burton is azok ... teljes kritika»

 
Artemisia   2020. 01. 05.

4
Régi klasszikus új köntösben

Talán az egyik legjobban várt adaptáció volt 2018-ban. Izgatottan, egyben kritikusan vártam, hogy hogyan fogja Burton kezelni az 1941-es nagy Disney-klasszikust, mely tüneményes mese, adaptációhoz mégis nehéz alapanyag. Nagyon tömör, a játékidő mindö... teljes kritika»

 
Thibo84   2019. 03. 31.

0

A történettel nem volt semmi gond, csak úgy éreztem, hogy Tim Burton visszafogja magát. Különösen tetszett benne, hogy nem egy az egyben másolták le az eredeti, 1941-es klasszikust, de mégis több elemet átemeltek belőle, ami nosztalgikus hangulatot a... több»

 
HE7EDIK   2019. 03. 30.

0
Higgy benne

Tim Burton hosszú idő után visszatért ahhoz, amihez a legjobban ért, nevezetesen az emberi gyarlóság bemutatásához. Mindehhez pedig feltámasztott egy régi klasszikust, a lepedőfülű kiselefántot. Bevallom, nem szívesen nézek ilyen filmeket, ugyanis nagy állatbarát vagyok, így hát sokszor meg is könnyeztem, főleg a végét. A szereplőket nagyon jól válogatták össze, főleg Danny DeVitot volt jó látni újra, egyenesen lubickolt szerepében. A CGI is nagyon jól sikerült, talán jobb lett volna egy vidámabb filmet látni, hisz elsősorban mégiscsak gyerekmese és ők a célközönség, dehát ismerjük Burtont. Ő nem a vidám filmjeiről híres, annak ellenére, hogy a film vége erősen idealizál és persze happy end. De rengeteg szívbemarkoló jelenet is van benne, főleg, mikor Dumbó és anyja ormányai összeérnek... nem váltja meg a világot, de nagyon is hat az ember lelkére.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

0

Nagyon kezd már a Disney kifogyni az eredeti ötletekből. Mindenről ezer bőrt lehúzni... Ettől függetlenül a Dumbó egész jól sikerült, bár a mese azért mérföldekkel jobb. A zene és a látvány nagyon szép, de az animált elefántborjú számomra néha szinte... több»

 
BoBamburg   2019. 10. 07.

0

Dumbó aranyos, de ez az egyetlen igazi pozitívuma a filmnek. Indokolatlan mennyiségű CGI, feleslegesen elhúzott történet, irritáló karakterek. Közelébe sem ér, az eredeti mesének.

A film összbevétele 353 018 525 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 53 328 355 forintot termelt.

 

A világítás beállításhoz két életnagyságú elefántmodellt használtak. Amikor pedig a színészek is jelen voltak, interaktív referenciapontokat használtak, azért, hogy úgy tűnjön mintha egy elefánt is lenne a jelenetben.

(Puncs)
 

A legtöbb hátteret megfestették vagy felépítették, nem CGI-t használtak.

(Puncs)
 

Az összes jelenetet stúdióban vették fel, külső helyszínen egyáltalán nem forgattak.

(Puncs)
 

Holt Farrier szerepére Casey Affleck és Chris Pine neve is felmerült, de mindketten visszautasították a felkérést.

(Puncs)
 

Danny DeVito és Tim Burton negyedik közös filmje a Batman visszatér, a Támad a Mars! és a Nagy Hal után. DeVito a négy filmből háromban is egy cirkuszi karaktert alakított.

(hp)
 
Kivitelezése ugyan pazar és látványos, a zenét talán egy Burton-film esetében el se kell mondanom, hogy ki szerezte, a színészek pedig hozzák a kötelezőt, még ha Danny DeVito porondmesterén kívül mindenki más egydimenziós sablonfigura. Mégis, pont azok a dolgok hiányoznak belőle, amelyek a mesét mesévé teszik. A Dumbónak van ugyan szíve, csak az sebzett, fájdalommal teli, amire nem biztos, hogy a kisebb gyerekek fel vannak rá készülve. Ugyanakkor 14 év felett miért is érdekelne bárkit is egy repülő elefánt? Ez a film tényleg elképesztően sötét, nyoma sincs a Disney-könnyedségének, még akkor sem, ha a befejezésnél kimaxolták a happy end fogalmát. Azt viszont elismerem, hogy a rendező remek fricskát mutatott munkaadójának a rideg, megalomán „Álomország” bemutatásával, melyre tekintve nem lehet egyszerűen nem a Disney Worldre asszociálni több»
 
Akik imádják a Disney egészestés filmjeit, azok a Dumbó-ban sem fognak csalódni. Aranyos kis filmet készített Burton és abszolút javuló tendenciát mutat az elmúlt években bemutatott mozijaihoz képest, mégis a Dumbó nem tud több lenni, az eredetinél, sőt sajnos annak szintjét sem képes elérni. Mindenesetre érdemes vetni rá egy pillantást, beülni a családdal, gyerekekkel és jókat mosolyogni ezen a kicsi, de óriási fülekkel megáldott repülő elefánton. több»
 
Bár a legendás Disney-kiselefánt CGI-változatban is bűbájos, Tim Burtont sajnos nem érdekelte annyira, hogy a kötelezőn túlra reptesse a vitorlafülűt. több»