Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Dumbó (Dumbo, a repülő elefánt) (1941)

Dumbo
Filmadatlap
 
40
Szereplők
27
Vélemények
27
Képek
2
Videók
Dumbó (Dumbo, a repülő elefánt)

Galéria (27)

Videók (2)

 
Ms. Akárki   2019. 08. 02.

legújabb vélemény

0

Klasszikus disney, de ez kb az egyetlen disney mese amiért nem rajongok. Teljes értelmetlenség az egész. Talán az egér még jó karakter volt és egy dalbetét amikor becsíp és fantáziál az jó volt, de különben felejthető alkotás.

 
Puncs   2019. 04. 05.

0

Örök klasszikus, nekem ez a kedvenc Walt Disney rajzfilmem. Kicsiként nagyon sokszor megnéztem. Annyira aranyos és megható az egész. Annál a résznél, ahol Dumbót az anyukája ringatja és énekel, mindig elpityeredem. A másik zseniális jelenet a részege... több»

 
indingo   2019. 05. 14.

0

Azon kevés Walt Disney mesék egyik ami nem tudott magával ragadni. Nagyon gyermeteg a története, picit lassú az egész és a karakterek is gyengék.

 
Deku   2017. 07. 17.

0

Ez már tényleg ezer éves kis mese a Disney-től de szerintem ritka aranyos és tanulságos kis film. Minden gyereknek kötelező lenne látnia. Ezek voltak még igazi szerethető mesék.

 
Norbert93   2018. 12. 03.

0

Klasszikus az biztos, de valahogy sosem tudott magával ragadni.

 
czerik   2018. 07. 16.

0

Aranyos és tanulságos kis mese.

 
NFG   2018. 03. 28.

0

Bár egy nagyon kedves mese, engem valahogy mégsem kötött le kisgyerekként! Talán idegesített, hogy nem tud beszélni! Vagy szimplán az miatt nem tetszett, hogy cirkuszi történet! Ettől függetlenül ez egy alapmű, amit látni kell!

A film összbevétele 1 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az egér neve csak a rajzfilm legvégén derül ki, amikor mutatják az újságcikkeket.

(Puncs)
 

A Dumbó mindössze hatvannégy perces, így amikor a Disney elkezdte forgalmazni, a mozik nem akarták leadni a rövidsége miatt. Arra kérték a stúdiót, hogy tolják ki a játékidőt hetven percre vagy adjanak mellé kísérőfilmet. A Disney azonban mindkettőre nemet mondott.

(Puncs)
 

Dumbó a 3. Disney figurája Kuka és Pinokkió (báb) után, aki nem tud beszélni.

(Mavil)
 

Szerepel az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz c. listán, melyet Steven Schneider alkotott meg.

(Mavil)
 

Dumbó eredeti neve, ahogy azt a filmben is említik, Jumbo Jr. Ezzel utalást tesznek Jumbo édesapjára, Jumbo-ra, aki se nem látható, se nem hallható a mesében.

(Mavil)