Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
40
Szereplők
28
Vélemények
7
Képek
2
Videók
Dumbó (Dumbo, a repülő elefánt)
 
NGN   2020. 01. 10.

legújabb vélemény

Bájos és tanulságos rajzfilm a Disney hőskorából. A legjobbak között van ez egyértelmű.

 
Puncs   2019. 04. 05.

Örök klasszikus, nekem ez a kedvenc Walt Disney rajzfilmem. Kicsiként nagyon sokszor megnéztem. Annyira aranyos és megható az egész. Annál a résznél, ahol Dumbót az anyukája ringatja és énekel, mindig elpityeredem. A másik zseniális jelenet a részeges, látomásos rész. Hiába lesz lassan nyolcvan éves, még most is megállja a helyét.


 
indingo   2019. 05. 14.

Azon kevés Walt Disney mesék egyik ami nem tudott magával ragadni. Nagyon gyermeteg a története, picit lassú az egész és a karakterek is gyengék.

 
Deku   2017. 07. 17.

Ez már tényleg ezer éves kis mese a Disney-től de szerintem ritka aranyos és tanulságos kis film. Minden gyereknek kötelező lenne látnia. Ezek voltak még igazi szerethető mesék.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 02.

Klasszikus disney, de ez kb az egyetlen disney mese amiért nem rajongok. Teljes értelmetlenség az egész. Talán az egér még jó karakter volt és egy dalbetét amikor becsíp és fantáziál az jó volt, de különben felejthető alkotás.

 
Norbert93   2018. 12. 03.

Klasszikus az biztos, de valahogy sosem tudott magával ragadni.

 
czerik   2018. 07. 16.

Aranyos és tanulságos kis mese.

A film összbevétele 1 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az egér neve csak a rajzfilm legvégén derül ki, amikor mutatják az újságcikkeket.

(Puncs)
 

A Dumbó mindössze hatvannégy perces, így amikor a Disney elkezdte forgalmazni, a mozik nem akarták leadni a rövidsége miatt. Arra kérték a stúdiót, hogy tolják ki a játékidőt hetven percre vagy adjanak mellé kísérőfilmet. A Disney azonban mindkettőre nemet mondott.

(Puncs)
 

Dumbó a 3. Disney figurája Kuka és Pinokkió (báb) után, aki nem tud beszélni.

(Mavil)
 

Szerepel az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz c. listán, melyet Steven Schneider alkotott meg.

(Mavil)
 

Dumbó eredeti neve, ahogy azt a filmben is említik, Jumbo Jr. Ezzel utalást tesznek Jumbo édesapjára, Jumbo-ra, aki se nem látható, se nem hallható a mesében.

(Mavil)
 

Dumbó karakterét Bill Tytla alkotta meg.

(Mavil)
 

Ez volt az utolsó Walt Disney film, melyet bemutattak azt megelőzően, hogy az Egyesült Államok belépett volna a II. világháborúba.

(Mavil)
 

John Lasseter azt nyilatkozta, hogy ez a kedvenc filmje.

(Mavil)
 

Eredetileg Mother Ella lett volna Dumbó édesanyjának a neve, azonban Joe Grant és Dick Huemer ezt Mrs. Jumbo-ra változtatták.

(Mavil)
 

Dumbó anyukájának a szeme kék, de mikor a gyerekek megtámadják gyermekét, vérvörösre változik.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.